Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 30. avg. 2024

TV Koper/Capodistria • Pet, 30. avg.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Trasmissione tratta dal ricco archivio di TV Koper-Capodistria.

Oddaja iz arhivskega gradiva TV Koper-Capodistria.

Curata e condotta da Luisa Antoni, Quarta di copertina è una trasmissione, di TV Koper Capodistria che si occupa di editoria a largo spettro. Le puntate presentano ospiti in studio e servizi su libri, festival letterari, filosofici, psicologici e giornalistici e musica. Ne sono ospiti scrittori, organizzatori, editori, intellettuali, bibliotecari, librai e storici.

Quarta di copertina je oddaja TV Koper Capodistria, ki se ukvarja z založništvom, z novostmi knjižnega trga, z literarnimi in novinarskimi festivali in z glasbo. Njena urednica in voditeljica je Luisa Antoni, ki v koprskem televizijskem studiu 3 gosti pisatelje, organizatorje, založnike, intelektualce, knjižničarje, knjigotržce in zgodovinarje.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Un viaggio fra le storie di molti artisti del panorama musicale italiano, ideato e condotto da Furio Morucci.

Klepet z glasbeniki italijanske popevke. Vodi Furio Morucci.

Un "focus" sulla vita e la carriera di Alida Delcaro, cantante e attrice fiumana, ma fortemente legata all'Istria. Gli spettacoli con il Dramma Italiano, le tournée, i concerti. I ricordi di una vita sul palcoscenico. Attraverso la sua musica contribuisce a far capire che il nostro dialetto non è da relegare solo al passato e alle tradizioni, ma anche all'attualità e all'innovazione.

Programma che si occupa degli eventi che caratterizzano l'Istria e il territorio che la circonda. In ogni puntata vengono proposti dei reportage che parlano della storia, della cultura, delle tradizioni e degli eventi che interessano il territorio compreso fra Slovenia, Italia e Croazia. La versione estiva propone la storie piu' belle e interessanti trasmesse nel periodo autunnale-invernale.

Kulturno-informativna oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območiju Istre in njenih sosednjih pokraijn Slovenije, Italije in Hrvaške. Novinarji kulturnega uredništva pripravljajo reportaže o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, politike, novinarstva in znanosti.

Gost je novinar Nejc Krevs, avtor dokumentarnega filma Izrael – Med, mleko in nemir v produkciji RTVSLO. Z vklopovci se v oddaji poglablja v zgodovino Izraela ter izraelsko-palestinskega konflikta.
Dijakinja Ksenija Štekar v posebni izjavi poda svojo izkušnjo počitnic v Izraelu leta 2018.
Oddajo vodi Barbara Ferluga, ob njej so tokrat v studiu še dijaki Ivan, Veronika in Dejan. Režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo pa še Poljanka Doljak in Nataša Ferletič.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Špela Čadež è un personaggio affermato a livello internazionale in campo cinematografico e con i suoi corti animati occupa un posto importante ai vari festival in giro per il mondo.
Il grande attore sloveno di cinema e teatro Marko Mandić non lascia mai indifferente il suo pubblico.
Nella sua breve carriera l’illustratrice Marta Bartolj è diventata uno degli autori sloveni più in vista a livello internazionale.
L’intreccio delle storie della talentuosa musicista Elizaveta Ilienko e di un palazzo cittadino nel centro storico di Isola, che ospita la locale Scuola di musica, narra come il Palazzo Besenghi degli Ughi offre ospitalità alla musica e anche al futuro.
La Galleria d’arte Božidar Jakac ha preso parte al progetto internazionale Cisterscapes che ha l’intento di connettere e salvaguardare il paesaggio culturale e il patrimonio dei cistercensi in tutta Europa.

Špela Čadež je mednarodno uveljavljena filmska ustvarjalka, ki zaseda s svojimi kratkimi animiranimi filmi pomembno mesto na festivalih po vsem svetu.
Vrhunski slovenski gledališki in filmski igralec Marko Mandić gledalca nikoli ne pusti ravnodušnega.
Ilustratorka Marta Bartolj se je v svoji kratki karieri razvila v eno mednarodno najbolj uveljavljenih slovenskih ilustratork.
Prepleteni zgodbi nadarjene glasbenice Elizavete Ilienko in mestne palače, ki stoji v zgodovinskem delu Izole in v kateri je glasbena šola, pripovedujeta, kako je palača Besenghi degli Ughi, dala zavetje glasbi in tudi prihodnosti.
Galerija Božidar Jakac se je vključila v mednarodni projekt Cisterscapes, katerega cilj je povezovanje in ohranjanje kulturne krajine ter dediščine cistercijanov v Evropi.

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

Telegiornale.

Dnevnik.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je italijanski slikar Dario Rosolen iz Pordenona.

SIMFONIC VOICES

TARTINI & TARSIA

coro e orchestra/ zbor in orkester

CAMERATA ACADEMICA KOPER

Sala Protocollare S. Francesco di Capodistria / Protokolarna dvorana Sv. Frančiška v Kopru
10 aprile 2022 / 10. aprila 2022


¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

Antonio Tarsia (1643–1722)
BEATUS VIR QUI TIMET za soliste, zbor, godalni orkester in b.c. / per solisti, coro, orchestra d'archi e b.c.
Beatus │ Exortum │ Paratum │ Dispersit │ Peccator │ Gloria │ Sicut erat

Solisti: Manca Kosi- soprano/sopran, Sara Ognjanović-contralto/alt, Kevin King- tenore/tenor, Lenart Ulaga- basso/bas


Giuseppe Tartini (1692–1770)
STABAT MATER per coro/ za zbor

Solisti: Andreja Tomažič Hrvatin- soprano/sopran, Sara Ognjanović-contralto/alt, Sandi Štor- tenore/tenor, Marcel Slakonja- basso/bas


Antonio Tarsia (1643–1722)
DE PROFUNDIS TENEBRARUM za alt solo, godalni orkester in b.c. / per contralto, coro, orchestra d'archi e b.c.
De profundis tenebrarum │ Verbo Dei │ Firmans fides │ Mundus marcens │
Monacalis vitae │ Salve gemma │ Amen │ Alleluia

Solista/Solistka: Andreja Brina Vukovič- contralto/alt



Giuseppe Tartini (1692–1770)
CONCERTO in Sol magg. G 294 GT1 A.18a per flauto, orchestra d’archi e b.c / v G-duru, G. 294 GT1 A.18a za flavto, godalni orkester in b.c.
I. Allegro
II. Largo Andante
III. Allegro

Solista/Solistka: Nina Rupnik- flauto/flavta
Nika Toškan-violino/violina, Katja Dadič- violino/violina, Katja Panger- violoncello/violončelo


Giuseppe Tartini (1692–1770), arr./prir. Gordon Jacob (1895–1984)
CONCERTINO per clarinetto e orchestra d’archi / za klarinet in godalni orkester
I. Grave
II. Allegro molto
III. Adagio
IV. Allegro risoluto

Solista/Solistka: Samanta Škorja- clarinetto/klarinet

Interviste con personaggi famosi.

Intervijuji z znanimi osebnostmi.

Telegiornale.

Dnevnik.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale è curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov