Reševalci še niso našli sledi za morebitnimi preživelimi. Foto: Reuters
Reševalci še niso našli sledi za morebitnimi preživelimi. Foto: Reuters

Letalo ruskega proizvajalca Suhoj je izginilo z radarske slike v sredo 50 minut po tem, ko je vzletelo iz Džakarte na kratek predstavitveni polet. "Letalo se je zaletelo v goro," sporočajo indonezijske oblasti, saj so razbitine opazili na pobočju gorske verige Salak nedaleč od mesta Bogor.

Posadka je nazadnje prosila za dovoljenje za spust s 3000 metrov na 1800 metrov, nato pa je na goratem območju izginilo z radarja. Reševalci zdaj iščejo morebitne preživele, preiskovalci pa so začeli zbirati podatke o nesreči.

V letalu novinarji, predstavniki letalskih družb
Po prvih podatkih naj bi bilo v letalu 50 ljudi, toda predstavniki letalske družbe pravijo, da bi bilo število lahko manjše, saj naj bi nekaj potnikov letalo zapustilo pred vzletom. V njem je bilo osem ruskih pilotov in tehnikov, nekaj novinarjev in predstavnikov indonezijskih letalskih družb.

Polet je bil namreč del predstavitvene turneje za morebitne azijske kupce novega letala. Superjet 100 lahko sprejme do 100 potnikov in prevozi razdaljo do 4600 kilometrov. Predstavlja velik up ruske letalske industrije, s katerim si želi Rusija zagotoviti tržni delež na trgu srednje velikih letal, kjer ji konkurenco predstavljata brazilska družba Embraer in kanadski Bombardier.