Acapulco je eno najbolj znanih mehiških letovišč, hkrati pa prizorišče krvavih spopadov med karteli. Foto: EPA
Acapulco je eno najbolj znanih mehiških letovišč, hkrati pa prizorišče krvavih spopadov med karteli. Foto: EPA

Priče poročajo, da je skupino 22 moških, starih med 17 in 47 let, iz sosednje zvezne države Michoacan v mehiškem letovišču Acapulco oborožena skupina odpeljala v terenskih avtomobilih, v katerih so potovali turisti. Avtomobile so pozneje našli zapuščene blizu kraja ugrabitve. Motiv ugrabitve ni znan, policija pa domneva, da ugrabitev ni povezana z obračuni med mamilarskimi karteli.

Blizu ameriškega konzulata v Monterreyu so pozno v petek v eni uri eksplodirale najmanj tri granate. Najbližja eksplozija je odjeknila le 40 metrov od konzulata. Poročil o žrtvah ali poškodbah med Američani ni, prav tako eksplozije niso povzročile škode na ameriških objektih, je sporočil predstavnik konzulata. Krajevni mediji poročajo, da je bilo uničenih nekaj avtomobilov, granatni drobci pa so poškodovali stražarja pred bližnjim sodiščem. Ena izmed granat je eksplodirala pred zaporom. Ameriške oblasti menijo, da cilj napadov ni bil ameriški konzulat.

Policija je trupla 14 žrtev petkovega strelskega obračuna, v katerega naj bi bila vpletena zloglasna kartela Sinaloa in Juarez, v zvezni državi Durango odkrila v soboto v terenskih avtomobilih na odročnem goratem območju.

Ta strelski obračun pa ni bil edini v zadnjih dneh v Mehiki. V mestu Ciudad Juarez ob mehiško-ameriški meji je bilo v noči na soboto ubitih devet ljudi, v zvezni državi Chiuaua pa so mamilarski obračuni zahtevali 11 žrtev.