Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 17. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 17. avg.

Na Ljubljana Festivalu si bomo ogledali broadwayski muzikal Chicago v režiji in koreografiji Mykala Randa, predstavili nagrajence mednarodnega filmskega festivala v Locarnu in program Festivala kratkega filma – FeKK 2021. V Mariboru se te dni začenjajo vzdrževalna dela na 560 let starem Čeligijevem stolpu. Gre za obrambni stolp, ki je del nekdanjega mestnega obzidja. Prebrali smo tudi Šolo za delikatne ljubimce, novo knjigo Svetlane Slapšak.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Iz španske Seville so plule odprave, ki so raziskovale Novi svet. To je mesto prekrasne arhitekture in umetnosti. Obiskovalce navdušujejo plovba po reki Gvadalkivir, predstave flamenka in flamenkisti. Tudi Antequera je andaluzijsko mesto, znano pa je po številnih oljčnih nasadih in pridelavi olivnega olja. Življenje v Andaluziji nam bosta predstavila poslovneža iz obeh mest.

V Umetnem raju smo se pogovarjali z grškim režiserjem Christosom Nikoujem, ki je s prvencem Sadeži pozabe, slovensko manjšinsko koprodukcijo, možen kandidat za oskarjevsko nominacijo. Zaradi blokade sredstev Slovenskega filmskega centra in pandemije covida je lani na izplačilo pogodbenih obveznosti čakalo kar 33 projektov. Po sprostitvi sredstev sta v januarju padli prvi klapi filmov Kapa Slobodana Maksimovića in Zbudi me Marka Šantića. Predstavljamo tudi najnovejše slovenske filme v različnih fazah produkcije in postprodukcije.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič

Polona Zarji ne dovoli, da gre plezat z Gorazdom. Zarja je ogorčena. Gorazd Polono pouči o vzgojni doslednosti in ona na koncu popusti. Dana je depresivna, ker vse njene prijateljice imajo fanta,samo ona ne. Zarje gre z Gorazdom in se zagleda v njegovega prijatelja Dareta. Med vožnjo s kolesom si Zarja poškoduje koleno in jo fanta odpeljeta domov.

Med oblikovalce vrtov z dolgoletno prakso gotovo spada Andrej Strgar iz znane ljubljanske vrtnarske družine Strgar. Vse bolj se uveljavlja tudi njegova sestra Bernarda Strgar Schulz, ki je sicer uveljavljena na področju vzgoje okrasnih trajnic.
Bernarda nas je popeljala na dva vrtova na Gorenjskem, ki ju je oblikovala pred leti. Oba vrtova sta obsežna in se ponašata tako z bogatimi zasaditvami kot z odprtostjo v pokrajino. Vrt, ki ga je zasnoval Andrej Strgar v Ljubljani, pa je manjši atrijski vrt, na katerem je moral upoštevati tako danosti prostora kot želje naročnika.

Poletni Tednikov izbor: Iz minusa v plus. Ljubezen v času korone. Dragocene slovenske pasme. Gluten na zatožni klopi. Yugo 45.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max posname video GoFundMe za bolno deklico, ki si ne more privoščiti dobrega zavarovanja. Video je predvajala tudi Ellen. Zdaj vsi hočejo množično financiranje. Max dr. Floresovo uvede v nov položaj v bolnišnici. Nadomestila bo dr. Reynoldsa, ki se bo zaradi zaročenke Evie odselil v San Francisco. Lauren v dvigalu sreča nenavadnega simpatičnega psihiatra Rothmana. Iggy se bojuje proti sladkarijam. Bolnišnica pripravlja dobrodelno prireditev za boj proti raku, na kateri naj bi najstniki povedali svoje zgodbe.

NEW AMSTERDAM (II.) / ZDA / 2019
scenarij: David Schulner, Aaron Ginsburg, David Foster, Laura Valdivia
režija: Michael Slovis, Don Scardino, Jamie Payne, Nick Gomez, Peter Horton
v glavnih vlogah: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims, Tyler Labine, Anupam Kher

Konfucianizem je tradicionalna kitajska misel, katere začetnik je bil Konfucij, kitajski modrec, filozof in učitelj. Med ključnimi potezami nauka je poudarek na pomenu skupnosti in družbenih odnosih. Tkanje slednjih je v osrčju praks čaščenja prednikov. Gre za rituale, ki so se na Kitajskem pojavili še pred časom konfucianizma, kljub temu pa si delita poudarek na pomenu skupnosti pri oblikovanju in razumevanju posameznika.

