AJDOVE PALAČINKE V OVOJNICI
Zmešamo vse sestavine za testo, da dobimo gladko, tekočo maso.
V ponvi na srednjem ognju segrejemo malo maščobe in testo za 1 palačinko. Takoj ko se palačinka začne peči, dodamo šunko, sir in jajce. Ne obračamo.
Ko je palačinka že skoraj pečena, prepognemo njene robove navznoter, da dobimo ovojnico. Odpošljemo z ljubeznijo.
VEGANSKE PALAČINKE (BREZ JAJC IN MLEKA)
Zmešamo sestavine za testo. Masa naj bo malo gostejša kot pri klasičnih palačinkah. Po želji dodamo čebulo, ingver in začimbe.
V ponvi segrejmo malo maščobe in spečemo palačinko. Odlično z navadnim jogurtom ali jabolčno čežano! Čičerikino moko lahko zamenjate s koruzno moko ali moko po vašem izboru. V tem primeru masi dodajte jajce in malo mleka. Palačinke potem seveda niso več veganske, a prav tako odlične.
BLINI ZA MALO ROMANTIKE V DVOJE
Zmešamo sestavine za testo. Masa naj bo malo gostejša kot pri klasičnih palačinkah. Pustimo vzhajati 30 minut.
V ponvi segrejmo maščobo in spečemo malo debelejše, majhne palačinke v premeru cca 15 cm.
Blini postrežemo z žličko kisle smetane in s čimbolj slanimi ter čimbolj kislimi dodatki – inčuni, vloženimi sardinami, tunino, vloženimi gobicami, kislimi kumaricami …karkoli je še dobrega v shrambi.
Odlično ob svečah, s kozarcem vina za damo in hladnim pivom za gospoda.