Jesenska solata
- 3 fige
- 50 g celih orehov
- 50 g gorgonzola sira
- 2 žlici medu
Vse sestavine narežemo na manjše kose, ter jih serviramo v krožniku. Na koncu vse skupaj oblijemo z medom.
![Foto: Dobro jutro Foto: Dobro jutro](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2020/10/16/65706097.jpg)
Piščanec z medom in kostanjem
- 250 g piščančjih prsi
- 100 g brstičnega ohrovta
- kostanj
- jabolko
- 3 žlice medu
- 3 žlice gorčice
- sol, poper
- 2 žlici olja
- 50 g masla
- česen
- sveži timijan
Posoljena in popoprana piščančja prsa popečmo v ponvici ter jih damo v predhodno ogreto pečico na 180 ⁰C za 15 minut. Med tem časom narežemo vse ostale sestavine ter zmešamo med in gorčico. Ko je piščanec pečen ga odstavimo na desko za 10 minut ter v isti ponvi popečemo ostale sestavine, ki jih zalijemo z mešanico gorčice in medu. Vse skupaj serviramo na krožnik.
![Foto: Dobro jutro Foto: Dobro jutro](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2020/10/16/65706098.jpg)
Medena jabolka
- jabolko
- limona
- 3 žlice medu
- sveža meta
Zmešamo limonin sok in med ter z zmesjo fige.
Fige pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 ⁰C približno 10 minut.
![Foto: Dobro jutro Foto: Dobro jutro](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2020/10/16/65706096.jpg)