Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. maj. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 28. maj.

Tilka je vedno zaposlena. Igra se s Hektorjem, maškara z Rijo, bere z Rompijem, slika s Capkom in malica s Čačko. Tilki se zdi to precej utrudljivo, zato si privošči počitek. Brez Tilke se prijatelji odločijo, da jo bodo nadomestili. Preoblečejo se v Tilko in se odločijo, da bodo počeli Tilkine najljubše stvari. A kmalu začnejo pogrešati sami sebe.

Mu-vesoljka po nesreči iz gnezda izrine koki Ropotko, ki si pri padcu na planet Žvenk poškoduje peruti.

Polž Saško zelo rad je, vendar ne sam, zato išče koga, s komer bi si skupaj privoščila dobro kosilo. Toda taščiček Niko je za Saška prehiter, kipec pri vodometu ni prav klepetav, konj Hektor pa ne razmišlja o hrani, temveč samo o igri. Saško že skoraj obupa, a se še malo potrudi in na koncu dobi nagrado – slastno kosilo z najboljšo družbo.

Zaradi dirkanja z avtomobilčki otroci pokvarijo snemalnik gospoda Pavčiča. Ta zahteva, da se vožnja z avtomobilčki prepove. Policist Artur se odloči, da bo za mlade voznike pripravil »vozniški izpit« in preveril, ali otroci poznajo cestne znake.

Huhu in prijatelji po dva in dva gradijo drevesne hiške, a vsaki nekaj manjka. Na obisk pride slaščičar Rogljič iz Avstrije in prinese slastne vaniljeve rogljičke. Žal jih prijatelji ne morejo pokusiti, saj jih prežene dež. Domislijo se, da bi združili moči in skupaj postavili večjo hiško. Izkaže se, da so se odločili prav.

Avtobus je spet nekaj izgubil. Tokrat je to škatla, iz katere se sliši rjovenje. Pili in Oko sta prestrašena. Dimitri se trudi razumeti, kako lahko lev zleze v tako majhno škatlo. Najbrž je tako majhen?

Medo v časopisu prebere članek o zakladu, ob čemer dobi navdih, da se z Mišo podata v lov za njim. Po navodilih iz članka iščeta zaklad. Na koncu obtičita v jami, iz katere izkopljeta predor, ki ju pripelje do prostora, polnega hrane. Na koncu prostora opazita stopnice. Povzpneta se po njih in se znajdeta v svoji kuhinji. Zaklad se je tako ves čas skrival v njuni kleti.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Ljubozver ne mara hoditi na plažo, a ker je dan za nove priložnosti, poskuša poiskati kaj, pri čemer bi lahko užival.

Zgodi se nesreča, v kateri Friderik umre. Kasija obtoži Konrada, da je vsega kriv in mu naroči, naj zapustiti Goščavo. A najprej se skupaj poslovita od svojega dragega prijatelja. Kasija spozna, da se je do Konrada neprijazno in nepravično vedla. Prosi ga, da za vedno ostane z njo v gozdu.

Pok je razpoložen za vratolomne dogodivščine, zato s police vzame knjigo, ki se ji reče antologija ali zbirka zgodb. S Pakom skačeta iz ene razburljive zgodbe v drugo, tako da si Pok na koncu želi samo še mirnega dremeža v domačem naslanjaču.

Logipo ima svoje orodje skrbno razporejeno na tabli za orodje, a jo Dagpo po nesreči prevrne. Bo Ekipa Tinpo znala vse razmetano orodje pospraviti na svoje mesto?

Mili in Moli v travi najdeta malega kozlička. Poimenujeta ga Butko, ker se rad v vse zaletava. A ko odrase, pa to ni več tako prisrčno. Butko je močen in lahko koga poškoduje. Mili in Moli iščeta način, kako bi ga naučili spoštovanja do drugih. Butka odpeljeta na tekmovanje, krt upata, da bo osvojil nagrado. Mili in Moli držita pesti, da se bo Butko lepo vedel in da bodo z nagrado lahko poplačali škodo, ki jo je povzročil.

Kot prava superjunaka se Oskar in Hu lotita naloge. Ela se z njuno odpravo ne strinja.

Gospod Zebra Pepi in Juretu prinese paket, ki jima ga je poslala tetka Ditka. Le kaj je v njem?

V Vetrniku je dan svetega Marcela in župan bi rad vsem podaril igračke v svoji podobi. Janija prosi, naj jih neopazno dostavi meščanom. Jani pa mora hkrati tudi preizkusiti svoje nove krplje …

Pes Bitzer misli, da bi ga kmet rad zamenjal, zato mu Jon pomaga trenirati. Bitzer pa s svojo vadbo pretirava in začne voditi kmetijo z vojaško natančnostjo.

