Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. nov. 2021

TV Maribor • Sob, 6. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Kultura

Na malem odru ljubljanske Drame so premierno uprizorili monopsihodramo Vse sijajne stvari, britanskega dramatika Duncana Macmillana, ki jo je režirala Nataša Barbara Gračner. Bili smo na predstavi I Have a Dream, ki so jo pod vodstvom koreografa in plesalca Gregorja Luštka soustvarili umetniki iz afriških in evropskih držav. Premiero pa je gostila Cukrarna, kjer je pred dnevi svoj glasbeno-umetniški projekt predstavila tudi Eva Pavli. V galeriji Alkatraz smo si ogledali razstavo Umetnikov ego, v ljubljanski galeriji Kresija pa Mesto 65+.

Az adás tartalma:

- emlékmű az Isonzó térségében elesett magyar katonák emlékére;
- Lendva Község 25. ünnepe;
- monográfia Danč-Roth Marikáról;
- számháború - szabadtéri stratégiai csapatjáték;
- Hagyományőrző: az alsólendvai polgári olvasókör.

Vsebina oddaje:

- spomenik v spomin na madžarske vojake, padle v Posočju;
- 25. praznik Občine Lendava;
- monografija o Mariki Danč - Roth;
- vojna številk – strateška igra na prostem;
- rubrika Naša dediščina: dolnjelendavski meščanski bralni krožek.

Vabljeni k ogledu!

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Zlatomašnik Franc Režonja. V Monoštru dolga leta oznanja evangelij v porabskem narečju.
Jedi iz babičine kuhinje. Gastronomska delavnica v Andovcih.
Dobrodošli pri nas. Srečanje zamejskih slovenskih nogometašev v Monoštru.
Dan vseh svetih. Misli župnika Ferenca Merklija ob najbolj žalostnem prazniku v letu.

Shiva šiva je multimedijski koncert Ženskega pevskega zbora iz Roža na avstrijskem Koroškem, ki na svojstven način predstavlja 17 različnih pesmi o delu iz prav toliko različnih koncev sveta. S pesmimi tako predstavlja različne kulture, glasbene tradicije in poglede na delo. Gre torej za multimedijski dogodek, ki opeva občutja, odnose in dojemanje dela, kot vrednote, od katere smo vsi življenjsko odvisni.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gost tokratne oddaje Dober večer bo zgodovinar dr. Janko Prunk, tudi zaslužni profesor ljubljanske univerze. Pred 60. leti se je zapisal proučevanju zgodovine, iz osrednje tematike svojega raziskovanja pa bo kmalu izšel tudi roman, ki bo srečanje z našo preteklostjo na povsem drugačen način. Bodite z nami v ponedeljek, 1. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor.

Trije bratje varujejo jablano, na kateri rastejo zlata jabolka. Vsako noč pa en dragoceni sadež izgine. Najmlajši sin opolnoči vidi prileteti črnega ptiča, ki krade jabolka. S puščico ga rani in se odpravi na pot proti bližnjemu dvorcu, kamor je vran odletel. Mladenič vztraja in vztraja, naj mu ga pokažejo, ter se tako z odločnostjo in bistrostjo domov vrne bogat.

V oddaji Obrazi naših rojakov vas Martin Pandel vabi v Celovec na sredina srečanja Mohorjeve - Slovenski knjižni center, ki bodo potekala v mesecu novembru v okviru projekta Manjšine - okno v svet.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Do leta 2050 bo po ocenah Združenih narodov na Zemlji živelo že 10 milijard ljudi, zato bo eno od ključnih vprašanj, kako nahraniti človeštvo, obenem pa omiliti vpliv intenzivne pridelave hrane na naše okolje. Kakšen bo v prihodnosti sistem oskrbe s hrano in kakšen bo naš jedilnik? Bodo žuželke in meso iz laboratorija del vsakdanje prehrane?

Plavalci imajo letos natrpan urnik. Po spomladanskem evropskem prvenstvu v dolgih bazenih, poletnih olimpijskih igrah, seriji svetovnih pokalov jih zdaj čakata še dve veliki prvenstvi – evropsko in svetovno v kratkih, 25-metrskih bazenih.
Letošnje evropsko prvenstvo, ki bo tokrat trajalo šest dni, od 2. do 7. novembra, gosti Kazan, ki je bil tudi zadnja postaja svetovnega pokala. Prav v teh sta letos izstopala Peter John Stevens, tudi z zmagama, ter Katja Fain, ki je kar šestkrat stala na stopničkah. Oba sta tudi naša glavna aduta na evropskem prvenstvu: Peter John Stevens na 50 in 100 metrov prsno, Katja Fain pa ima širok nabor disciplin, od 200 do 1500 kravl in tudi 200 delfin in mešano.
V Kazan potujejo štiri plavalke in trije plavalci. Slovenski plavalci so se doslej s tovrstnih tekmovanj desetletja vračali z medaljami, le z zadnjih dveh ne. Upajo, da se bo krivulja spet obrnila navzgor in se bo skupno število vseh medalj slovenskih plavalcev doslej, 100, še povečalo.

Po lepi zmagi na gostovanju Cedevita Olimpija v ligi ABA v domači dvorani gosti Split. Dalmatinci imajo letos nemalo težav, tako da so favoriti srečanja očitni: ljubljanski košarkarji. Gotovo pa se jim bo poznal oster ritem, saj ob regionalnem tekmovanju nastopajo tudi v evropskem pokalu. Tekmo si lahko ogledate na drugem programu, komentiral jo bo Miha Mišič.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov