Piščančja prsa s suho slivo v ovoju zelišč
Piščančja prsa zarežemo skozi sredino po dolžini, tako da dobimo odprtino, ki jo nadevamo s suhimi slivami.
Piščančja prsa dobro začinimo in povaljamo v nasekljanih zeliščih.
Popečemo na vročem olju in zalijemo z jušno osnovo. Počasi dušimo približno 20-25 minut.
Bedra v pečici s krompirjem in zelenjavo
Bedra dobro natremo s soljo, poprom in mleto papriko. Malo masla odrežemo in ga potisnemo pod kožo samih beder.
Zelenjavo narežemo v posodo, jo začinimo in dodamo rožmarin.
Vse skupaj stresemo na pladenj in pečemo približno 40 minut na 200 °C.
Zelenjavna enolončnica z natrganim piščancem
Kosti in obreznine od piščanca popečemo na vroči maščobi, da se karamelizirajo, nato jih posolimo in popopramo ter jih zalijemo z vodo.
Dodamo lovorjev list in ostanke razne gomoljne zelenjave, kakšno čebulo in steblo peteršilja in skuhamo osnovo.
Na maslu popražimo sesekljano čebulo, česen, por in ostalo zelenjavo. Solimo in popramo ter dodamo zelišča in zalijemo s piščančjo osnovo.
V enolončnico dodamo še obrano meso od kosti.
Piščančja pašteta
Na maslu prepražimo čebulo in piščančja jetra, solimo, popramo ter dodamo piščančje meso.
Nato dodamo še vino, jušno osnovo in začimbe, pokuhamo 10-15 minut, da se okusi prepojijo.
Vse skupaj v blenderju zmeljemo v odlično domačo pašteto.