Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. sep. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 22. sep.

Rija bi rada imela hišnega ljubljenčka. V babičinem vrtu domuje ježek. Rija in Krokodil morata bedeti pozno v noč, da bi ga ujela. Zanj pripravita skledico mleka za muce in se menjavata na nočni straži. Rijo premaga spanec. Ko se prebudi, mleka ni več. Odločena je, da bo ujela ježka, zato se lova loti drugače, in kmalu se ježek ujame v past. Krokodil ga skuša objeti, a ježek je preveč bodičast. Prijatelja spoznata, da mora ježek živeti v naravi.

Maček Smuk je obtičal na strehi skednja, zato morata Žarko in Živa narediti načrt in ga rešiti. Žarko misli, da zna leteti, Živa pa hoče splezati po lestvi. Ko pade z lestve, se zdi, da je letenje res edina rešitev!

Bučko in Njambo se odločita, da bosta s Hrustkovo pasjo igračo sošolce vlekla za nos. Pošastovito se zabavata, dokler se ne vmeša ravnateljica, gospa Vitorog.

V deželo je prišla jesen. Bubi, Bibi in Boni nabirajo fige, kosmulje in lešnike. Bubi predlaga, da naberejo veliko sadežev in si pripravijo slastno sadno solato. Vse dobrote odlagajo na drevesno deblo. A vsakič, ko prinesejo nove sadeže, opazijo, da jih nekaj manjka. Odločijo se poiskati krivca. Bubi začuti, da jo nekdo opazuje. Obrne se in zagleda majhnega jazbeca, ki odnaša zadnje sadeže. Jazbeci sovicam pojasnijo, da se morajo pred zimo odebeliti, ker med prezimovanjem močno shujšajo. Tudi brlog morajo napolniti z zalogo plodov, semen in koreninic, saj je gozd opustel, ko se spomladi zbudijo. Sovice se odločijo, da bodo novim prijateljem pomagale iskati hrano. Doma navdušeno pripovedujejo o doživetju z jazbeci, mami in očka pa jim razložita, kako se živali pripravljajo na prezimovanje. Bubi zdaj tudi ve, da je jazbece po krivem obdolžila požrešnosti. Najprej moramo poznati resnico, preden koga za kaj okrivimo. Mami jih uspava s pesmico o jeseni in zimi.

Smrčavi Drnjohec išče kotiček, kjer bi v miru zakinkal, Žgečka Rozi bi se rada z njim igrala, zato mu dremež vsakič prepreči. Teka za njim, ga žgečka in drami. Beganje sem ter tja po travnatem skalovju pa Botiju povzroča preglavice pri zbiranju podatkov.

Mali Timotej in veverica bi rada imela piknik v vesolju, ampak se jima noben planet v našem sončnem sistemu, razen Zemlje, ne zdi primeren. Na srečo ugotovita, da je v galaksiji veliko eksoplanetov, ki jih lahko obiščeta.
Tako kot okrog našega sonca, tudi okoli večine drugih zvezd krožijo planeti. Pravimo jim eksoplaneti. Lahko so veliki, majhni, zelo vroči, zelo mrzli ali topli in prijetni, kot je planet Zemlja.

Laro hudo boli zob, nepridiprav Hari pa ji o zobozdravnikih natvezi take grde reči, da se Lara boji povedati resnico. Ko postane le prehudo, zaupa očku in skupaj s prijazno zobozdravnico rešijo njeno težavo.

Cofek za materinski dan naredi vazo, nato pa se odpravi še po popolno cvetlico zanjo. A žal ne najde nobene, ki bi se mu zdela dovolj dobra. Morda je najlepše darilo tisto, ki pride iz srca?

Tjaša dobi kup sladkarij, ki pa jih ne želi deliti z nikomer. V domišljijskem svetu se sama samcata znajde v hiši iz sladkarij. Sprva v sladkem svetu uživa, počasi pa spozna, da samota ni zabavna. Ko ugotovi, da je osamljena zato, ker nikomur ne privošči dobrot, ji Maša pomaga, da sprejme težko odločitev.

Cofek se tako zabava ob prvoaprilskih potegavščinah, da bi si jih rad privoščil kar vsak dan. Zakaj bi se zabavali le en dan v letu? Svoje prijatelje spravlja v smeh, dokler ne ušpiči ene šale preveč.

Med igro Graško odleti daleč, daleč, daleč čez dolino in pristane na neznanem ozemlju. Sam mora najti pot nazaj. Medtem pa ga Rdečka in druga grahozavra poskušata poiskati.

