Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 21. sep. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 21. sep.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kakadudu bo prihodnjo soboto galebe zamenjal s štorkljami. Pepe ga bo opozoril, da štorklje živijo v Pomurju. Od tam izhaja tudi pesem Venci vejli. Kakaduduju se bo melodija zdela nekam otožna. Ampak otroci jo bodo znali zapeti tudi na živahen način. Kaj pa bodo izdelovali mali spretni prstki? Jato štorkelj. Zanje potrebujete le stiroporaste kroglice, zobotrebce in črn flomaster.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Bubi, Bibi in Boni se lovijo po gozdu, ko Boni zdrsne v čudno luknjo. Skupaj ugotovijo, da je to sled stopinj, in stavijo, kdo bo prvi uganil, čigave so. Sledijo jim. Bibi odtisne stopinjo na list, da jo lahko primerjajo s stopinjami gozdnih živali. Med iskanjem ugotovijo, da sledi niso veveričje, da niso niti od nosatega medveda niti lisičje. Ko se sovice vrnejo domov, veter odpihne list, ta pa pristane na medvedji šapi. Medved glasno smrči na drevesni veji. Bravo! Stopinje so bile medvedove. Očka zanima, kaj so stavili in kdo je stavo dobil. Izkaže se, da je glavni dobitek ta, da so se veliko novega naučili o gozdnih živalih. In vsi so zmagali. Mami sova jim zapoje pesmico o sledeh, ki jih puščajo stopinje.

Prihaja pomlad in z njo Ernestovo domotožje po čarabjovskem vetru, ki naznani spremembo letnega časa. Na žalost pa veter ne zapiha do njegovega doma. Celestinca se odloči, da bo poustvarila njegov vonj in z njim presenetila Ernesta. Za pomoč prosi vse svoje prijatelje …

Freya je šestletna deklica. Njena mama je zbolela je za rakom kmalu po Freyinem rojstvu, tako da je deklica zrasla z mamino boleznijo in ne pozna drugega. Veliko preizkušenj sta prestali skupaj, med drugim tudi potovanje v Rusijo, kamor je šla mama na posebno zdravljenje. Freya ima neskončno rada svojo mamo in si želi postati zdravnica, da bo lahko pomagala ljudem. Mami pomaga jemati zdravila in iz ritma vsakdanjosti pogosto pobegne v domišljijski svet. Z lutkami se igra, da je zdravnica, skače na ponjavi, piše in riše. To ji pomaga razumeti stvari, ki jih doživlja. Z mamo se odlično razumeta in skupaj preživita veliko časa: pečeta sladice, gledata filme, bereta knjige in skupaj hodita v lekarno ... Film ni žalosten, temveč spodbuden. Prikazuje, kako vztrajna in iznajdljiva je deklica, ki se spoprijema z mamino boleznijo.

Andrej Rozman Roza

Kaj oddaja tako nenavaden vonj v Borčkovem brlogu? Ali bo Borčkov poseben izum, ki mu sam pravi protismrdljivikus deloval, če si ga s prijateljem Matejem Pucem nadeneta na nos? In kaj imajo z vsem tem opraviti Črvive pesmi? Hitro poglejmo!

Le kdo ni navdušen nad rojstnodnevnim presenečenjem? Ana in Peter Anin rojstni dan mimogrede izkoristita tudi za učenje nemščine. Kar veliko pojmov je povezanih z rojstnim dnevom, od voščila vse najboljše do presenečenj in daril, pika na i pa je praznovanje v kinu.

Učenje jezika je tudi priložnost za rekreacijo ali pa za navijanje. In če govorimo o športu, tudi pri učenju jezikov ne moremo mimo nogometa. Ano tokrat zanima predvsem dekliški nogomet, s Petrom pa se preizkusita tudi v streljanju na gol.

Throckmortonova se vrneta iz Egipta. Mama je videti zelo šibka. Babica od otrok zahteva, naj staršem ne povesta ničesar o Apepu. Will dobi sijajno ponudbo: Neville Devenham bi ga rad za pomočnika.

THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

Oče v časopisu prebere, da v muzejih kradejo mumije. Menda je izginilo pol mumij iz Anglije. Teodozija bo morala preprečiti, da bi prišle v Apepove roke. Safija se veseli obiska svojih staršev,
a morala jih bo pregovoriti, naj je ne pošljejo v internat.


THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

V 30. oddaji se za zadnji stol v finalu borijo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Matija, Jan in Luka iz OŠ Šmarjeta (vijolični), v Hitrih lončkih pa Maks, Benjamin in Lara iz OŠ Toma Brejca Kamnik in Aljaž, Lovro in Tian iz OŠ Radlje ob Dravi. Že v Hitrih celicah je precej napeto, vse pa se tudi lepo rima. Med vprašanji tekmovalci obiščejo Azijo in Arktiko, pomagajo racam, da ne zmrznejo, in nam zaželijo lahko noč. V labirintu jih odnese na Mars in zamesijo testo, žepnine pa ne zaslužijo dovolj. Odgovor, za koga je odločilno zadnje vprašanje in čigavi možgani so si izmislili magento, dobite v Malih sivih celicah.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 15. uri in 50 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Dakskobler.

Osvežilna fronta bo tokrat silvestrska in zadnji dan v letu bodo ustvarjalci praznično razpoloženi razmišljali predvsem o novih stvareh. Mila, Žak in Angelika se bodo srečali z dedkom Mrazom, v silvestrskem Kviki kvizu se bosta pomerila Jan Kok in Juš Milčinski, Retrolaverja bosta izdala svoje novoletne zaobljube, Tamše in Novak pripravljata zabavo, pri tem pa ju zaloti Sevnica, Rok je zbral nekaj nasvetov, zakaj se je dobro učiti novih stvari, Bibi in Silvester pa bosta podelila Osvežilne nagrade za leto 2022.

Leta 1989 je pes v bolnišnici v Angliji nekemu pacientu posvečal nenavadno pozornost: nenehno je vohal njegovo kožo. Pacientu so kmalu diagnosticirali maligni melanom. Ugotovili so, da je pes s svojim izostrenim vohom zaznal nekaj, česar človeško oko ne more.
V zadnjem desetletju pse urimo za zaznavanje raka, epileptičnih napadov in diabetesa ter celo za bolezni rastlin.
Mravlje uporabljajo voh za komunikacijo, navigacijo, iskanje hrane in prepoznavo članov svoje kolonije. Njihov voh raziskujejo tudi za zgodnje odkrivanje raka pri ljudeh. V osmih urah lahko za tovrstno zaznavanje izurijo 24 mravelj. Bolezni lahko zaznavajo tudi čebele in ogorčice. Kako je to mogoče?

V Duhovnem utripu predstavljamo vrednote, načela in življenje verskih skupnosti. Posvečamo se humanitarnosti, duhovnosti, izzivom osebne rasti in medosebnih odnosov. Odstiramo osebne zgodbe ljudi, ki so življenje posvetili odnosu do presežnega in odgovarjamo na vprašanja o možnostih etičnega sobivanja na planetu

NaGlas! je oddaja Informativnega programa TV Slovenija, ki se posveča etničnim skupnostim z območja nekdanje Jugoslavije, živečim v Sloveniji.
Gre za mozaično oddajo, ki prikazuje kulturne, znanstvene, športne in druge dosežke Albancev, Črnogorcev, Bošnjakov, Hrvatov, Makedoncev in Srbov pri nas. Predstavlja uspešne posameznike, dejavnosti društev in organizacij ter projekte s področja vključevanja priseljencev v slovensko družbo, vse z vidika večkulturnosti in strpnosti. Prispevki so v vseh jezikih narodov nekdanje Jugoslavije.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

Govorice, da se je na Cenetovem področju pojavila konkurenca, se izkažejo za resnične in Cene je zaskrbljen. Odloči se, da bo nepovabljenim prišlekom postavil zasedo, a, ko se konkurenca v nastavljeno past že skoraj ujame, Ceneta izda tehnika. Kljub temu, da je Cene izgubil nekaj strank, pa se zdi, da gre za bolj slabo konkurenco, kajti kruh, ki ga prodajajo po zelo nizki ceni, je povsem nekvaliteten. To gre še posebno v nos gospe Veri, ki je na takšne stvari občutljiva. Kruh, ki mu je ta dan ostal, Cene odpelje ljudem, ki so ga veseli, Ceneta pa razveseli Irena, ko ga povsem nepričakovano zaprosi za uslugo. Cene ugotavlja, da mu je Irena vse bolj všeč, vendar to prizna samo Agi.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Oči se z Brino in Binko pelje na odpad, kjer bodo v zabojnike odvrgli odvečno staro šaro. Med vožnjo se pohvali, da je najboljši v vsem, kar počne. Ko ga Brina zaloti, da so med to staro šaro tudi njene stare risbice, se užaljena sprašuje, ali je res najboljši oči na svetu.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

