DAL PO DOMAČE

Sestavine:
- 1 skodelica rdeče leče
- 1 pločevinka paradižnika v koščkih
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 1 skodelica nasekljanje čebule
- 2 stroka nasekljanega česna
- 1 jedilna žlica naribanega ali nasekljanega svežega ingverja
- 4 skodelice vode ali zelenjavne juhe
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 čajna žlička koriandra v semenu
- 1 čajna žlička kurkume
- 1 čajna žlička mešanice za kari
- 1 čajna žlička gorčičnih semen
- ¼ čajne žličke cimeta
- ¼ čajne žličke čilije
- 1 čajna žlička soli

Na maščobi najprej prepražite začimbe. Dodajte sesekljano čebulo in na nizkem ognju prepražite. Dodajte nasekljan česen in ingver, nato lečo in paradižnik. Posolite in kuhajte na nizkem ognju dobre pol ure. Postrezite z basmati rižem in jogurtom.





Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro


ŠAKŠUKA ZA DOBRO VOLJO

Sestavine:
- 4 jajca
- 2 rdeči ali rumeni papriki
- manjša čebula, strok česna
- konzerva paradižnika v koščkih
- sol in poper
- oljčno olje, svež peteršilj
- čajna žlička mlete kumine
- čajna žlička mlete rdeče paprike (lahko tudi dimljene!)
- pol čajne zličke čilija
- pol skodelice nadrobljene fete (po želji)

Sesekljamo čebulo in jo na hitro popražimo na oljčnem olju. Dodamo sol, poper, česen, sesekljano papriko ter dušimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo vse začimbe in paradižnik. Po potrebi zalijemo z malo vode in kuhamo dobre pol ure na nizkem ognju.

V ponev ubijemo jajčka. Počakamo, da omaka povre in da so jajčka pečena. Po želji postrežemo še s feto. Šakšuko postrežemo v ponvi s svežim kruhom.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro
Mojca kuha