Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 27. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 27. jan.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Mladiči se na igrišču igrajo skrivalnice. Tokrat Dimitri šteje in lovi. Tako spozna Kimbuja. Kimbu je podzemna svinja, vendar se predstavi kot cevozobec. Pili in Oku predlaga, da bi se igrali z njim.

Čuk Lovro ima polne roke dela. Njegovi štirje mladički se hočejo igrati skrivalnice, na strehi starega hleva pa ni veliko skrivališč. Bi se lahko zlil z dimnikom? Se skril pod žleb? Lovro bo moral napeti možgane in se hitro česa domisliti, ali pa ne bo imel niti malo miru pred nadobudnimi malčki.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Ko se Amelie vrne iz Baden-Badna, ima lepo presenečenje za Tima.
Franzi je še vedno razdvojena med Timom in Steffnom. Podobne težave ima v zvezi s Paulom Lucy. Tima odpustijo iz bolnišnice.
Rosalie se skrije, saj nameravajo na njen seminar priti vsi trije meceni. Medtem spozna Christopha.
Ta še vedno išče Karla. Schulzu uspe izslediti njegov telefon.
Alfons je obljubil Hildegard, da bo skuhal kosilo. Nepredvidene okoliščine mu to preprečijo. Kako se bo izvlekel?


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Dokumentarna serija "V treh stenah" je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo. V tretjem delu se v Karavankah nad Tržičem spoznamo z drugačnim, bolj športno plezalnim alpinizmom. Petra Klinar Stražar in Luka Stražar sta zakonski par in soplezalca. V steni Begunjščice splezata Šentansko smer, vzpon pa se prepleta z njunim pogledom na alpinizem in specifiko partnerskega odnosa.
Zgodbo dopolnjujejo alpinistka in geografinja Dr. Irena Mrak, alpinist Klemen Premrl in zgodovinar dr. Peter Mikša.

"Mislim, da moramo porabiti manj mesa." Premierjevim besedam je sledila ustanovitev sveta za prehrano, ki je dvignil veliko prahu. V njem namreč sodeluje veliko zagovornikov veganske prehrane. Gre za demoniziranje slovenske živinoreje ali reševanje okolja in zdravja? Ali res pojemo preveč mesa in čigavi interesi so najmočnejši?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Tokrat Scott in Justin, ob pomoči prijaznega in vedno tihega snemalca Andreja, obiščeta najbolj oddaljeni otok sredi južnega Atlantika, Ascension,
edini kraj na vsej enoletni poti, kjer Scott ne pozna nikogar. A ljudje so prijazni, posodijo jim celo svoje vozilo, preden lahko najamejo avto.
V hišici na Zeleni gori si kuhajo špagete, ker je živež v trgovini zaradi vštete cene prevoza zelo drag. Na otoku kraljujejo rakovice, ki jih Justin ne mara preveč.
To pa ni njegova edina tegoba, tako da mu otok kljub veličastnemu lovu na tune ne ostane ravno v lepem spominu.

DEPARTURES / Kanada / 2008

V oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 21. 1. ob 15.00 na prvem sporedu TV Slovenija, boste lahko videli navdihujoči življenjski zgodbi dveh gluhoslepih oseb. Kajti tudi med nami živijo izjemne gluhoslepe osebe, ki nas s svojimi dosežki navdihujejo – umetnik Jože Tekavčič in doktorska študentka Metka Knez. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- Nataša Pirc Musar köztársasági elnök találkozója a két nemzetiségi országgyűlési képviselővel;
- ülésezett a Lendva Községi MNÖK Tanácsa;
- a Könyvmoly olvasási verseny;
- az 1. Számú Lendvai KÁI magyar népdal és citera szakköre;
- Köztünk élnek: Brina Gerebic fiatal balett-táncos.

Vsebina oddaje:

- srečanje predsednice Nataše Pirc Musar z narodnostnima parlamentarnima poslancema;
- zasedal je Svet MSNS Občine Lendava;
- bralno tekmovanje Knjižni molj;
- krožek petja madžarskih ljudskih pesmi in igranja na citre v DOŠ I Lendava;
- rubrika Med nami živijo: mlada baletna plesalka Brina Gerebic.

