Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 3. okt. 2022

TV Maribor • Pon, 3. okt.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Belokranjski obzornik pripoveduje o dogajanju in življenju na sončni strani Gorjancev. To je v treh občinah – Metliki, Črnomlju in Semiču – še kako pestro in raznoliko: od bogatega kulturnega izročila, kmetijstva, naravne in kulturne dediščine, ki jih skozi različne dogodke z živo sliko zapiše tudi oddaja Belokranjski obzornik. V njej ne manjka raznolikih vsebin o praktično vsem, kar se dogaja v Beli krajini.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Saima iz pakistanske skupnosti je povabila Miguela, ki živi tik ob mošeji Pot k miru, na poseben dogodek ob ramazanu.
Miguel se je več let prepiral s pakistansko skupnostjo zaradi hrupa. Njegovo stanovanje namreč meji na mošejo. Na steno, pred katero je imam vsak dan nagovarjal vernike.
Po posredovanju policije in predstavnikov z občine so v mošeji končno zvočno izolirali steno, toda sosedski odnosi so bili še vedno napeti.
Tisti na drugi strani imajo občutek, da so domačini premalo strpni do priseljencev. Da je premalo zanimanja za njihovo kulturo.
“Forum L'Hospitalet” skuša te težave premostiti s pobudami za boljše medsebojno poznavanje in sobivanje.

Dobro jutro se začne s pozitivnim ponedeljkom in v nov teden vas bosta popeljala Ljubica Mlinar in Boštjan Romih! Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme dneva, ki jo bo gledalcem osvetlila Monika Tavčar, se bomo posvetili zdravstvenim temam in preverjali zanimiva dejstva o najrazličnejših tematikah. Morda vam bo prav prišel tudi kakšen recept iz domače lekarne ali pa nasvet vrtnarjev, da bodo rože še bolj uspevale. Predstavljali bomo tudi osebne zgodbe ljudi z zanimivimi življenjskimi izkušnjami, ob koncu oddaje pa vas bomo v ritmih glasbe prepustili novemu dnevu naproti. Z nami ponedeljek zagotovo hitreje mine!

Skupno – Gemeinsam: Konferenca Mohorjeve družbe poteka pod naslovom Manjšinska politika – politika od včeraj ali za prihodnost? Namenjena je osvetlitvi sedanjega položaja narodne skupnosti z analizo in refleksijo manjšinske politike.
Po soglasnem sklepu senata mesta Celovec bo most pri kasarni v Dhovšah poimenovan po duhovniku, pesniku in jezikoslovcu Urbanu Jarniku.
Vokalna skupina Klika je v dvorcu Hagenegg v Železni Kapli proslavila 20-letnico delovanja in predstavila jubilejno zgoščenko.
Po petih zaporednih porazih hoče SAK spet do točk. Nasprotnik doma je gornjeavstrijski Union Gurten.
http://slovenci.orf.at

Peta sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci dvanajstih osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Sirota deklica hodi skozi gozd, kjer jo neke noči nagovori gozdni duh. Vodi jo na goro, na kateri prebiva krokar. Ta je nanjo čakal dolga leta, da bi se skupaj odpravila po svetu in ljudem pripovedovala o ljubezni in sočutju ter spoštovanju do planeta.

Brž potegnimo trakec na skrivnostni škatlici, ki sta jo Egon in Oskar dobila v vrečki presenečenja! Kaj se bo zgodilo? Zagotovo nekaj čudovitega, zato hop v zgodbo Čebelice, ki sta jo Voranc in Bor izbrala za tokratno branje. Če ne marate presenečenj, jih boste zdaj vzljubili. Le droben namig: razmislite, kako rešiti balon, zagozden med velike stanovanjske bloke. Res, to je vse prej kot majhen balon!

