Zavahiri je zavrnil, da Al Kaida pobija nedolžne civiliste, in dejal, da je to zahodna propaganda. Foto:
Zavahiri je zavrnil, da Al Kaida pobija nedolžne civiliste, in dejal, da je to zahodna propaganda. Foto:

"Ta kriza je ena v nizu ameriških gospodarskih krvavitev po napadih 11. septembra ... in to se bo nadaljevalo tako dolgo, kot se bo nadaljevala nespametna ameriška politika prelivanja krvi v muslimanskih državah," je dejal drugi mož teroristične mreže Al Kaida v videoposnetku in dodal, da "tisti, ki nosijo breme, so davkoplačevalci, katerih denar je bil zapravljen za reševanje starih kapitalistov in za zaščito goljufivega sebičnega sistema pred propadom".

Izziv predsedniku Bushu
ZDA je Zavahiri opozoril, da njihove vojaške operacije proti skrajnežem v odročnih predelih Pakistana ob meji z Afganistanom ne bodo uspele, čeprav predsednik George Bush pošilja nove ameriške vojake v Afganistan. "Izzivam te, Bush, če si res moški, da pošlješ celotno ameriško vojsko v Pakistan, in ta bo končala v peklu," je bil jasen ideološki vodja Al Kaide.

Zavahiri se je dotaknil tudi nemogočih razmer, v katerih živijo Palestinci v Gazi zaradi izraelske zapore, in pozval prebivalce Egipta k splošni stavki, s katero bi vlado v Kairu prisilili v ponovno odprtje meje z Gazo.

G. V.