Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. apr. 2020

TV Maribor • Sob, 25. apr.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Slavica Smrdel ima za seboj pisano paleto kulinaričnih izletov. Napisala je dve kuharski knjigi (Navdih in Jedi naših starih mam) in vrsto priročnikov za peko. Več kot 25 let prireja kuharske delavnice z različno tematiko; za otroke, odrasle, diabetike. Delovne izkušnje je pridobivala v Avstriji, kot vodja kuhinje je vrsto let delala v Postojnski jami. Zadnja leta ustvarja v centru Ljubljane, kot vodja kuhinje v Hotelu Central Union Hoteli, kjer so jo obiskovalci vzljubili tudi po zaslugi tematskih večerij; najprej je raziskala kulinarične poti Franka Sinatre in večere združila z glasbo. Od znanih Slovencev s področja glasbe je sodeloval maestro Mojmir Sepe. Slavica Smrdel že dve desetletji sodeluje z Regionalnim RTV centrom Koper-Capodistria, zato je večer posvetila tudi kuharskim sopotnicam v oddaji Dobro jutro, Karin in Erter, ki sta večeru vdahnili okus Mediterana. Trenutno ustvarja v kuhinji Hotela Union in raziskuje vrednost vrtnic in drugih cvetlic v kulinariki.

Vabljeni k ogledu!

Vabljeni k ogledu!

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

65–minutni dokumentarni film Vžgano v spominih pa je avdiovizualna raziskava o stopnjevanju nasilja na multietničnem
obmejnem območju Slovenije, Italije in Hrvaške med 2. svetovno vojno. »Nasilja je bilo preveč, da bi ga lahko raziskali
v enem filmu. Nastala je dokumentarna pripoved, ki bolj kot o vojni spregovori o preživetju, o človečnosti, ki vedno
preseže nacionalne, razredne in verske okvire. V času vzpenjanja populizmov in nacionalizmov, ko se v vsesplošnem
poenostavljanju nevarno zdi, da smo kot družba postali pametnejši, je dobro prisluhniti preživelim,« je svoje videnje
strnila Anja Medved, soavtorica filma, ki je nastal pod okriljem Znanstveno-raziskovalnega središča Koper
kot vodilnega partnerja projekta in Zavoda Kinoatelje iz Gorice v Italiji.
Vodenje projekta v okviru katerega je film nastal, je prevzel dr. Gašper Mithans, znanstveni sodelavec
Inštituta za zgodovinske študije Znanstveno-raziskovalnega središča Koper.

Poglejte si posnetek tradicionalne, že 47. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dolgoletni vodja gornjeseniške folklore. Alojz Hanžek vestno ohranja narodnostno kulturo.
Cvetlice, angelčki in zajci. Porabska rokodelka jih ne izdeluje le pred prazniki.
Evropa 2020. Madžarska uspešnica podnaslovljena v jezikih domačih narodnosti.

Vabljeni k ogledu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Minilo je 25 let od takrat, ko je zakon potrdil, da bo Maribor dobil sedež Pošte Slovenije. To se ni zgodilo po naključju, kaj šele v skladu s kakšno vizijo skladnejšega regionalnega razvoja pač pa po usklajeni akciji pobudnikov in naveze poslank in poslancev različnih političnih strank tedanjega sklica Državnega zbora. O tej temi v povezavi z delom na drugih področjih bomo govorili z nekdanjim poslancem in ministrom magistrom Jožetom Protnerjem. Bodite z nami v oddaji Dober večer.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Združenje Frank ocenjuje, da je na slovenskih sodiščih proti bankam trenutno vloženih okoli 450 tožb posojilojemalcev v švicarskih frankih. Tožniki so prepričani, da slovenska sodišča ne upoštevajo prava Evropske unije, zato so se odločili vložiti pritožbo zoper našo državo pri Evropski komisiji. Kako naprej, v kateri fazi so sodni postopki proti bankam, kdaj bo svoje mnenje povedalo ustavno sodišče, kakšne so možnosti za sprejetje sistemskega zakona?

Režiser Tomi Janežič se spet podaja na pot dolgega gledališkega potovanja. Tokrat v mediju lutkovnega gledališča po motivih Maeterlinckove poetične in alegorične Modre ptice. Sedem vprašanj o sreči ne daje odgovorov, kako najti srečo, ampak predvsem preizprašuje gledališke konvencije in odnos do igre ter nas sooča s temeljnimi bivanjskimi vprašanji, kot je npr. smisel.
Dramaturginja Livija Pandur se je v minulem letu zelo intenzivno podala na režijsko pot. V najstarejšem španskem gledališču, Teatru Espanol v Madridu je režirala dramo Echoes sodobnega britanskega dramatika Henryja Naylora, na odru dubrovniškega gledališča Marin Držić pa Evripidovo Alkestido. V obeh uprizoritvah se postavlja na stran zatiranih žensk.
Biokozmizem. Izreka je del 50-letnega obreda poslavljanja Dragana Živadinova. Gre za predstavo o minevanju, ki je posvečena kantavtorju Marku Breclju in igralcu Marku Mlačniku, ki je vedno bil nosilec retrogardističnega in postgravitacijskega gledališča Dragana Živadinova.

Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak
Režiserka: Jasna Hribernik

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov