Očividci v Washingtonu so spremljali pravo filmsko akcijo, ki pa se je za voznico avtomobila žal končala tragično. Foto: EPA
Očividci v Washingtonu so spremljali pravo filmsko akcijo, ki pa se je za voznico avtomobila žal končala tragično. Foto: EPA
V ZDA ubita neoborožena ženska

Ženska je v črnem avtomobilu znamke Infiniti, ki je bil registriran v zvezni državi Connecticut, skušala prevoziti policijsko zaporo nedaleč od Bele hiše na aveniji Pensilvanija v središču ameriške prestolnice. Pri tem jo je skušal ustaviti agent tajne službe, a ga je voznica z avtomobilom podrla in pobegnila proti kongresu. Za njo se je nato zapodila kolona policijskih avtomobilov, ki so se podili okoli kongresa.

Policisti so na avtomobil streljali že med vožnjo, ko pa se je voznica zaletela blizu pisarniške zgradbe Hart, so streljali še naprej in voznico ubili. Kot so pozneje pojasnili, so nanjo streljali, ker ni upoštevala ukazov, naj se ustavi v posebej zavarovanem območju okrog kongresa. V incidentu sta bila ranjena dva policista.

34-letna voznica je imela v avtomobilu svojo enoletno hčerko
Identiteta ženske še ni uradno potrjena, a nekateri mediji pišejo, da naj bi bil avtomobil registriran na 34-letno Miriam Carey iz Connecticuta, ki naj bi avto tudi vozila. Policija je že poiskala domovanje Careyjeve v Stamfordu v Connecticutu, zdaj pa iščejo motiv za incident. Ta bi lahko bil tudi le nagla jeza zaradi prometne zapore, a bo treba počakati do konca preiskave. Izjavo o incidentu je že napovedala tudi družina pokojne voznice.

Kot se je izkazalo pozneje, je bila voznica neoborožena, v avtomobilu pa je imela enoletno hčerko, ki je bila v streljanju nepoškodovana. Policisti so deklico po incidentu odpeljali v bolnišnico, a tam niso ugotovili nobenih poškodb.

Kongres je bil dobro uro zaprt
Zaradi strelskega incidenta je bil kongres, kjer so v iskanju dogovora o proračunu zasedali republikanski in demokratski kongresniki, zaprt več kot uro, dokler policija ni razglasila konca nevarnosti. Predstavnica policije Cathy Lanier je pojasnila, da so izključili, da je šlo za teroristični napad, ko se je izkazalo, da so streljali le kongresni in drugi policisti.

V ZDA ubita neoborožena ženska