TESTENINE S TARTUFI

Sestavine:
- 450 g testenin
- olivno olje
- 1 črni tartuf
- 1 žličko tartufate
- 2,5 dcl sladke smetane za kuhanje
- 2 dcl jušne osnove
- sol in poper

Testenine skuhamo v slanem kropu, da so še aldente. Na olivnem olju popražimo nariban tartuf in tartufato, ter vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. Nato dodamo še smetano za kuhanje, sol in poper. V omako dodamo še testenine in jih pokuhamo eno minuto, da vpijejo del omake. Testenine serviramo v globok krožnik in na vrh položimo mikro grah ali čips sladkega krompirja.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

POLPETI SOMA NA AJDOVI KAŠI Z ZELENJAVO

Sestavine:
- 2 fileja soma
- 1 jajce
- 1 žlica moke
- 1 strok česna
- limonina lupina
- sol in poper
- peteršilj
- olje za peko

File soma narežemo na kocke in ga zmeljemo v sekljalniku, dodamo še ostale sestavine in oblikujemo polpete. Spečemo jih na olju do zlato rumene barve.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

AJDOVA KAŠA

Sestavine:
- 30 dag ajdove kaše,
- 20 dag zelenjave narezana na kocke (korenje, paprika, por),
- 1 strok česna,
- 5 dag masla,
- sol in poper,
- peteršilj,
- 4 dag parmezana,
- 2 dcl smetane za kuhanje.

Ajdovo kašo čez noč namočimo v mlačno vodo, nato na ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo zelenjavo in česen. Dodamo ajdovo kašo s smetano in začinimo, na koncu posujemo s parmezanom in premešamo.






ČOKOLADNE KOŠARICE Z NUTELINO KREMO IN JAGODIČEVJEM

Sestavine:
- čokolada
- 2 dcl smetane za stepanje
- 1 žlica Nutele
- 1 žlica bele Lino lade
- borovnice
- maline
- robide
- meta (za okras)

Čokolado stopimo nad soparo in vanjo pomočimo zajemalko, ki smo jo prej ovili v prozorno folijo. Nato pustimo, da se čokolada strdi in odstranimo zajemalko ter folijo. Čokoladno košarico nabrizgamo s kremama, ki ju pripravimo po naslednjem postopku: smetano za stepanje rahlo stepemo, nato jo ločimo na dva dela, v eno dodamo žličko Nutele, v drugo pa žličko Lino lade. Košarico okrasimo še z jagodičevjem in svežo meto.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro
Kuhamo z ljubeznijo