Prihaja zima in volkovi morajo pripraviti zalogo hrane. Akela izbere Mavglija, da vodi trop v lov na bivole. Mavglijevemu tekmecu Fau pa ta zamisel ni prav nič všeč.

Zmedi, Zoja in Feliks obiščejo Puhkove sorodnike. Najzanimivejši med oblaki je mali Nimbi, ki se mu v ritki krešejo strele.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Pip in Poka zmeraj obujeta rumene škorenjce, kadar čofotata po blatnih lužah. Tako sta videti kot dvojčka. Tokrat Pip opazi, da Poka nosi plave škorenjce, ker so ji rumeni premajhni. Vseeno jo prepriča, da se preobuje v rumene, saj sta vendar »dvojčka za vedno«. Ko v parku čofotata po lužah, Poko škorenjci preveč tiščijo in jih mora sezuti. Pip zdaj poskuša čofotati sam, pa ni več zabavno. Skrivaj steče domov in preseneti Poko s plavimi škorenjci. Pa sta spet lahko razposajena čofotavčka.

Brina in Binka nestrpno pričakujeta večer. Pri njiju bo prespala sestrična Mufka, in veselita se že, da bosta lahko dlje pokonci. Večer se sprevrže v pravcato pustolovščino, saj se je Mufka izognila opoldanskemu spanju in zvečer preutrujena uganja norčijo za norčijo. Zabava, da ji ni para!

Egon in Ajda skleneta, da bosta prenočila ob ribniku. Namesto napetih zgodb pa ju čaka le bridek boj s komarji. Nadloge kar nočejo odnehati! Pa so prave nadloge ob ribniku res zoprne žuželke, ali kar onadva, ki sta izbrala napačen kraj za prenočevanje?

Vam črke kdaj povzročajo preglavice? Zdravnica Mica in Tinko pokažeta, kako lahko zaradi motnje v možganih zamenjujemo črke in imamo težave pri branju.

Iz mesta pelje nov vlak naravnost do morja. Celestinca si močno želi, da bi se z Ernestom odpeljala na obalo, a vozovnica je zelo draga...

Pri mononukleozi bezgavke napade zelo nalezljiv virus. Zdravnica Mica in Tinko pojasnita in pokažeta, kako in zakaj se to zgodi.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Na bližnjem polju postavijo cirkuški šotor in očarani Timi ga odide raziskovat. Ga bo Jon rešil, preden kmet ugotovi, da je izginil?

Enko ponoči tišči lulat, a je hodnik preveč strašen, da bi si upal do stranišča. Ko zagleda svojo termovko, se rešitev ponudi kar sama, zjutraj pa nastopi težava. Termovka se znajde v Tundrinih rokah. Enka je na trnih. Učiteljica v njej ne bo našla kave, temveč urin. Ali pa kar uran? V zmešnjavo dogodkov se ujame tudi Gromski blisk, ki se zaradi Alfinega napoja zaljubi v zaveso.

Televizija Slovenija bo prenašala bogoslužje iz župnije Kranj - Zlato polje. Maševal bo župnik Erik Švigelj.

Papež Frančišek se je v začetku septembra odpravil na svoje najdaljše apostolsko potovanje v Azijo.

Papež Frančišek se je v začetku septembra odpravil na svoje najdaljše apostolsko potovanje v Azijo. Obiskal je Indonezijo in Papuo Novo Gvinejo, nato Vzhodni Timor in nazadnje najbogatejšo državo na svetu, Singapur. Kakšen je bil namen njegovega obiska te celine, kjer živijo majhne skupnosti kristjanov? K čemu je v mesecu varovanja okolja v zdajšnjih družbenopolitičnih razmerah spodbujal svet? Kljub visoki starosti se bo čez teden podal opogumljat kristjane tudi v Belgijo in Luksemburg.
Na velikem sinodalnem srečanju v Ljubljani pa so slovenski katoličani prisluhnili drug drugemu o tem, kako v naših družbenopolitičnih razmerah razumejo življenje po evangeliju in kaj si v skupni hoji v Cerkvi v prihodnosti želijo.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Petkova večerna oddaja z voditeljem Andrejem Hoferjem se osredotoča na slovensko narodno-zabavno, ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

Družinska drama o škandalu, ki ga povzroči obuditev ljubezni med ločencema

Ton in Fransje sta že dolgo ločena, njuni otroci so že odrasli. Oba v zrela leta vstopata z drugimi partnerji, drug drugega pa mrzita. A ko umre njun sin, se prvič po dolgem času začneta pogovarjati. Po nekaj srečanjih se v obeh ponovno prebudijo stara čustva. Srečujeta se na skrivaj, obujata spomine, razčiščujeta stare spore in sta si v oporo v težkih časih. Zavedata se, da bi njuna romanca dvignila veliko prahu, zato se jima ne mudi, da bi jo obelodanila. Njuni strahovi se izkažejo za upravičene, ko se skrivnost razve in povzroči vihar čustvenih odzivov pri njunih hčerah in partnerjih.