Skrivnostni rubin zaneti zmešnjavo v Mumindolu. Mumindolčani sprejmejo odločitev, da bo zasedalo sodišče, ki bo našlo pravega lastnika dragocenega kamna. In ko so se ob prerekanju, čigav je dragulj, krešejo iskre, Mumindolčani spoznajo prenekatero resnico o sebi.

Lucy prepričuje Schroederja, naj neha igrati klavir. Tudi Patty in Marcie gresta poslušat klasično glasbo. Patty skladbe spet razume po svoje in Marcie spravi v strašno zadrego.

Val ima prijatelje, ki mu vedno z veseljem priskočijo na pomoč. A njihove pomoči ne potrebuje vedno in to jim bo dokazal.

Val prejme vprašanje od Julije: »Otroci se norčujejo, ker se na bazenu bojim globoke vode. Zakaj je strah le mene?« Val jo potolaži: »Strah ni slaba stvar, lahko pa je nesorazmeren in nam uide z vajeti.« Z Ročkovo pomočjo nam Val pove več o fobijah.

Sep rad na dvorišču brca žogo in ta mu pogosto uide na sosedov vrt. Sosed ima naposled tega dovolj in mu žogo zapleni. Sep nato s Karimom naredi načrt, kako bosta prišla do žoge, toda učitelj Kees ima boljši predlog.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

Praznično binkoštno sveto mašo bomo spremljali iz cerkve Marijinega vnebovzetja v župniji Repentabor v Italiji. Bogoslužje bo vodil župnik Anton Bedenčič.

»Današnji svet za svojo rešitev ne potrebuje veliko politikov, znanstvenikov in umetnikov, ampak potrebuje predvsem delavnih svetnikov.« bl. Alojzij Grozde
razmišlja MATIC VIDIC

Kdo mladim z vzgojo in izobraževanjem pomagati odrasti, jih družbeno usmeriti?

Kdo so mladi? Kako moramo na njih gledati? Opažamo, da mladi nimajo časa poslušati, so tudi individualisti. Kako naj jim z vzgojo in izobraževanjem pomagamo odrasti, jih družbeno usmeriti? O tem se bomo z gosti spraševali v oddaji ob praznovanju sto letnice rojstva zavetnika mladih, blaženega Alojzija Grozdeta.
V Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani je bil v četrtek festival krščanske glasbe, Ritem srca. Najmlajši med šestimi izvajalci je Denis Trap, ki bo gost oddaje.

V zadnjih dveh tednih so predvsem SV Slovenijo zajele obilne padavine in neurja s točo. Priporočila za tehnološke ukrepe v poljedelstvu nam predstavi specialist za poljedelstvo s KGZ Murska Sobota. 20. maja smo obeležili šesti svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi razglasili na pobudo slovenskih čebelarjev. Letos so opozarjali predvsem na opraševalcem prijazno kmetijsko pridelavo. Na Nacionalnem inštitutu za biologijo so nedavno predstavili rezultate projekta v katerem so proučevali monitoring divjih čebel v Sloveniji. V Svečini so mladi domačini že tretjič pripravili prireditev s katero poglabljajoi sodelovanje med vinarji. Naša ekipa se je odpravila v obsežne gozdove pod Roglo, kjer z gozdom gospodari Peter Ločnikar.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Sklepna oddaja sezone V petek zvečer gosti legendarna rokerja Matjaža Jelena in Bora Zuljana.
Velenjska skupina letos obeležuje 40 let ustvarjanja, kar bo proslavila z veliko glasbeno zabavo 16. junija v Vista parku v Velenju. Šank rock se ob tej veličastni obletnici predstavlja v originalni postavi: Aleš Uranjek, Cveto Polak, Bor Zuljan in Matjaž Jelen. Tudi v oddaji ne bomo prikrajšani zanjo, izvedli bodo Dej bolj na glas radio v spremljavi prav tako legendarnega velenjčana 6pack Čukurja. Glasbeni oder zasedajo še Luka Basi, Vražji muzikanti in godalna zasedba C'est la Vie, v eni največjih uspešnic vseh časov - Ta noč je moja, se spominjamo Janeza Bončine Benča, tokrat v izvedbi Trkaja in Žana Videca. Nastopajo Veseli svatje, Tim Ribič, vokalni ansambel Virilis in Robert Smolnikar ter prav prijetno razpoložena Teja Leskovšek in Oto Pestner.
DJ Melani nas v družbi plesalcev Kazine popelje v »party mix« ljubljenk občinstva BePop, ki predstavljajo novo uspešnico Dlan v dlan.

