Foto: Reuters
Foto: Reuters

V telefonskem pogovoru za oddajo ameriške televizijske postaje Fox News je Trump ocenil, da se je v soočenju odrezal odlično. Ni bil pa navdušen nad sodelovanjem v morebitnem drugem soočenju.

Bil je kritičen do moderatorjev televizije ABC, ki so preverjali več njegovih izjav v soočenju. Po njegovih besedah so zato v razpravi nastopili "trije proti enemu". "Debata je bila prirejena, kot sem domneval, da bo. Če pogledate, boste opazili, da so popravljali vse moje izjave, njenih pa ne," je poudaril.

Po štetju CNN-a je Trump med razpravo navedel več kot 30 lažnih trditev, medtem ko je Harris navedla le eno, a CNN dodaja, da je navedla nekaj trditev, ki so bile zavajajoče ali brez konteksta.

Nekdanji predsednik je tudi namigoval, da je Harris vprašanja videla že pred debato.

"Zaradi tega bi jim morali odvzeti licenco," je o mreži ABC dejal Trump.

V pogovoru je nato še dejal, da so mu vse ankete po soočenju pripisale zmago z 90 odstotki proti desetim. V anketi, ki jo je televizija CNN izvedla takoj po televizijskem dvoboju, je sicer 63 odstotkov registriranih volivcev, ki so spremljali soočenje, ocenilo, da se je bolje odrezala Harris, 37 odstotkov pa jih je menilo, da je zmagal Trump.

Trumpov tabor meni, da je bilo soočenje "velik uspeh za Trumpa"

Tiskovna predstavnica Trumpovega volilnega štaba Karoline Leavitt je v pogovoru za CNN včerajšnjo razpravo označila kot "velik uspeh za predsednika Trumpa".

Na vprašanje voditelja, ali imajo v načrtu še kakšno predvolilno debato, je Leavitt odgovorila, naj se s tem vprašanjem obrnejo na Trumpa, ki je doslej sam osebno napovedal vse debate.

Trump proti Swift

Republikanski kandidat je bil tudi kritičen do Taylor Swift, ker je kmalu po razpravi javno podprla Kamalo Harris. Dejal je, da ni njen oboževalec in pevko označil za zelo liberalno. Izpostavil je še, da zvezdnica vedno podpre demokratske kandidate. "Verjetno bo za to plačala ceno na trgu," je dodal Trump.