Po ocenah francoskih železnic SNCF bo prizadetih 80.000 potnikov.

V SNCF-ju so dodali, da so se po silovitem neurju v departmaju Yonne vsi vlaki vrnili v garaže, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnica francoskih železnic Severine Lepere je povedala, da je hitri vlak na tej progi trčil v drevo na tirih. Pri tem se je poškodoval sprednji del vlaka, zaradi česar ni mogel nadaljevati poti. Na vlaku pa ni bilo poškodovanih.

Zaradi neurja je po njenih besedah na prometni jugovzhodni progi prizadeta tudi oskrba z električno energijo. Medtem ko so progo med Parizom in Lyonom zaprli, povezave med Parizom ter Marseillem in Montpellierem še vedno delujejo, a so zamude, je še povedala Lepere.

Ker na železnicah ne vedo, kdaj bodo lahko odstranili drevesa s tirov, so vse morebitne potnike pozvali, naj ostanejo doma. Stroške za že kupljene vstopnice jim bodo vrnili ali pa jih bodo lahko uporabili kakšen drug dan, je še dodala.

Vnovične motnje v železniškem prometu se pojavljajo po tem, ko je bil ta moten po vsej državi, ker je bilo omrežje hitrih vlakov TGV v petek tarča treh sabotaž tik pred odprtjem olimpijskih iger v Parizu. Še vedno ni znano, kdo jih je izvedel in ali so hoteli ovirati olimpijske igre, še poroča AFP.