Riž s šparglji, kozicami in petršiljevim prahom (za 4 osebe):

Sestavine za 4 osebe:
- 16 očiščenih kozic
- 0,6l ribje jušne osnove
- 8 kos zelenih špargljev
- 4 kos paradižnika (daterino)
- 200 g riža
- 0,1l suhega belega vina
- sol
- poper
- kajenski poper
- olivno olje
- maslo

Ribjo juho segrejemo. Na olivnem olju prepražimo riž, da zastekleni. Nato ga zalijemo z vinom. Ko vino izpari, ga zalijemo z vročo ribjo juho. V ponvici na olivnem olju rahlo zapečemo na koščke narezane kozice in jih nato umešamo v riž.

Približno 5 minut pred koncem kuhanja dodamo narezane šparglje in paradižnik. Riž med kuhanjem stalno zalivamo z ribjo juho. Ko je riž kuhan, ga solimo in popopramo, dodamo še kajenski poper, odstavimo z ognja in v riž vmešamo maslo, da je riž kremast.

Pred serviranjem riž potresemo s peteršiljevim prahom.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro