Teheran je prepričan, da za atentati na njihove znanstvenike stoji Mosad. Foto: EPA
Teheran je prepričan, da za atentati na njihove znanstvenike stoji Mosad. Foto: EPA

Iranski mediji poročajo, da je bila v napadu v vzhodnem delu iranske prestolnice ranjena znanstvenikova žena, ki so jo takoj prepeljali v bolnišnico.

Po navedbah medijev naj bi bil ubit 35-letni Dariuš Rezaj, ki je poučeval na univerzi. Namestnik iranskega notranjega ministra Safarli Baratlu je dejal, da ni jasno, ali je Rezaj bil jedrski znanstvenik.

Iranska študentska tiskovna agencija ISNA po drugi strani poroča, da je imel Rezaj stike z iransko organizacijo za jedrsko energijo.

Za Iran je krivec Mosad
To je zadnji v nizu atentatov na iranske jedrske znanstvenike. Novembra lani je bil v Teheranu ubit en jedrski znanstvenik, še en pa je bil ranjen.

Atentat so prav tako izvedli napadalci na motornih kolesih. Iranske oblasti so za napad obtožile izraelsko tajno obveščevalno službo Mosad.

V zadnjih mesecih so v islamski republiki prijeli več ljudi in jih obtožili vohunjenja za spornim iranskim jedrskim programom, za katerega so na Zahodu prepričani, da je le krinka za razvoj jedrskega orožja, medtem ko v Teheranu zavračajo te obtožbe in zatrjujejo, da gre za miroljuben jedrski program, ki je namenjen proizvodnji elektrike in za znanstvene raziskave.