Kedves Nézőink! A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Budapest – fürdőváros és a Budapesti múzeumok című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma Budimpešta – kopališko mesto in Muzeji v Budimpešti.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Simon je Lijin najboljši prijatelj. Tudi Ferdinand je Lijin najboljši prijatelj. Simon je ljubosumen. A ko Ferdinand izve, da ima Lija uši, se noče več igrati z njo. Simon se ne zmeni za Lijine uši, saj prijatelji v stiski držijo skupaj. Domisli se zabavne igrice in zdaj se vsi sošolci hočejo igrati z Lijo. V zahvalo dobi poljubček. Juhu!

Pošasti sestavljajo ladjice na balonski pogon. Ker veliko čofotajo, mora Pikica nenadoma na stranišče. Ker se boji vprašati za dovoljenje, se ji zgodi nesreča. Na srečo ji gospa Vitorog pokaže, kako pomembno je prositi za pomoč odrasle.

Žan je opazil, da se vsi medvedje v njegovem novem mestu radi krasijo.
Vsi se pripravljajo na rojstnodnevno zabavo Žanove prijateljice Lucije. Babi krasi torto, oči dela čestitko iz trakov in pentljic, Žan in Boris pa mami pomagata zaviti darilo. Vsi so pripravljeni na odhod, babi s seboj vzame celo svoj klobuk za zabave. Potem pa se zgodi nekaj groznega – oči po nesreči povozi babičin klobuk. Žan stisne Mislija in se domisli, kako bo babi s pomočjo barvnega papirja, trakov in pentljic naredil nov čudovit klobuk za zabave.

Nejko je žalosten, ker mu njegove najljubše hlače niso več prav. Mavricij ne razume, v čem je težava, saj ima Nejko še kup drugih hlač. A nobene mu niso tako pri srcu! Nejko se odloči, da jih bo raje podaril prijateljem, kot da bi jih zavrgel. Njegovi prijatelji jih poskušajo predelati v nenavadne stvari. Ko se sprejo, čigave bodo, jih po nesreči razvlečejo. Hlače so Nejku zdaj spet prav!

Mandi je navdušen, da bo nastopil v gledališču, a kaj ko med vajami vselej pozabi besedilo. Pipi mu skuša pomagati in se domisli rešitve. Mandi bo svojo vlogo zapel.

Mikeyju se sanja nekaj nenavadnega – nič čudnega, saj je zaspal! Tiffany Salwi ukrade geslo mobilnega telefona in na njem objavi posnetek gospe Sračkove, ki pleše z nogometnim trenerjem. Zaradi tega Salwa v šoli ne sme igrati žogometa. Mikey ne ve, ali bi bil rezerva na bližnjem turnirju.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Serija SAMOSVOJI prikazuje osebne zgodbe ustvarjalnih posameznikov, katerih stališča in način izražanja dvigajo prah v njihovi okolici.


Ko se je hrvaško ministrstvo za šolstvo odločilo zmanjšati količino obveznega čtiva v šolah, je Lovro Krsnik, pravkar diplomirani gledališki režiser in učitelj na srednji šoli za umetnost, začel projekt #idalječitam (berem še naprej). Odločil se je, da bo sto dni na glas bral knjige, ki so jih črtali s seznama obveznega čtiva. Vsak dan je pred hrvaškim parlamentom eno uro bral Malega princa, Piko Nogavičko, Dnevnik Ane Frank in Varuha v rži. Njegov protest je pritegnil sledilce in nasprotnike na družbenih omrežjih, toda ali mu je uspelo vladi dopovedati bistveno?

Fairooz Nazifa ni vedela, kam pelje njeno življenje, dokler ni odkrila svojih darov. Po več sporih z domačimi se je odločila, da se bo preselila v Dako in zaživela sama. Izvira iz konservativne islamske družine, kar pa ji ni preprečilo, da bi sledila svojim sanjam. Zdaj je pevka, zvezdnica, ki si želi kot nomadska umetnica nastopati po vsem svetu.

