Sestavine:
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
- 22 g mleka
- 25 g sladkorja
- pol žličke vanilije
- 30 g moke
- 2 g pecilnega praška
- žlica limoninega soka

Rumenjakoma dodamo mleko in pol žličke vanilijevega ekstrakta. Vse skupaj ražvrkljamo z metlico.

Dodamo skozi cedilo presejemo moko in pecilni prašek ter zmešamo v gosto zmes.

Beljaka z limoninim sokom in sladkorjem stepemo v trd sneg in nato nežno vmešamo v maso, da se dobro premešajo vse sestavine.

Ponev segrejemo na srednjem ognju in nežno naoljimo. V ponev damo dve žlici mase in pokrijemo za dve minuti. Nato na vsak kupček dodamo še preostalo maso. V ponev damo žlico vode, pokrijemo in pečemo približno šest minut na eni in štiri minute na drugi strani.

Foto: Sašo Šketa
Foto: Sašo Šketa