Pri iskanju sodelujejo vse sile. Foto: EPA
Pri iskanju sodelujejo vse sile. Foto: EPA

Najdena torba je pripadala moškemu, ki je z otočja Los Roques odletel z drugim letalom, prtljago pa si je zaradi pomanjkanja prostora dal naložiti na Missonijevo.

Vittorio Missoni, dedič slovitega družinskega podjetja, in njegova soproga, Maurizia Castiglioni, sta bila med šestimi ljudmi na krovu dvomotornega letala, ki je izginilo 4. januarja kmalu po vzletu z venezuelskega otočja Los Roques.

Kljub obsežni iskali akciji razbitin letala ali trupel niso našli. Omenjeni kos prtljage je na plaži 320 kilometrov oddaljenega Curacaa našel neki nemški turist. Turist je telefoniral lastniku kovčka, Italijanu, ta pa je takoj poklical otoško policijo. Kakšnih drugih znakov o letalu še vedno ni.

Zadnji radarski posnetek
58-letni Missoni, ki vodi modno hišo Missoni skupaj z bratom in sestro, se je 4. januarja skupaj z ženo in italijanskima prijateljema vračal z božičnega oddiha v luksuznem letovišču. Nekaj minut po vzletu je eden od pilotov sporočil lokacijo letala, zadnji radarski posnetek pa je pokazal, da se je letalo dvignilo na 1620 metrov, preden je naglo začelo izgubljati višino in hitrost, nato pa izginilo z radarja.

Februarja naj bi v Venezuelo prispela ladja, specializirana za globokovodna iskanja. Družina Missoni sicer še vedno ohranja upanje, da je par še živ, saj je območje znano po ugrabitvah.