Dačić, sicer tudi srbski zunanji minister, je napovedal, da bo na slovesni seji glavnega odbora stranke predlagal, da Miloševićevega vnuka vključijo tudi v ta organ stranke.

Marko Milošević, ki je končal pravno fakulteto, je ob vstopu v stranko sporočil, da bo dal vse od sebe, da čim več prispeva k stranki in družbi. Izrazil je tudi željo po ukvarjanju z mednarodnim pravom. "Obstajajo problemi, s katerimi se spoprijemamo kot družba in kot država, in upam, da bomo imeli priložnosti najti čim boljše rešitve," je dodal.

SPS je leta 1990 ustanovil Slobodan Milošević, ki mu je mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu po padcu režima sodilo za vojne zločine in zločine proti človečnosti. Nekdanji srbski predsednik je marca 2006, še pred izrekom sodbe, umrl za posledicami infarkta. Po njegovi smrti so primer opustili in tako sodbe niso nikoli izrekli.

Politični komentatorji v Srbiji ocenjujejo, da je med volivci SPS-a še vedno veliko simpatizerjev Slobodana Miloševića in da gre pri vključitvi njegovega vnuka v stranko tudi za marketinško potezo.