Lucy prepričuje Schroederja, naj neha igrati klavir. Tudi Patty in Marcie gresta poslušat klasično glasbo. Patty skladbe spet razume po svoje in Marcie spravi v strašno zadrego.

V zadnji epizodi 3. serije Skoraj nikoli si boste lahko ogledali kviz. V njem sodelujeta skupini Girls Here First in Wonderland. Dekleta in fantje se pomerijo v več krogih in kmalu izvedo, kaj čaka poraženca. Fantje nad tem niso navdušeni. Poraženci bodo namreč morali gledati svoje posnetke z avdicije.

Za vzhodni del Slovenije se v ponedeljek začenjajo počitnice, zato nas je zanimalo, kako jih boste preživeli. V Infogromu smo se po odgovore odpravili v Osnovno šolo Lenart. Nemčija in ZDA bodo v Ukrajino poslale tanke leopard in abram. Razložili smo, zakaj je ta odločitev prelomna za vojno, ki v tej vzhodnoevropski državi traja že skoraj leto dni. Obiskali smo Muzej Banke Slovenje, Tjaša in Bor sta nam podrobneje opisala igro pikado, z mladimi iz Osnovne šole Prežihovega Voranca pa smo govorili o statusnih simbolih.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

V Sloveniji je okoli 200.000 ljudi z okvaro sluha. Približno tretjina jih že uporablja slušni aparat, druga tretjina ga bo kmalu začela uporabljati, zad-nja tretjina pa si naglušnosti noče priznati. Naša življenjska doba se podaljšuje, s tem pa se povečuje verjetnost, da bomo morali tudi sami sprejeti neko stopnjo izgube sluha. Čeprav je naglušnost navzven nevidna, so njene posledice zelo opazne. Naglušnost oteži sporazumevanje z okolico, kar lahko vodi v družbeno osamitev, tesnobo in celo depresijo. A ni treba, da je tako, rešitve obstajajo. O njih in izzivih naglušnih oseb se bomo v studiu pogovarjali z Borisom Horvatom, predsednikom Medobčinskega društva gluhih in naglušnih za Gorenjsko – Auris, ki si že vrsto let prizadeva za pravice oseb z okvaro sluha. Tudi sam ima že od otroštva težave s sluhom, življenje pa se mu je obrnilo na bolje šele, ko je v odraslih letih začel uporabljati slušni aparat. O prednostih in načinu delovanja slušnega aparata bo v oddaji spregovoril tudi slušni akustik, oddajo pa bomo zaokrožili s predstavitvijo portala Dostopno.si, s katerim se na TV Slovenija trudijo, da bi bile vsebine dostopne tudi gledalcem z okvaro sluha.

Na stadionu je deževen dan in kužki se zabavajo z nalepkami pasjih junakov. Začnejo si jih izmenjavati in se kaj hitro sprejo. Čez nekaj časa spoznajo, da je bolje, da nalepke v album lepijo skupaj.

istrska ljudska

Kaj nam o slovenski kulturi pove pesem, ki pokaže tri načine kuhanja “kave”? Kaj pomeni kava v slovenskem nacionalnem nezavednem? Mati, ki kuha kavo, je dobila najbolj znani literarni spomenik in nacionalno metaforo v Cankarjevi črtici, toda še prej je neka druga mati skuhala kavo v Istri. Kakšen odnos do eksistenčnih in eksistencialnih vprašanj kaže vzkik: "Naši ta stari pravjo tako, da je mižerja … ma vseeno lepo"?

