Melania Trump v napovedniku za svojo knjigo. Foto: Omrežje X
Melania Trump v napovedniku za svojo knjigo. Foto: Omrežje X

"Pisanje teh spominov je bilo zame globoko osebno potovanje, polno oziranja nazaj," v uvodu napovednika za knjigo, ki ga je objavila na družbenih omrežjih, pove nekdanja prva dama ZDA.

Melania, katere mož Donald se poteguje za še en mandat, se v tokratni kampanji – v nasprotju s prejšnjo – le redko pojavlja ob svojem možu, nazadnje (šele) zadnji dan republikanske nacionalne konvencije.

Nekdanja manekenka, ki izhaja iz Sevnice, je v videu, sestavljenem iz delčkov posnetkov iz obdobja, ko je bila prva dama ZDA, in fotografij iz preteklosti (vključno z otroškimi), pojasnila, da se je za pisanje knjige spominov odločila, ker čuti odgovornost, da pojasni dejstva: "Verjamem, da je pomembno, da delim svoj pogled. Resnico."

Knjiga bo, kot kaže, naslovljena preprosto Melania, kdaj bo izšla, pa še ni jasno. S spletne strani nekdanje ameriške prve dame je razvidno, da bo osnovna cena knjige 40 ameriških dolarjev (36 evrov), podpisana različica bo na voljo za 75 dolarjev (67 evrov), zbirateljska različica pa za 150 dolarjev (135 evrov).

"Melania je močna in navdihujoča zgodba o ženski, ki je definirala osebno odličnost, premagala ovire in si utrla svojo pot. Nekdanja prva dama vabi bralce v svoj svet, pri tem pa ponuja intimen portret ženske, ki je živela neverjetno življenje," v predstavitvi knjige piše na spletni strani 54-letnice.

Knjiga bo vsebovala zgodbe in fotografije, ki jih javnost še ni videla, še piše v opisu avtobiografije.