Bučkini dimniki nadevani s postrvjo, česnom, peteršiljem in sirom
Bučke operemo, odrežemo konici ter jih narežemo na 5 cm valje. Sredino izdolbemo in zunanji del osolimo.
Postrvinim filejem odstranimo kožo in meso nasekljamo, dodamo še nasekljan česen, peteršilj, baziliko, drobtine in jajce ter začinimo.
Dimnike postavimo pokonci na pekač, ki smo ga predhodno oblekli s peki papirjem, in jih nadevamo z maso. Povrhu posujemo sir in pečemo v pečici na 180 °C 20 minut.
Zraven lahko postrežemo holandsko ali paradižnikovo omako. Vse skupaj pa okrasimo še z nekaj svežimi zelišči.
Bučkina solata z meto, redkvico, paradižnikom in feta sirom
Bučke operemo in jih z lupilcem, mandolino ali salamoreznico narežemo na tanke, dolge trakove. V solati lahko uporabimo tudi druge poljubne oblike, ki bodo dodale teksturo sami jedi.
Meto narežemo na rezance, redkvice pa na kolobarje. Češnjeve paradižnike prerežemo na pol, vse sestavine začinimo, naoljimo in okisamo, položimo v skledo, čez solato pa posujemo še feta sir in črne olive.
Jed lahko serviramo s hrustljavim popečenim kruhom.
Ocvrti bučkini cvetovi nadevani z mozzarelo, inčuni in zelišči
Bivoljo mozzarelo, inčune in zelišča sesekljamo ali zmeljemo v multipraktiku. Zmes nadevamo v bučkine cvetove, ki jih nato pomokamo, namočimo v maso iz piva ter na hitro ocvremo.
Ocvrte položimo na papirnato brisačo in jih serviramo z majonezo ali kislo smetano.