V Kodi, ki bo od petka na sporedu v novem terminu – ob 18.05 na Prvem, bomo pogledali, kako so cene po uvedbi evra poskočile Hrvaškem, in se spomnili, kako je evro pred 16 leti podražil življenje v Sloveniji. Postregli pa bomo tudi z nekaj nasveti, kako prihraniti pri družinskem proračunu. Od prihrankov pri nakupu hrane in ogrevanju do zmanjševanja bančnih stroškov. Spomnili bomo tudi na nekatere storitve, ki so brezplačne, le izkoristiti jih je treba.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta smo v mariborskem Stalagu XVIII D obiskali dokumentarno razstavo Kljub vsemu – Preživeti!. Za ta konec tedna napovedujemo dve plesni premieri: likovno-uprizoritvene študija Andreje Rauch Podrzavnik Origami in Zadruga Branka Potočana in ekipe Fourklora. Ogledali smo si dolgo pričakovani dokumentarni film Mary McCartney These walls could sing, v katerem prikaže dogajanja v kultnem glasbenem studiu na Abbey Road. Tam so snemali The Beatles, Pink Floyd, Elton John, Oasis in številni drugi glasbeniki svetovnega formata. V Ljubljani smo bili na HOTSPOT 2023 Vie Negative, v ljubljanskem Cankarjevem domu pa tudi na včerajšnjem koncertu v Carigradu rojene kurdske pevke Aynur, ki je študirala turško brenkalo saz in petje; danes je ena najbolj uveljavljenih glasbenic Turčije.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Koncert »Ne sveti zvezda v noč svetleje«, je koncert Avsenikovih melodij, ki jih Ansambel Saša Avsenika izvede z vokalnimi gosti, ki so zaznamovali slovensko glasbeno sceno. S pomočjo razširjene pevske in instrumentalne zasedbe na odru, tako ansambel obogati tipičen Avsenikov kvintetovski zvok z zvenom dodatnih instrumentov, ki niso ravno tipični za narodno-zabavno glasbo. Zaradi odmevnosti prvega koncerta 2018, ki je postregel s kar nekaj glasbenimi presežki, so se v Ansamblu Saša Avsenika odločili, da koncert v letu 2022 ponovno obudijo. Tokrat so v goste povabili Magnifica, Nino Pušlar, Amayo – Majo Keuc, Bojana Cvjetićanina, Kvatropirce, Nuško Drašček in Dejana Vunjaka, ki so skupaj z ansamblom izvedli Avsenikove skladbe, katere nosijo čudovita besedila Elze Budau, Marjana Stareta, Alfija Nipiča, dr. Ferryja Souvana in drugih mojstrov slovenske lirike.

Videli bomo skrajšano verzijo koncerta.

22:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:05
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Veličastna Godardova melodrama o razkroju zakona.

Scenarist Paul Javal in njegova mlada žena Camille odpotujeta na otok Capri. Pričaka ju požrešni filmski producent Jeremy Prokosch, ki z režiserjem Fritzem Langom snema epopejo po Homerjevi Odiseji. S filmom je nezadovoljen in od Paula želi komercialno predelavo scenarija. Paul poskuša producentu ugoditi, Camille pa moža zaradi njegove upogljivosti in oportunizma vse bolj prezira.

Eden od Godardovih ključnih filmov je dokaz, da je mogoče s peščico igralcev in dobro izbranih lokacij pričarati iluzijo visokoproračunske produkcije.

Izvirni naslov: LE MÉPRIS / Francosko-italijanski film, 1963 / Režija: Jean-Luc Godard / Scenarij: Alberto Moravia (roman), Jean-Luc Godard / Igrajo: Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli, Jean-Luc Godard, Fritz Lang

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta smo v mariborskem Stalagu XVIII D obiskali dokumentarno razstavo Kljub vsemu – Preživeti!. Za ta konec tedna napovedujemo dve plesni premieri: likovno-uprizoritvene študija Andreje Rauch Podrzavnik Origami in Zadruga Branka Potočana in ekipe Fourklora. Ogledali smo si dolgo pričakovani dokumentarni film Mary McCartney These walls could sing, v katerem prikaže dogajanja v kultnem glasbenem studiu na Abbey Road. Tam so snemali The Beatles, Pink Floyd, Elton John, Oasis in številni drugi glasbeniki svetovnega formata. V Ljubljani smo bili na HOTSPOT 2023 Vie Negative, v ljubljanskem Cankarjevem domu pa tudi na včerajšnjem koncertu v Carigradu rojene kurdske pevke Aynur, ki je študirala turško brenkalo saz in petje; danes je ena najbolj uveljavljenih glasbenic Turčije.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov