Ameriško finančno ministrstvo je sporočilo, da je bil direktor varnostnoobveščevalne agencije Vulin vpleten v mednarodni organizirani kriminal, nezakonite operacije z mamili in zlorabo javne funkcije. Poleg tega je pomagal omogočiti nezakonite pošiljke orožja srbskemu trgovcu z orožjem Slobodanu Tešiću, proti kateremu so ZDA sankcije uvedle že prej.

"Vulin je s svojimi dejanji pospešil korupcijo v srbskih vladnih institucijah," je v izjavi zapisalo ministrstvo za finance ZDA, ki ga je še obtožilo, da pomaga Rusiji pri širjenju njenega vpliva na Balkanu, kar naj bi prispevalo k zmanjšanju varnosti in stabilnosti v regiji.

"Ministrstvo za finance bo brez oklevanja ukrepalo proti akterjem, ki zlorabljajo svoje položaje za osebne koristi in hkrati spodkopavajo učinkovito in demokratično upravljanje na Zahodnem Balkanu," je še sporočilo ministrstvo.

Sankcije predvidevajo zaplembo premoženja v ZDA, prepoved potovanja v ZDA in prepoved poslovanja z Vulinom vsem ameriškim podjetjem in organizacijam.