Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Maši in Petri bi se danes prilegla kakšna solata. Sezonski radič bo danes njun kuharski navdih. Radič je zdravilen, vsestranski in trpežen. Danes bomo z radičem in pečenico pripravili omako za krepke testenine, v družbi belega fižola pa se bo skuhal v imenitno zelenjavno prilogo. Radič je zanimiva vrsta solate, ki ima celo svojo zgodovino! V zadnjih letih je sort radiča še več in tudi izgubil nekaj svoje pregovorne grenkobe. Sodobne sorte radiča so bolj sočne in včasih celo prijetno sladke.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Se vam danes zelo mudi? Malo počakajte, Maša obljublja, da bo tokrat na jedilniku hitro pripravljena jed! Vok, zelenjava, piščanec, nekaj včerajšnjih sestavin in praznjenje hladilnika. Včerajšnji riž bomo domiselno nadgradili in ga povezali z azijsko omako. V jed bomo dodali še kalčke. Za dobro mero C-vitamina bo poskrbela paprika, čilijeva omaka pa bo dodala še malo ognjene rdeče barve. Je nimate pri roki? Nič zato, sami jo bomo pripravili v pičlih desetih minutah!
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Pa smo ga dočakali! Veseli december je tu! Zdaj pozabimo na diete, zdaj je čas topline, veselja in druženja. In kako najlepše pozdravimo december? V velikem slogu, s potico. Orehova bo gotovo zadišala na božični večer. Toda za vajo bo danes na sporedu slana, ocvirkova potica. Potice imajo različne nadeve, po katerih tudi dobijo ime: orehova, pehtranova, čokoladna. Spremljajo nas lahko čez vse leto in vsaka pokrajina ima svojo, celo vsaka družina. Maša nam bo predstavila recept za ocvirkovo potico, ki ji ga je zaupala njena babica.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Ste tudi vi imeli naporen teden? Na tak petkov večer človeka kar zamika, da bi samo nekaj na hitro vlil v pekač in da bi kaj nastalo. No, naša Prekmurka Petra ima rešitev in reče se ji »zlejvanka«! Idealna petkova večerja: ni treba teči v trgovino, ker imamo vse doma, pa še lahka hrana je. Angleži svojim slanim »zlejvankam« pravijo jorkširski pudingi. No, Maša pa je to poletje spoznala toskansko jed z bučkami, imenovano »scarpaccia«, ki je pravzaprav bučkina »zlejvanka«.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Kako hitro se že stemni v teh dneh, kajne? Pa tudi zebe nas že malo ob večerih ...Danes bomo pekače napolnili s spomini na otroštvo, z mehkim, dišečim, nostalgičnim marmornim kolačem. Dobra stran priprave marmornega kolača ob jesenskih večerih je, da imamo skoraj vedno vse sestavine pri roki. Jajca, maslo, vanilijev sladkor, moko, kakav, malo mleka ... Vse tisto, kar nam lahko večer naredi prijeten.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Ponedeljek je lahko dan, poln opravkov, zato nas dan včasih kar malo stiska od skrbi zaradi tega, kaj vse nas še čaka. Ampak tudi v ponedeljek zvečer si lahko pričaramo nekaj čarobnega. Vse se bo zgodilo v 20 minutah! Špagete bomo postavili v imenitno družbo, pripravili jih bomo z rakci. S to jedjo si bomo lahko na zaspan jesenski večer predstavljali, da uživamo v restavraciji ob Velikem kanalu v Benetkah, in si privoščili nekaj počitniškega.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Brrr! Tudi vas ob jutrih že kar zebe? V bistvu je še koledarsko poletje, zato bo Maša skuhala nekaj, kar nas bo pogrelo in spomnilo na poletje. Kombinacija svinjine in sadja je v kuhinji precej klasična: vsi poznamo pečenko, ob kateri radi postrežemo pečena jabolka ali čežano. Toda danes se bodo na krožniku združili zrezki, fige in domači rezanci, povezala pa jih bo kiselkasta omaka. Dobrodošla jesen, hvala za vse, poletje!
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Nobena skrivnost ni, da se Petra v studio pripelje z druge strani Mure; in na tej in na oni strani spomladi vse cveti, poleti zori ajda. Celo leto lahko z njo kuhamo dobre, domače jedi, včasih bolj, drugič manj tradicionalne. K ajdi bom danes postregla junake jesenske kuhinje, jurčke! Gotovo jih imate tudi vi kje pri roki, morda v zamrzovalniku, morda pa ste se sprehodili po gozdu, kjer imate svoja najdišča ... Jurčki v svetovni kulinariki veljajo za dokaj redko in dragoceno delikateso. Niso vsi gozdovi tako bogati kot naši, slovenski!
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Prvi teden je za nami, Maša in Petra pa se še nista umazali s čokolado, niti še nista nič sladkega spekli! Medtem ko so Maši najbolj všeč kakšne improvizirane sladice, pa se Petra pri peki rada drži recepta, pravil in vse dobro stehta. Kaj porečete na staro dobro »sacherco«? Zakaj pa ne!
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuraske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. PIŠČANČJA BEDRCA Z MEDOM IN ČILIJEM Ste se že kaj navadili tega septembra? Saj ni tako hudo; šola se je unesla, ritem smo ujeli ... In – ali veste, da je september v ZDA razglašen za mesec piščanca? Piščanca imamo pa vsi radi, kajne? S Petro bomo danes pripravili malo bolj drzno kombinacijo, ki bo skromnemu in navadnemu piščancu malo podkurila: piščančja bedrca bomo marinirali z medom in zašpičili s čilijem, kot priloga pa se bosta prilegla mandljev riž in brokoli.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuraske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Pad Thai zveni tuje. Toda ni treba veliko, da ta eksotično dišeča jed, ki združi sladko, slano in malo kiselkasto, priraste k srcu. Maša pač rada kuha po svoje. Sveže in pikantno, včasih malo improvizira. Verjetno imate doma kakšno sojino omako, kajne? Sojina omaka je taka kuhinjska potuha. Močnega, polnega in prepoznavnega okusa jed zaokroži s tako imenovanim petim okusom, umamijem. Sojina omaka pa ni neka novotarija ali modna muha; morda je najstarejša začimbna omaka na svetu, odkrili so jo že pred dva tisoč leti na Kitajskem, od koder se je razširila po Aziji, vse do naših krajev.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Maša in Petra bosta pripravili skuto, orehe, mak, jabolka, maslo, moko, sladkor … Se je tudi vam posvetilo? Zadišalo bo po gibanici! In s tem ni šale, kajti naša prekmurska gibanica je v evropski shemi kakovosti zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost, zato so zanjo zelo natančno določeni receptura, način priprave in tudi končni izgled. To pa nam nikakor ne preprečuje, da je ne bi pripravili tudi doma. Prav nasprotno – večkrat jo bomo pripravili, bolj živa in bolj naša bo!
Neveljaven email naslov