Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. sep. 2024

TV Slovenija 2 • Ned, 22. sep.

Vokalno-instrumentalno suito, sestavljeno iz slovenskih ljudskih pesmi, ki izhajajo s širšega območja Primorske, je pripravil avtor izbora in glasbenih priredb Marijan Dović. Gre za unikaten pristop, ki v izvedbi združuje mešani pevski zbor in jazzovski godalni sestav, na nekaterih mestih podkrepljen z ritmi iz različnih svetovnih glasbenih tradicij. Nastopajo pevci APZ Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija in skupina uveljavljenih improvizacijskih mojstrov, Matija Krečič in Marijan Dović na violini, Peter Ugrin na violi, Kristijan Krajnčan na violončelu in Blaž Celarec na tolkalih.

V studiu Televizije Slovenija so se z izbranimi klasičnimi deli predstavili mladi glasbeniki, ki na svoji študijski poti dosegajo izjemne uspehe in opozarjajo nase z odličnimi nastopi. Violončelistka Ema Krečič po končanem študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani svoje znanje izpopolnjuje na salzburški glasbeni univerzi Mozarteum. Vsestranski glasbenik, tolkalist Ion Delić se je predstavil z izvedbami na marimbi, vibrafonu in malem bobnu. Po študiju na ljubljanski glasbeni akademiji nadaljuje izobraževanje na Kraljevi glasbeni akademiji v Köbenhavnu. Mladi klarinetist Tevž Kupljenik je končal šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. V času šolanja je opozoril nase kot nagrajenec številnih glasbenih tekmovanj. Sara Hartman se je predstavila z izvedbami na zahtevnem trobilu, rogu. Končuje podiplomski študij na ljubljanski akademiji za glasbo in začenja profesionalno glasbeno pot.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

V predpočitniški Avtomobilnosti smo se pozanimali, kolikšne in kakšne vrste škod povzročajo avtodomarji, še posebej avtodomarji začetniki. Seveda z namenom ozaveščanja...in, upamo, da bi se jim zognili.

Zapeljali smo kombi, ki pogosto služi kot osnova za avtodom, a Renaultov master je po novem na voljo z dizelskim ali električnim pogonom. Pa bi kot električni kombi zmogel služiti kot avtodom?

Dva pogona pa bo imel tudi novi citroën C3, a tukaj je elektrika bistveno bolj smiselna; e-C3 bo namreč eden najcenejših električnih avtov. Poglejte, kaj ponuja ta poceni električni paket!

Tempo, oddaja o parašportu, vsak mesec prinaša afirmativne življenjske/športne zgodbe o parašportnikih. S kamero spremljamo domača in mednarodna tekmovanja, v katerih se za najvišja mesta merijo tudi Slovenci. V prispevkih tudi o pomenu športa za invalide. Prav šport je tisti most socializacije, ki (mladim) invalidom izboljšuje kakovost življenja.

Igranje nogometa doma je bilo zabavno. Vzel sem žogo in igral z drugimi. Zlahka sem našel prijatelje.
A tukaj ni tako, pravi Zniar Mustafa (17 let). Tekoče znanje hrvaščine bi mu pomagalo, vendar mora Zniar opraviti preizkus znanja jezika. Dve leti na Hrvaškem nista bili dovolj, da bi se ga naučil.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Karibi obsegajo več kot 7000 otokov. Z belimi peščenimi plažami in turkiznim morjem so za mnoge sanjski počitniški cilj. Manj je znano, da tam živi veliko zanimivih in nenavadnih divjih živali, zaradi česar so Karibi paša za oči za vsakega ljubitelja narave. Liz Bonnin bo obiskala štiri karibske regije, kjer bo spoznala osupljiva in veličastna bitja ter varuhe teh dragocenih ekosistemov.

2. del:
V drugem delu se bo Liz podala na karibsko obalo Srednje Amerike. V Belizeju bo znanstvenikom pomagala uloviti morsko kravo in jo pregledati. V gozdu bo spoznala eno najglasnejših živali na svetu – vriskača. Rezervat vodijo ženske, ker so ga v devetdesetih letih prejšnjega stoletja moški uničili. V Cockscombu se bo družila z jaguarji in izvedela, kako preprečujejo njihove plenilske napade. V Kostariki bo obiskala zavetišče za žabe in lenivce. Število enih in drugih se počasi zvišuje.

WILD CARIBBEAN WITH LIZ BONNIN / Velika Britanija / 2023 / Režija: Caroline O'Shaughnessy

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Novoizvoljeni notranji minister Francesco Cossiga vodi posvet, ki ga je sklical po ugrabitvi Alda Mora. Zaradi dogodka ga peče vest in vse teže se spopada z napetostjo. Kriminalisti v časopisih objavijo fotografije pripadnikov Rdečih brigad, za katere sumijo, da so vpleteni v ugrabitev. Medtem Rdeče brigade ministru Cossigi, Morovemu tajniku in Morovi ženi pošljejo Morova pisma. Predsednik Krščanskih demokratov predlaga tajna pogajanja, toda premier Andreotti zavrača pogajanja s teroristi. Ameriški svetovalec, strokovnjak za zajetja talcev, Cossigo pomiri, da Rdeče brigade Mora ne bodo ubile, a se je vseeno treba pripraviti tudi na to možnost.

Animirani film v klasični tehniki je nastal po mangi Hirojukija Ohašija. Odlikujejo ga suh humor, zabavni liki in obilica skoraj kakofoničnega hrupa.

Najstniška banda, ki ustrahuje lokalno srednjo šolo, se iz čistega dolgčasa prijavi na glasbeno tekmovanje. Čeprav nimajo nobenega potrebnega znanja, talenta, denarja, niti popolnega seta bobnov, so prepričani, da bo njihov noise rock nedvomno popularen in da jih slava čaka za vogalom.

Mogoče pa sama slava niti ni tako pomembna – glavno je biti opažen, narediti vtis na prijateljico Ayo in se izogniti vojni z rivalsko skupino mladoletnih delinkventov.

Originalni naslov: ONGAKU
Leto produkcije: 2019
Država: Japonska
Žanr: animirani film
Režija: Kenji Iwaisawa
Scenarij: Kenji Iwaisawa po stripu Hiroyukija Ohashija
Glasovi: Shintarô Sakamoto, Ren Komai, Tomoya Maeno, Tateto Serizawa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov