Pečena podtrebuševina

Sestavine:
- 1,2 kg svinjske podtrebuševine iz rasola
- klinčki
- lovor
- rožmarin
- 1 por
- jabolko
- korenje
- svinjska mast
- sol in poper (samo za zelenjavo)

Podtrebuševino najprej zavremo in kuhamo približno 40 minut, nato jo vzamemo iz vode, kožo zarežemo in vanjo napikamo klinčke. Jabolko, korenje in por narežemo na večje kose ter začinimo. Vse damo v pekač, dodamo še vejico rožmarina in na vse skupaj postavimo meso. Preko mesa prelijemo vročo mast in pečemo še v pečici od 45 minut do 1 ure na 190 °C.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro


Bučni polpeti z dimljeno klobaso

Sestavine:
- 60 dag muškatne buče
- 1 žlica moke
- 1 jajce
- 1 dimljena klobasa
- 2 stroka česna
- peteršilj
- sol in poper
- timijan

Bučo naribamo in posolimo ter pustimo stati, da spusti vodo. Nato vse skupaj dobro ožamemo, dodamo moko in jajca, začinimo, vmes pa dodamo še domačo dimljeno klobaso, ki jo predhodno narežemo na kockice. Maso zajamemo z žlico, jo damo v vročo ponev z oljem in jo malo sploščimo, da dobimo polpet. Pečemo do zlato rumene barve, nato postopek ponovimo še na drugi strani.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Narezek za Mojco

Sestavine:
- 1 kuhana jetrna klobasa
- slanina
- suha klobasa
- hren
- kisla smetana
- trdo kuhano jajce
- žlica majoneze
- žlica kečapa
- črna redkev
- olje
- fermentirana rdeča čebula
- sol in poper

Jetrno klobaso skuhamo v slanem kropu (15 minut, naj ne vre premočno), slanino narežemo na tanko, na kolobarje pa narežemo suho klobaso. Hren zmešamo s kislo smetano, trdo kuhano jajce pa prerežemo na pol, odstranimo rumenjake in jih pretlačimo skozi cedilo. Dodamo majonezo, ketchup, sol in poper in vse skupaj premešamo. Maso damo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo nazaj v beljake. Črno redkev naribamo, jo posolimo ter naoljimo. Po želji lahko dodamo tudi nekaj kapelj kisa. Celotnemu narezku dodamo še vloženo rdečo čebulo.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro