"Poskus končanja življenja mojega moža je bila grozljiva in mučna izkušnja." Foto: EPA

Okrog poskusa atentata na ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa krožijo različne teorije zarote. Nekateri demokrati ne verjamejo, da je sploh bil poskus atentata, in ugibajo o Trumpovi zaroti, da zmaga na volitvah. Konservativni pripadniki teorij zarot medtem delajo primerjave z atentatom na predsednika Johna F. Kennedyja in ugibajo o vpletenosti tajne službe FBI, predsednika Joeja Bidna in drugih.

Sumničava pa je očitno tudi nekdanja prva dama ZDA Melania Trump, ki je v oglasu za svojo knjigo z naslovom Melania namignila na širšo zaroto pri poskusu atentata na njenega moža Donalda Trumpa. "Poskus končanja življenja mojega moža je bila grozljiva in mučna izkušnja," je dejala in dodala, da je "okrog tega zdaj nastala težka tišina".

Sorodna novica "Moja zgodba. Moj pogled. Resnica." Melania Trump bo izdala knjigo spominov.

"Ne morem si pomagati, da se ne bi spraševala, zakaj organi pregona niso aretirali strelca pred govorom? Zgodba je zagotovo širša in odkriti moramo resnico," razlaga v posnetku, objavljenem na družbenem omrežju X. Izjavo sklene s pozivom k prednaročilu njene knjige po ceni 40 dolarjev za navadno izdajo in 250 dolarjev za podpisano.

Daily Beast poroča, da ni povsem jasno, kako se poskus atentata 13. julija v Pensilvaniji nanaša na njeno knjigo, ki bo izšla prihodnji mesec, vendar pa je ton povsem drugačen od njenega odziva kmalu po incidentu, ko se je zahvalila pogumnim policistom in pripadnikom tajne službe, ki so tvegali življenja, da rešijo njenega moža.

Preiskava FBI-ja še ni prišla do nobenih sklepov

Na Trumpa je streljal 20-letni Thomas Matthew Crooks in pri tem ranil več udeležencev političnega zborovanja republikanskega predsedniškega kandidata v kraju Butler. Enega človeka je ubil, preden so ga agenti tajne službe ustrelili in ubili. Preiskava FBI-ja še ni odkrila nagiba za dejanje. Trump je bil lažje ranjen – krogla je oplazila desni uhelj.

Preiskava FBI-ja pa še ni povsem pojasnila, kako je strelcu sploh uspelo s puško splezati na streho poslopja blizu zborovanja. Tajna služba trdi, da je bila lokalna policija odgovorna za zavarovanje širšega območja zborovanja, vendar pa je direktorica tajne službe Kimberly Cheatle po poskusu atentata sprejela objektivno odgovornost in odstopila.