Fazle je odraščal v mošeji svojih staršev. Usojeno mu je bilo, da bo imam, toda nasilje za domačimi stenami, v katerem je odraščal, ga je pognalo od doma. Našel je novo skupnost in nov način verovanja.

Aron otrokom pove, da nekje obstaja čudovita jama. Tib se odloči, da jo bo poiskal. S seboj povabi Taro in upa na romantično dogodivščino. Kori pa mu pokvari načrte.

Ovce ne prepoznajo Jona, saj je izgubil eno svojih najznamenitejših posebnosti. Prijatelj Bitzer mu pomaga poiskati izgubljeno pokrivalo, pri tem pa se Jon zelo naveže na eno izmed kokošk.

Plamenci stojijo na startni črti za tek na srednje proge. Med njimi se znajde odločen vsiljivec.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Oscarjeva druga žena in nekdanja varuška deklet prispe v London na poroko, saj se je Rose pobotala z zaročencem. Hannahina mati se odloči, da jo morajo dekleta lepo sprejeti. Hannah še vedno očita Nathanu, da jo je prevaral, še posebej jo boli, da ji je lagal, ko ga je spraševala o tem. Kaže, da bo izgubila tudi Christieja, saj je sprejel novo službo v Ameriki. Odloči se, da bosta končno skupaj in ga prosi, naj je ne zapusti. Rose se poroči, toda po poroki pride do tragedije.

THE SPLIT (I.) / Velika Britanija / 2018
scenarij: Abi Morgan
režija: Jessica Hobbs
v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head,
Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam

V začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja se je v nekdanji Jugoslaviji razplamtela vojna. Divjalo je uničenje, ljudje so se bili prisiljeni razseliti, agresorji so vzpostavili celo nezaslišana koncentracijska taborišča in zagrešili množične poboje.

V zadregi, saj nasilju nikakor ni bilo videti konca, je Varnostni svet Združenih narodov leta 1993 po vzoru Nürnberških procesov ustanovil Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije s sedežem v Haagu.

Dokumentarna serija v dveh delih razkrije, kako je sodišče sprva delovalo brez nujnih finančnih sredstev in kadrovsko podhranjeno, soditi pa je uspelo le manj pomembnim zločincem. Naposled pa so se morali pred njim zagovarjati tudi snovalci balkanske morije: Slobodan Milošević, Radovan Karadžić in Ratko Mladić.

THE COURT, YUGOSLAVIA'S WAR ON TRIAL / KRIEG VOR GERICHT / Nemčija, Češka / 2021 / Režija: Lucio Mollica

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Tokrat smo se odpravili v Osmo/zo, na premiero druge predstave trilogije Življenje je sen FINALIZEM::FONEMI v režiji Dragana Živadinova, obiskali smo tudi otvoritev razstave IZLAND: Lab Loops IX na Metelkovi 6. Bili smo še na predstavitvi začetka vzdrževalnih del na ostrešju Servitskega samostana v Kopru in na razstavi nemškega vizualnega umetnika Sebastiana Junga v ljubljanski galeriji ŠKUC.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V pripovedi Janeza Winklerja se bomo skozi pretresljive zgodbe njegovega življenja sprehodili skozi osem desetletij naše zgodovine, v prvem delu do konca druge svetovne vojne in v drugem delu naprej. Rodil se je v rudarski družini v Idriji, ki je med obema vojnama pripadala Italiji, in tako že kot otrok občutil fašizem. S štirinajstimi leti je pozimi 1942 odšel v partizane, v Vojkovo četo in doživel njene prve akcije, prav tako pa tudi smrt velikega primorskega junaka Janka Premrla-Vojka. Pomladi 1943 je bil vključen v Šercerjevo, pozneje se je boril v Gubčevi brigadi. Doživel je mnoge bitke in bil v njih ranjen, doživel je napad na Turjak in Kočevski proces, bil ujet in poslan v begunjske zapore, od tam pa v taborišče Dachau. Po vojni je dobesedno izsilil demobilizacijo, se zaposlil v policiji, potem pa dokončal študij prava in postal načelnik ljubljanske in pozneje vse slovenske policije. Kot šef ljubljanske policije je v začetku sedemdesetih let kljub nasprotovanju politike omogočil izvedbo velikih študentskih demonstracij pred slovenskim parlamentom.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov