Vučić je to sporočil, potem ko so v sredo na beograjskem letališču zavrnili vstop v državo nekdanji črnogorski ministrici Jovani Marović.

Vučić je po pisanju srbskega časopisa Danas v četrtek v Leskovcu dejal, da se običajno ne vmešava v delo državnih organov, da pa je zdaj posebej zaprosil notranje ministrstvo in varnostnoobveščevalno agencijo Bia, naj ga poslušajo in naj nekdanjim črnogorskim ministrom vedno dovolijo vstop v državo, "še posebej, ko prihajajo zaradi nezakonitih dejanj, kot so zavzetja avtocest".

Pripomba je očitno letela na nekdanjo ministrico Marović, ki je podprla proteste Srbija proti nasilju, ki zaradi nezadovoljstva z ukrepanjem oblasti po množičnih streljanjih že mesece potekajo po državi.

"Ona bo naš dragi gost in prepričan sem, da me bosta notranje ministrstvo in Bia poslušala, ker ni pošteno, da dovolijo vstop (poslanki Evropskega parlamenta) Violi von Cramon, čeprav govori, da je Kosovo neodvisno, in se na vse načine bori proti Srbiji. Če to lahko počne ona, zakaj ne bi črnogorska ministrica," je še izjavil.

Srbske oblasti nekdanji črnogorski podpredsednici vlade in ministrici za evropske zadeve Jovani Marović v sredo niso dovolile vstopa v državo, ker naj bi predstavljala varnostno grožnjo. V Črno goro se je vrnila še isti dan.

Prepoved vstopa so obsodili črnogorski predsednik Jakov Milatović, nevladne organizacije in opozicija v Srbiji, pripisali pa so jo njenim kritikam na račun Vučića in podpori protestom Srbija proti nasilju. Pojasnila od Beograda je zahtevalo tudi črnogorsko zunanje ministrstvo.

Nekdanja ministrica pa je danes sporočila, da dokler bo Vučić na oblasti, v Srbijo ne bo prihajala. Na omrežju X, nekdanjem Twitterju, je napisala, da njena "svoboda gibanja in izražanja ni odvisna od nikogaršnje milosti".