Izvirni naslov: OUDE LIEFDE / Nizozemski film, 2017 / Režija: Nicole van Kilsdonk / Scenarij: Peer Wittenbols / Igrajo: Halina Reijn, Hadewych Minis, Gene Bervoets

Pip in Poka s Pujsi in Žabcem zabavata prijatelje. Ti ju spodbujajo, naj uprizorita pravo predstavo. Poka je navdušena, Pipa pa pred gledalci izda trema. Poka ga miri, da bo vse v redu, če le ponovita prejšnji nastop. Občinstvo je ob Pipovih prizorih zadržano in uplahne mu samozavest. Pokini prizori z Žabkom pa so zabavni, navdušenim gledalcem kar iz rokava stresata šale, a so drugačne od prejšnjih. Pip je v zadregi, ker le Pokine šale spravljajo prijatelje v smeh. Umakne se iz predstave in Poka ostane sama z Žabkom. Zmedena je, ne znajde se več. Ko Pip spozna, da Poka ne zna nastopati brez njega, premaga tremo, skoči na oder in se pridruži Pokinim improviziranim šalam. Občinstvo poka od smeha.

Coklarčkovo razpoloženje se spreminja kot aprilsko vreme. Veselo razposajen je, kadar sije sonce, joka, kadar nebo zakrivajo deževni oblaki, in šklepeta z zobmi, kadar sneži. Boti se mora urno umikati lomastenju zverke velikanke, da ga ta ne potepta, in pridno zbirati podatke.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nedeljsko popoldne je pogovorna oddaja z elementi humorja in glasbenimi točkami popularnih glasbenikov. Vodita jo prekaljeni voditeljski par: Bernarda Žarn in Jože Robežnik. Voditelja v oddaji gostita aktualne goste iz sveta zabave, glasbe, športa in kulture, studijsko dogajanje pa dopolnjujejo zanimivi prispevki s terena in glasbeni natopi.

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Franc pripotuje na Almin otok in se znova zbliža s Sisi, vendar je idile že naslednje jutro konec, saj brez ženinega privoljenja odpelje Rudolfa na Dunaj. Obupana Sisi se prepusti Almi, ki ji odstre divje pariško nočno življenje. Nadvojvodinja Zofija napne vse sile, da bi na Dunaj prišel car in sklenil zavezništvo z njenim sinom. Medtem da Franc obesiti delavce, ki naj bi bili odgovorni za krajo cesarskega orožja. Grof Grünne, ki vse bolj opaža družbene krivice, prekine stike z njim.

SISI (III.) / koprodukcija / 2023
Scenarij: Elena Hell, Robert Krause, Andreas Gutzeit
Režija: Sven Bohse, Miguel Alexandre
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Giovanni Funiati, Murathan Muslu, Tanja Schleiff, Marcus Grüsser

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ko v družini Jennings odkrijejo mutiran gen, ki povzroča Alzheimerjevo bolezen, začnejo znanstveniki iskati zdravilo, družinski člani pa se znajdejo na razpotju. Jenningsovi so prva družina na svetu, pri kateri so diagnosticirali dedno, zgodnjo Alzheimerjevo bolezen. Odkritje, za katerega so mnogi menili, da bo pripeljalo do dokončnega odkritja zdravila, je razkrilo uničujočo resnico za družino - mutiran gen se prenaša iz roda v rod.

JENNINGS FAMILY VS ALZHEIMER'S / Velika Britanija / 2024 / Režija: Niamh Kennedy

Pri projektu Mini opere III so študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ustvarili štiri nova izvirna kratka operna dela in jih krstno uprizorili na odru SNG Opera in balet Ljubljana.
Opero Ognjena roža, ki sta jo napisala skladatelj Miha Nahtigal in libretist Jakob Barbo, sta izvedla projektni zbor in orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pod taktirko Jakoba Barba. V glavnih vlogah so se predstavili Rebeka Pregelj (Princeska), Marko Ferjančič (Vrag), Pesnik (Domen Vurnik) in Stefanija Udicki (Ognjena roža), pod režijo se je podpisala Eva Hribernik.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov