Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. avg. 2020

TV Koper/Capodistria • Ned, 2. avg.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

I giovani imprenditori sono la popolazione più attiva nella regione del Danubio. Il Centro per il futuro europeo ha invitato a Maribor 20 giovani imprenditori da 10 paesi del Danubio, per fornire loro due esperienze: conoscersi e connettersi con i colleghi della regione. I giovani imprenditori hanno anche familiarizzato con le possibilità di finanziare progetti comuni.

Najbolj aktiven del populacije mladih v Podonavju so mladi podjetniki. Center za evropsko prihodnost je povabil v Maribor 20 mladih podjetnikov iz 10 podonavskih držav in jim omogočil dve izkušnji: se spoznati med seboj in se povezati s kolegi iz regije. Mladi podjetniki so se seznanili tudi z možnostmi financiranja skupnih projektov.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Trasmissione che racconta storie di persone in giro per il mondo.

Dokumentarna oddaja o ljudeh po svetu.

Serija posvečena Drugi Svetovni vojni, je namenjena raziskavi in novejših razkritji na tem področju. Cilj je boljše razumevanje najvažnejših dogodkov v novejši zgodovini.

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

Mozaik posnetkov arhivskih oddaji. Nekatere posvečene osebam in dogodkom naših krajev.

A causa dei cambiamenti climatici, in futuro la siccità porterà nell'area del Danubio, non pochi problemi. 22 partner di diversi Paesi del territorio danubiano si sono uniti nel progetto DriDanube, guidato dall'Agenzia per l'ambiente della repubblica di Slovenia (ARSO) e insieme instaurano un sistema per arginare la siccità.

Suša je v Podonavju pogosta, zaradi podnebnih sprememb pa bo v prihodnje še huje. Za zmanjšanje vpliva suše se je 22 partnerjev iz različnih podonavskih držav povezalo v projektu DriDanube, ki ga vodi Agencija republike Slovenije za okolje – ARSO, in skupaj vzpostavljajo sistem za obvladovanje suše.

Una serie di curiosita' che ci illustrano alcuni momenti di particolare interesse del passato dell'Istria o ci presentano i personaggi più noti del territorio.

Zanimivi dogodki iz zgodovine Istre in najpomembnejše osebnosti ki so delovale in živele v preteklosti slovenskega primorja.

Interviste con personaggi famosi.

Intervijuji z znanimi osebnostmi.

V oddaji spregovorimo o pomenu strniščnih setev, ki pripomorejo k bogatenju tal, predstavljamo novo predsednico Zveze podeželske mladine, osrednja tema tokratne oddaje pa je posvečena ekološkemu kmetijstvu v osrednji Sloveniji, kjer je ekološko kmetijstvo nad slovenskim povprečjem.

Samo nekaj korakov od dunajske Opere je nastal urbani zelenjavni vrt. Simone je v Buenos Airesu študirala prostorsko urejanje in po svoji vrnitvi s somišljeniki izpeljala projekt vrta Karls garten sredi avstrijske prestolnice. Pogajanja z mestnimi oblastmi pri niso bila lahka, vendar je danes urbani zelenjavni vrt tudi zanimiva turistična točka Dunaja. K projektu je pristopil tudi lastnik restavracije v Karls gartnu, ki z veseljem začimbe in zelenjavo uporablja tudi v svoji gastronomski ponudbi.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Raziskovanje zemlje... morja... vesolja... prostora, ki nas obdaja. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu bo to tema oddaj serije "Vesolje je...raziskovanje". Bodočnost človeštva temelji na znanosti in novih odkritjih. V novi oddaji "L'Universo è...esplorazione " / " Vesolje je...raziskovanje " več in najboljše iz sveta inovacij, vsako zadnjo nedeljo v mesecu na TV Koper-Capodistria. Da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

Gost tokratne oddaje je prof. Paolo Macor, raziskovalec in redni profesor molekularne imunologije na Univerzi v Trstu.

La Slovenia in breve, condotto in studio da Vojka Berlot, è un mosaico di 25 minuti di scenari aperti sulle genti, gli eventi attuali, gli usi, i costumi e le tradizioni della Slovenia. Reportage, notizie e curiosità sul ricco patrimonio storico e culturale e sulla multiforme genuina creatività slovena, il fascino dei suoi paesaggi e il potenziale economico turistico del paese.

Slovenski Magazin - mozaična oddaja, ki predstavlja zgodbe iz Slovenije, deželo in ljudi. Poseben poudarek daje zgodovini, tradiciji, umetnosti, naravni in kulturni dediščini ter izvirni slovenski ustvarjalnosti.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Telegiornale.

Dnevnik.

Kulturno-informativna oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območiju Istre in njenih sosednjih pokraijn Slovenije, Italije in Hrvaške. Urednica in voditeljica oddaje Monika Bertok, skupaj z novinarji kulturnega uredništva, pripravlja prispevke o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, politike, novinarstva in znanosti.

Serie di documentari autobiografici dedicati a personaggi, piu` o meno noti, della nostra comunita` nazionale e del territorio.

Ciklus autobiografskih dokumentarnih oddaj, ki so posvečene znanim pa tudi manj znanim osebnostim italijanske narodne skupnosti in našega področja.

Glasbena oddaja v živo z gosti v studiju. Tokratni gostje bodo Ricky Bosazzi Quintet, Sergio Preden-Gato, Massimo Brajković, skupina folk Batana in I Canturi.

Telegiornale.

Dnevnik.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov