Trojico, ki ostaja v boju za Belo hišo, čakajo še naporni meseci. Foto: EPA
Trojico, ki ostaja v boju za Belo hišo, čakajo še naporni meseci. Foto: EPA

Hollywoodski igralci so načeloma na strani demokratskih kandidatov, ki se močno zavedajo, kakšen vpliv imajo zvezdniki. Največ podpore med slavnimi, predvsem mlajšimi generacijami, uživa Obama. Splošno znano je, da slavna voditeljica Oprah podpira demokratskega senatorja iz Illinoisa, pisali pa smo tudi o pesmi Yes we can, ki jo pojejo Herbie Hancock, Common, Scarlett Johansson, John Legend in še nekateri drugi, sestavljena pa je izsekov Obaminega govora.

Svoje zaupanje v Obamo so izrazili tudi George Clooney, skupina Grateful Dead, Eddie Murphy, Will Smith, Halle Berry, Morgan Freeman, Jessica Biel, Usher, Ed Norton, Hulk Hogan, Forest Whitaker in Robert de Niro. Učinkovit oglas lahko prinese veliko število volivcev, zato si kandidati prizadevajo, da bi čim več vplivnih oseb pridobili na svojo stran.

Nicholsona prepričala Hillary
Enega najbolj karizmatičnih igralcev, Jacka Nicholsona, pa je "ujela" Hillary Clinton. Kot pravi Nicholson, v televizijskem oglasu so uporabili izseke iz njegovih filmov, ni nič bolj seksi od ženske, ki ji je treba vsako jutro salutirati. Ko smo že pri televizijskih oglasih, ne moremo mimo Hillaryjinega zadnjega, ki smo ga že objavili: dramatična glasba, speči otroci in nevarnost, s katero lahko opravi le Hillary Clinton, so kot kaže obrodili sadove, kajti po enajstih zaporednih porazih je dosegli zmagi v Ohiu in Teksasu. Da bo newyorška senatorka boljša predsednica od Obame, so prepričani tudi Barbra Streisand, Danny DeVito, Ted Danson, Sally Field, Bradley Whitford ter ameriška grda račka Ferrera in nekdanji košarkarski zvezdnik Magic Johnson.

Nekateri kar za oba
Nekateri pa se ne morejo odločiti le za enega kandidata, zato so finančno podprli kar oba, Clintonovo in Obamo: Lily Tomlin, Tobey Maguire, Ben Stiller, Rita Wilson in Paul Newman.

Stallone na strani McCaina
Republikanski kandidat za novega predsednika John McCain ima med svojimi podporniki precej več testosterona: kalifornijski guverner in nekdanji igralec Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jerry Bruckheimer, Tom Selleck in Rip Torn so le nekateri izmed njih.

Ljudje se odločajo po svoje
Kljub vsej medijski prenasičenosti pa je zanimivo, da ankete kažejo, da se navadni smrtniki pri izbiri svojega kandidata le v majhnem odstotku odločajo na podlagi izbire slavnih.


K. T.