V oddaji Ah, ta leta! z zanimivimi gosti iz t. i. zrele generacije presegamo splošna prepričanja družbe, da so starejši ljudje, sploh po upokojitvi, nekako »zreli za odpis«. V zgodbah gostov v studiu in sogovornikov na terenu spoznavamo vsakodnevne izzive, s katerimi se srečujejo posamezniki, in hkrati načine, kako se nanje odzivajo. Nekateri nas s svojo ustvarjalnostjo in vitalnostjo v zrelih letih navdihujejo in ob omembi let, ki so si jih že nabrali, le zamahnejo z roko, češ, ah, ta leta!, spet drugim starost prinaša težje izzive, a se z njimi vsak po svoje pogumno spoprijemajo. In tudi te zgodbe so nam lahko v navdih.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:15
Koda

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V prvi oddaji nove sezone se bo z izzivom kviza Joker soočil Miha Šifrer, magister matematike iz Stražišča pri Kranju. Je upravljalec tveganj, v prostem času pa član stalne ekipe Pub kviza. Tek, hoja v hribe in kolesarjenje so njegovi glavni hobiji. Udeležuje se tudi polmaratonov. Njegov super joker bo njegov svak Andrej Gazvoda. S posebno misijo pa bo prišel na obisk Tilen Artač.

Na novo sezono je odlično pripravljena tudi ekipa oddaje Kaj dogaja?, ki v (po)polni zasedbi spočita komaj čaka, da vam tudi v 12. sezoni vsak teden pove, kaj doma in po svetu resnično dogaja. Magister Admir Baltić bo za vas še vedno seciral in sekiral slovenski jezik, muzikantavtor Robert Petan bo dokazoval, da kdor poje, (zlo) ne misli, voditeljski par Alenka Marinič in Tilen Artač pa bosta poskrbela, da boste vsaj pol ure na teden ob gledanju novic lahko resnično uživali in si na koncu ob Mali terasi zapeli kak star glasbeni hit z novim besedilom. Preverjenemu koktajlu imitacij, skečev, intervjujev, animacij in glasbenih parodij bodo kot vsako sezono dodali tudi nekaj presenečenj in novosti, saj naj bi prva slovenska politična telenovela Palomar končno dobila konkurenco. Videli bomo še več zanimivih in živih glasbenih nastopov, iz sveta govorečih živali na svoj premierni nastop čakata nutriji Tina in Nina, nekaj sveže krvi pa se bo pridružilo tudi igralski ekipi. Za scenarije in besedila sta še vedno odgovorna Igor Bračič in Jernej Celec, seveda pod vedno budnim in občasno rahlo trzajočim očesom urednice Maše Kljun. Glejte in vedeli boste – kaj dogaja.

21:40
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Regitze se že skoraj leto in pol uspešno spopada z zdravljenjem odvisnosti od alkohola. S Simonom skleneta zakonsko zvezo v službenih prostorih ob navzočnosti članov orkestra. Manjka samo Bo, ki za degradacijo v tretji klarinet izve med zadnjimi, in to od najbolj osovražene osebe. Bojeva mama je prepričana, da je sin dosegel njun skupni cilj, in se skupaj z njim neskromno poslavlja od tuzemskega življenja. V želji, da bi vsem ustregel, se Jeppe znova znajde v neugodnih položajih in si tako nakoplje še več nevšečnosti, tudi v odnosu do psihologinje Mette in nekdanje tašče.

Ministrstvo za kulturo potrebuje poročilo o enakosti, raznolikosti in delovnem okolju v orkestru. Gertrud Jeppeju zabiča, naj vključi ves svoj šarm, da bo poročilo pozitivno. Ministrstvo pošlje nebinarno osebo, prilagodljivi Jeppe pa navzočim pomaga pri zagatah v sporazumevanju. Zapleti z zaposlenimi ustvarjajo vtis, da Jeppe kot vršilec dolžnosti direktorja v službeno delo vpleta družinske člane. Bojeva mama še vedno živi v prepričanju, da je sin prvi klarinet v orkestru in mu pripravi dvoje presenečenj, ki spravita Boja v mučen položaj.

Dokumentarni film je pripoved o življenju in ustvarjalni poti kanadske pevke in glasbenice Shanie Twain. Prodala je več kot sto milijonov plošč, dosegla tri diamantne naklade pri treh zaporednih albumih in spremenila podobo kantri glasbe. Po velikih uspehih v kantriju se je preusmerila k pop glasbi in zabrisala meje med žanri. Kljub številnim oviram in padcem se je vedno pobrala in glasbeno ustvarjala naprej.

SHANIA TWAIN: NOT JUST A GIRL / Velika Britanija / 2022 / Režija: Joss Crowley

Svetovno je oddaja, v kateri bomo skozi pregled agencijskih novic izpostavili aktualna dogajanja v kulturi, odkritja v znanosti in pozitivne družbene fenomene. Oddajo pripravljajo novinarji Kulturno umetniškega programa Televizije Slovenija.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov