Dukkah
- 50 g praženih lešnikov
- 50 g praženih pistacij
- 3 žlice sezamovih semen
- 2 žlici sončničnih semen
- 2 žlički koriandrovih semen
- 1/2 žličke zrn črnega popra
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlička soli
Sezamova in sončnična semena pražimo nekaj minut v ponvi brez dodane maščobe.
Toliko, da zadišijo in jih odstavimo.
Sedaj na suho prepražimo še koriandrova semena in zrna popra. Ta bodo
pripravljena zelo hitro, v približno 30 sekundah bodo zadišala. Koriander in poper
stresemo v terilnik, dodamo mleto kumino in sol ter vse stremo.
V posodo mešalnika dodamo vse sestavine, vključno z lešniki in pistacijami in jih s
pulziranjem stremo na poljubno velikost. Lešnike in pistacije lahko pustimo v malo
večjih koščkih ali jih zmešamo do bolj fine konsistence.

Hitri ploščati kruh
- 480 g moke
- 320 g kefirja
- 100 g stopljenega masla
- 1 žlička soli
Vse sestavine zmešamo v večji skledi. Testo gnetemo toliko časa, da se sestavine
povežejo. Približno 3 minute.
Testo prestavimo v čisto skledo, pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Pripravljeno testo razdelimo na 8 enakih delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Nato ga raztegnemo ali razvaljamo v okroglo obliko debeline 3 mm.
V ponvi segrejemo malce masla ali olivnega olja in na njem pražimo ploščati kruh na vsaki strani 3 minute.

Solata s sladkim krompirjem
- 100 g rukole
- 1 rdeča čebula
- 1 velik sladki krompir
- 150 g kuhane čičerike
- 140 g koruze
- 50 g feta sira
Solatni preliv sestavine:
- 50 ml olivnega olja
- limonin sok polovice limone
- 1 ½ žlice Dijon gorčice
- 1 žlica medu
- ½ žličke soli
- ½ žličke črnega popra
Sladki krompir olupimo in narežemo na večje koščke. Prestavimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko in ga pečemo pri 200 °C 20-25 minut brez vklopljene ventilacije. Krompir vmes enkrat premešamo.
Pečen sladki krompir odstavimo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi.
Rdečo čebulo sesekljamo na drobne koščke.
V večjo skledo dodamo rukolo, čebulo, čičeriko, koruzo in pečen sladki krompir.
Pripravimo še preliv, vse sestavine zanj preprosto zmešamo z metlico v skodelici in
prelijemo čez solato.
Solato še premešamo in posujemo z drobljenim feta sirom in dukkah posipom.
