LOSOSOV TATAR Z GRAHOVO KREMO IN KOROMAČEM

Sestavine:
- 20 dag lososa,
- 12 dag koromača,
- 12 dag graha,
- sol in poper,
- olivno olje,
- 1 kisla kumarica,
- 1 peteršiljeva korenina,
- limona,
- maslo,
- 8 češnjevih paradižnikov,
- 1 žlička majoneze.

Lososa narežemo na čisto majhne kockice, mu dodamo sol in poper, nekaj kapelj olivnega olja, naribano kislo kuharico, limonin sok in limonino lupino ter žličko majoneze. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo, da se marinira vsaj eno uro. Grah skuhamo in ga z malo masla zmeljemo v kremo, prav tako storimo tudi s peteršiljevo korenino. Koromač narežemo na tanke rezine, mu dodamo limonin sok, malo olivnega olja, sol in poper. Nato na krožnik na sredino nadevamo lososov tatar, okrog naredimo nekaj pik grahove kreme in nekaj pik peteršiljeve kreme ter dodamo koromač ter ostalo dekoracijo. Na krožnik dodamo še nekaj kock masla.


SVINJSKI FILE V OVOJU BUČNIH SEMEN

Sestavine:
- svinjski file,
- mleta bučna semena,
- moka,
- jajce,
- olje,
- sol in poper.

Svinjski file očistimo žilic in ga narežemo na medaljone. Začinimo jih ter jih povaljamo v moki, jajcu in nato v mletih bučnih semenih. Položimo jih na pekač, jih naoljimo ter jih nato v pečici pečemo približno 20 minut na 180 °C.


KOLERABIN PIRE

Sestavine:
- ½ kg kolerabe,
- 20 dag krompirja,
- sol,
- maslo,
- mleko.

Kolerabo in krompir očistimo, olupimo in skuhamo v slanem kropu, nato vse skupaj pretlačimo in dodamo maslo in mleko, po potrebi dosolimo.


JAJČNA KREMA Z VANILIJO, PIŠKOTNIMI DROBTINAMI IN JAGODIČEVJEM

Sestavine:
- 2 rumenjaka,
- 12 dag sladkorja,
- 3 dag škroba,
- 3 beljaki,
- ½ litra mleka,
- vanilijev sladkor,
- borovnice,
- maline,
- piškoti

Rumenjake ločimo od beljakov ter jim dodamo polovico sladkorja in jih penasto umešamo. Počasi jim dodajamo škrob in vse skupaj zalijemo z mlekom. Vse skupaj premešamo, prelijemo v lonec in segrevamo dokler se krema ne zgosti. Ko je krema kuhana, jo odstavimo in ji primešamo sneg, ki smo ga naredili iz beljakov in preostalega sladkorja. V kozarce nadevamo plast pasiranih malin, nato vanilijevo kremo, zatem piškotne drobtine, ponovno vanilijevo kremo in na vrh položimo borovnice.

Božična večerja