Dukkah
Sezamova in sončnična semena pražimo nekaj minut v ponvi brez dodane maščobe.
Toliko, da zadišijo in jih odstavimo.
Sedaj na suho prepražimo še koriandrova semena in zrna popra. Ta bodo
pripravljena zelo hitro, v približno 30 sekundah bodo zadišala. Koriander in poper
stresemo v terilnik, dodamo mleto kumino in sol ter vse stremo.
V posodo mešalnika dodamo vse sestavine, vključno z lešniki in pistacijami in jih s
pulziranjem stremo na poljubno velikost. Lešnike in pistacije lahko pustimo v malo
večjih koščkih ali jih zmešamo do bolj fine konsistence.
Hitri ploščati kruh
Vse sestavine zmešamo v večji skledi. Testo gnetemo toliko časa, da se sestavine
povežejo. Približno 3 minute.
Testo prestavimo v čisto skledo, pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Pripravljeno testo razdelimo na 8 enakih delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Nato ga raztegnemo ali razvaljamo v okroglo obliko debeline 3 mm.
V ponvi segrejemo malce masla ali olivnega olja in na njem pražimo ploščati kruh na vsaki strani 3 minute.
Solata s sladkim krompirjem
Sladki krompir olupimo in narežemo na večje koščke. Prestavimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko in ga pečemo pri 200 °C 20-25 minut brez vklopljene ventilacije. Krompir vmes enkrat premešamo.
Pečen sladki krompir odstavimo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi.
Rdečo čebulo sesekljamo na drobne koščke.
V večjo skledo dodamo rukolo, čebulo, čičeriko, koruzo in pečen sladki krompir.
Pripravimo še preliv, vse sestavine zanj preprosto zmešamo z metlico v skodelici in
prelijemo čez solato.
Solato še premešamo in posujemo z drobljenim feta sirom in dukkah posipom.