Festival Exit leta 2018. Foto: Arhiv festivala Exit
Festival Exit leta 2018. Foto: Arhiv festivala Exit

Najstnika so po navedbah srbske policije v bolnišnico pripeljali iz Petrovaradina pri Novem Sadu, kjer je do nedelje potekal glasbeni festival Exit.

Mladeniča so našli v ponedeljek zjutraj v izjemno slabem stanju in jim ga ni uspelo rešiti, je v ponedeljek poročal portal N1 Srbija.

Točen vzrok smrti bo po navedbah policije pokazala obdukcija, medtem ko nekateri srbski mediji pišejo, da je bil zanj usoden prevelik odmerek različnih vrst drog.

Opozorila o problematiki drog

Smrt mladeniča je v ponedeljek komentiral tudi srbski notranji minister Ivica Dačić. Dejal je, da vsak dan prejemajo poročila o tem, koliko drog je zasegla policija, in da ves čas opozarjajo, da je temu treba posvetiti veliko pozornosti, poroča Tanjug.

Dačić je ob tem spomnil tudi na primer, ki se je v Novem Sadu zgodil v soboto, ko je v komi zaradi velikih količin ekstazija končalo mladoletno dekle, prav tako obiskovalka Exita. Kot je dejal minister, je dekle v izjemno slabem stanju.

Pretekli konec tedna je na glasbenem festivalu Ultra Europe v Splitu zaradi zastrupitve z alkoholom in drugimi opojnimi snovmi umrl 20-letni Slovenec.

Sorodna novica V Splitu umrl 20-letni Slovenec, ki so ga v bolnišnico pripeljali s festivala Ultra