Poudarila je, da je najpreprostejši način boja proti dezinformacijam resnica. Foto: AP
Poudarila je, da je najpreprostejši način boja proti dezinformacijam resnica. Foto: AP
Sorodna novica Soočenje: Trump Kamalo Harris obtožil "marksističnih teženj". Harris: Za Trumpom ostalo opustošenje.

Tudi Taylor Swift je spremljala torkovo soočenje ameriških predsedniških kandidatov pred volitvami 5. novembra. "Na predsedniških volitvah leta 2024 bom oddala svoj glas za Kamalo Harris in Tima Walza," je razkrila na družbenih omrežjih, z javno podporo demokratke pa je prekinila molk glede trenutnega stanja v ameriški politiki.

Pojasnila je, da se je tako odločila, ker se Kamala Harris "bojuje za pravice in zadeve, za katere verjame, da potrebujejo borca, ki jih bo zagovarjal". Ameriška pevka je dodala, da se ji ta zdi mirna in nadarjena voditeljica, 34-letnica pa verjame, da lahko v ZDA dosežejo veliko več, če jih bo vodil mir in ne kaos.

Kot je zapisala glasbenica, jo je k temu, da se je oglasila, spodbudilo odkritje, da je umetna inteligenca (UI) ustvarila lažne fotografije, na katerih podpira Trumpa, kar je v njej vzbudilo strah glede UI-ja in nevarnosti širjenja dezinformacij. "To me je pripeljalo do zaključka, da moram biti kot volivka zelo jasna glede svojih dejanskih načrtov za te volitve," je zapisala grammyjevka, ki je pred predsedniškimi volitvami leta 2020 javno podprla demokrata Joeja Bidna, in poudarila, da je najpreprostejši način boja proti dezinformacijam resnica.

Harris so sicer podprli tudi John Legend, Olivia Rodrigo, George Clooney in Spike Lee.

Oboževalcem ni izrecno naročila, koga naj volijo, podpisala se je kot "mačja dama brez otrok"

Sorodna novica Trump zlorabil podobo Taylor Swift, strokovnjaki svarijo pred nevarnostmi umetne inteligence

Še preden se je javno opredelila, so se sicer nekateri njeni oboževalci začeli organizirati pod geslom Swifties for Kamala in zbirati sredstva za demokratsko kandidatko. Swift, ki je nedavno končala evropski del turneje Eras, se je sicer izognila temu, da bi swiftijem izrecno naročila, naj volijo Kamalo Harris. "Sami zberite informacije in se odločite sami," je svetovala in pojasnila, da je sama odločitev sprejela na podlagi informacij, ki jih je zbrala.

Svoj zapis, ki ga je pospremila s fotografijo, na kateri ima mačko v naročju, je podpisala kot "mačja dama brez otrok", s čimer je namignila na posmehljivo oznako republikanskega podpredsedniškega kandidata J. D. Vancea za vplivne ženske iz vrst demokratov. Njena objava je v prvih 15 minutah dobila okoli 1,5 milijona všečkov.

"Prav, Taylor, zmagala si. Dal ti bom otroka in tvoje mačke ščitil s svojim življenjem," pa je njeno objavo na družbenem omrežju X komentiral Elon Musk, ki sicer – tako kot Hulk Hogan in Amber Rose – podpira Trumpa. Njegova kampanja je sicer dejstvo, da je Swift podprla Harris oklicalo za še en dokaz, da je "demokratska stranka postala stranka za premožne elite".