ŠKAMPOV TATAR Z LIMETO IN TIMIJANOM
Škampove repke pokapamo z oljčnim olje in limeto. Dodamo sol, poper in timijan in pustimo, da se marinirajo cca. 15 minut. Ko so marinirani, jih narežemo na koščke. Pazimo, da jih ne zmečkamo, da ne postanejo kašasti.
Na krožnik postavimo okrogel modelček in ga napolnimo z repki. Modelček previdno dvignemo. Tatar prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limeto. Dodamo kalčke in čili. Krožnik še okrasimo z vejico timijana.
SARDELE NA VEJICI ROŽMARINA
Sardele očistimo. Jih prerežemo po sredini in jih nabodemo na vejico rožmarina. Pečemo jih na vročem oljčnem olju.
Ko dobijo lepo zlatorjavo barvo , jih serviramo na krožnik. Posolimo in pokapamo z oljčnim oljem.
ORADIN KARPAČO
Orado za pol ure odložimo v zamrzovalnik, saj bomo nekoliko zamrznjenega lažje rezali. File orade obrnemo s kožno stranjo na desko, saj ga bomo tako lažje rezali. Narežemo ga na zelo tanke rezine. Na krožnik damo pest rukole, jo pokapamo z oljčnim oljem in nanjo položimo rezine orade. Posolimo, pokapamo z oljčnim oljem in limetinim sokom.
ČRNA RIŽOTA
Na oljčnem olju prepražimo na drobno narezano šalotko in česen. Dodamo na trakove narezano sipo in jo pražimo, da se zmehča (cca.10 minut). Po potrebi dodamo jušno osnovo. Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo cca.2 minuti. Prilijemo vino, počakamo da alkohol izhlapi. Dodamo na kocke narezan svež paradižnik. Prav tako dodamo suh paradižnik. Pražimo še kakšno minutko in zalijemo z vročo jušno osnovo (ribja ali zelenjavna). Ko riž vpije vso tekočino, ga spet zalijemo. Jušno osnovo dodajamo toliko časa, dokler ni riž kuhan. Po potrebi solimo. Vendar pozor, sipa je že sama po sebi slana. Tik preden je riž kuhan, dodamo sipini črnilo in maslo. Po želji lahko dodamo še parmezan.
DOMAČE BOBI PALČKE
Moko, mleko, sol, pecilni prašek in olje zmešamo v testo in dobro pregnetemo. Oblikujemo 15 cm dolge palčke. Premažemo z oljem in posujemo z grobo mleto soljo. Lahko uporabimo tudi sezam, mlete kikirikije. Pečemo 15 minut pri 180 stopinj celzija.
TUNIN NAMAZ
Sestavine zmešamo. Uporabimo kot prilogo, namaz ali pomako za palčke.
SENDVIČ "OSTANI ZA VEČERJO"
Toast popečemo. Namažemo z gorčičo. Pripravimo umešana jajca z žličko smetane, da bodo lepo kremasta in rahla. Toast z gorčico obložimo še z inčuni in jajcem. Posujemo s svežimi zelišči.