Lenoba je velika tegoba. Včasih se k nam priplazi prav potiho in nikakor noče stran. Takrat smo na las podobni mački in miški, ko ju Rdeča kokoška prosi za pomoč. »Jaz že ne! In jaz tudi ne!« ji odgovarjata, ko ju vpraša, ali bi ji pomagali! Morda se bodo stvari spremenile, ko se bo v njihov topli dom priklatila zvita lisica. Maša, hitro, prosim, preberi zgodbo Čebelice o Rdeči kokoški!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Sinoči smo v Cankarjevem domu obiskali koncert Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra na katerem je bila ena od solistk slovenska violinistka Lana Trotovšek. V Mestnem gledališču Ljubljana bo nocoj premiera muzikala Boljši svet, pod režijo katerega se podpisuje sicer član igralskega ansambla tega gledališča Gregor Gruden. V Murski Soboti smo bili na odprtju mednarodnega festivala sodobnega plesa Front@. V Münchnu pa smo si ogledali kompleks BMW Group Classic.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Uvodno soočenje vseh prijavljenih uradnih kandidatov za predsednika republike. Zakaj kandidirajo, kako si predstavljajo opravljanje funkcije predsednika, kakšno je njihovo stališče do aktualnih vprašanj?

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Hiša unikatnih detajlov smo jo poimenovali. Osnovni dizajn interijera je sicer temeljil na črno beli kombinaciji, vendar se je lastnica kot športna in modna navdušenka brez oklevanja odločila vnesti tudi nekaj intenzivnejših barv. S pomočjo arhitektke pa so si uredili še zunanji del, ki prav vabi k preživljanju časa na prostem.
Za stanovanja v blokih se marsikomu zdi, da ima človek ob morebitni prenovi na veliko koncih zvezane roke. V mestu ob Dravi smo ugotovili, da stene ne predstavljajo mej, če je v glavi polno idej. Pobliže predstavimo stanovanje, polno vrhunskega dizajna in drznih rešitev.
Dvajset let že »zori« vrt na Gorenjskem. Lastnica spoštuje naravo, zato je izbrala sonaravno vzgojo rastlin. Okrasni vrt je zasnovala po zgledu angleških okrasnih vrtov, s pomočjo moževih rok pa nastane veliko koristnega in lepega.

Skupno – Gemeinsam: Konferenca Mohorjeve družbe poteka pod naslovom Manjšinska politika – politika od včeraj ali za prihodnost? Namenjena je osvetlitvi sedanjega položaja narodne skupnosti z analizo in refleksijo manjšinske politike.
Po soglasnem sklepu senata mesta Celovec bo most pri kasarni v Dhovšah poimenovan po duhovniku, pesniku in jezikoslovcu Urbanu Jarniku.
Vokalna skupina Klika je v dvorcu Hagenegg v Železni Kapli proslavila 20-letnico delovanja in predstavila jubilejno zgoščenko.
Po petih zaporednih porazih hoče SAK spet do točk. Nasprotnik doma je gornjeavstrijski Union Gurten.
http://slovenci.orf.at

Ob iskrenem in doživetem pričevanju Justine Doljak iz Predgriž na Črnovrški planoti nad Idrijo spoznamo življenje nezakonske deklice in njene družine. Justina je bila najprej stigmatizirana, ker je bila brez očeta oz. je ta ni priznal. Pozneje pa jo je močno zaznamovala vojna, ki je v teh krajih terjala visok krvni davek in veliko strahu ter trpljenja. Ob Justininem pričevanju spoznamo razmere, v katerih je z družino živela pred vojno in tudi po tem, ko je bil ubit njen očim in se je družina znašla v veliki revščini. Justina govori o neverjetni osebnosti mame, ki je premagala vse te preizkušnje in je tri hčerke spravila do kruha. Justina je postala učiteljica, čeprav se ji je napovedovala akademska kariera. Najdlje je službovala v Grgarju pod Sveto goro, kjer si je tudi ustvarila družino in kjer živi še danes. V času učiteljevanja so jo ovirali, ker ni hotela stopiti v komunistično partijo. »Ne morem izdati svoje družine,« si je takrat rekla in zaradi tega ni napredovala. Je neutrudna raziskovalka krajevne zgodovine, zaslužna za imeniten Grgarski zbornik ter druge knjige, ki pričajo o dediščini in ljudeh v teh krajih.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov