Češnjeva solata
- 50 g mešane solate
- 10 g kozjega sira
- pest češenj
- žlica olivnega olja
- pol limone
Najprej razkoščičimo češnje ter nadrobimo kozji sir. Limonin sok zmešamo z olivnim oljem in prelijemo čez solato. Solato nežno pomešamo ter dodamo kozji sir in češnje.

Panakota s češnjami
- 250 ml smetane
- 250 ml mleka
- 4 lističe želatine
- 4 žlice sladkorja
- 100 g očiščenih češenj
V posodi zmešamo mleko, smetano in 2 žlici sladkorja ter segrevamo do vretja. Medtem v hladni vodi raztopimo želatino, ki jo nato dodamo v smetano.
Panakoto vlijemo v kozarce ali modele ter jo pustimo v hladilniku vsaj 2 uri.
Med čakanjem, da se panakota ohladi, se lotimo češnjevega preliva. V posodo damo očiščene češnje, dve žlici sladkorja ter deciliter vode. Vse skupaj kuhamo, dokler češnje ne razpadejo.
