Posledice napada v kraju Mikolajiv. Foto: Reuters
Posledice napada v kraju Mikolajiv. Foto: Reuters

V kraju Bilozerka v Hersonski oblasti sta bila v ruskem obstreljevanju ubita dva človeka, je na Telegramu zapisal guverner oblasti Oleksandr Prokudin. Dodal je, da je bilo v napadih ranjenih še najmanj pet ljudi, med njimi tudi reševalec, ki ga je kmalu po prihodu na območje napada zadel brezpilotni letalnik. V obstreljevanju je bilo poškodovanih tudi okoli 60 hiš.

V ruskem raketnem napadu na otroško igrišče v mestu Mikolajiv pa so bili ubiti najmanj trije ljudje, med njimi tudi otrok, še pet je ranjenih, je na družbenem omrežju Telegram sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Rusija s svojim terorjem vsak dan dokazuje, da samo pritisk nanjo ni dovolj," je še sporočil.

Objavil je fotografije kraja napada, na katerih sta bili vidni dve trupli. Eno od njiju je bilo močno pohabljeno otroško telo, prekrito s krvjo, prahom in ruševinami. Ob njem je ležal del rakete.

Tarča ruskih napadov je bil tudi kraj Čuhujiv v Harkovski oblasti, kjer je bilo ranjenih najmanj devet ljudi, med njimi tudi 14-letni deček. Poškodovanih je bilo več stavb in avtomobilov, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Intenzivni spopadi se medtem nadaljujejo v Doneški oblasti, v kateri so ukrajinske sile po lastnih navedbah sestrelile rusko bojno letalo Su-25, poroča portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Rusko obrambno ministrstvo pa je v petek sporočilo, da je ruska vojska prevzela nadzor nad vasjo Jurivka v Doneški oblasti, približno 30 kilometrov severno od istoimenske prestolnice na vzhodu Ukrajine.