V kolikor bi si želeli biti del petkove glasbene zabave tudi v prihajajoči jeseni, se za ogled oddaje v studiu prijavite na www.vpetekzvecer.si ali nam pišite na elektronski naslov vpetekzvecer@rtvslo.si.

Skupne korenine in zanimanja družijo bistrega dečka in potrtega filmskega zvezdnika na čustvenem potepu po Senegalu.

Yao, mlad fant, ki rad bere in sanja o pustolovščinah, pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu. Potuje skoraj štiristo kilometrov daleč do Dakarja, da spozna svojega junaka, priljubljenega francoskega igralca, ki je na obisku svoje domovine. Zvezdnik Seydou Tall je večino odraslih let preživel v Franciji, kjer se je tudi poročil in dobil otroka. A zdaj njegov zakon razpada, tudi njegov otrok se očeta izogiba … Seydou zgrabi priložnost, da odigra očetovsko vlogo, in se odloči, da bo Yaa pospremil domov, v rojstni kraj. Ko skupaj potujeta po poteh, polnih presenečenj, se igralec zave, da se vrača tudi k svojim koreninam.

Izvirni naslov: YAO / Francosko-senegalski film, 2019 / Režija: Philippe Godeau / Scenarij: Agnes de Sacy, Philippe Godeau, Kossi Efoui / Igrajo: Omar Sy, Lionel Luois Basse, Fatoumata Diawara

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Čas je, da na vsakodnevni obisk pripelje kombi s sladoledom in pes Bitzer se veseli zasluženega posladka. Ampak najprej mora opraviti še nekaj nalog.

V tem tednu poteka na TV Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije dobrodelna akcija Pomežik soncu, katere osnovni namen je omogočiti čim večjemu številu otrok letovanje na morju. Bernarda in Jože zato gostita ambasadorja akcije – mladinskega pisatelja Primoža Sohodolčana. V goste prihaja tudi smučarski skakalec in glasbenik Žiga Jelar, ki pripravlja svoj prvi samostojni koncert. V zabavnih igrah se tokrat pomerita pevka Katarina Mala in pisatelj Žiga X Gombač, ki večkrat skupaj nastopata in sodelujeta. Katarina Mala predstavlja tudi svojo novo pesem Vedno pravi čas, na glasbenem odru pa se s pesmijo Živim za vsak dan predstavlja še Rebeka Dremelj.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Georgiana se, pretresena ob resnici, ki jo je razkril sodni proces, prepusti veseljačenju s Harryjem in njegovimi prijatelji. Charlotte se boji odhoda domov in bližajoče se poroke z Ralphom. Colbourne po ponesrečenem pogovoru s Charlotte povabi na svoje posestvo lejdi Lydio in vojvodinjo. Njegov brat Samuel odlaša z odhodom domov, saj ga je lejdi de Clemente povsem očarala. Augusta in Edward sta obsojena na skrivno dopisovanje.

SANDITON (III.) / 2022 / Velika Britanija
Scenarij: Joe Ainsworth
Režija: Jennie Paddon
V glavnih vlogah: Rose Williams, Cai Brigden, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Turlough Convery, Anne Reid

Tokratni gost je najprej otrok s Petrička, spada torej med tiste otroke, ki jim je komunistična oblast po vojni umorila starše, njih pa poslala v zloglasni Petriček pri Celju. Francijevo mamo so še videli zaprto v Starem piskru, potem pa je izginila v povojnih pomorih. Franci je odraščal kot sirota pri teti in se vse življenje spopadal
s travmo, ki ga je spremljala od najnežnejših let. Kot publicista in široko razgledanega moža, podjetnika, ki je 30 let živel v Nemčiji, ga vladna ukinitev spomina na žrtve komunizma niti ni presenetila. Seveda ga je užalila, razbesnela, a hkrati vidi ta akt kot vrhunec delovanja Golobove vlade, ki se namesto s prihodnostjo ukvarja s preteklostjo.
O sami ukinitvi dneva spomina na žrtve komunizma pričevalec pravi: "To je nekaj tako podlega, da se mora človek zadržati, da ne bi naredil kake neumnosti in da ne bi koga, prvega, ki bi ga srečal, mahnil. /…/ Vlada je ravno s tem zadnjim aktom pokazala, kako neumne ljudi ima." V pogovoru je Kindelhofer ocenil, da je tolikšno ukvarjanje s preteklostjo, kot smo mu priča sedaj, posledica vpliva nekdanjega predsednika Kučana, ki po njegovem ne deluje v smeri sožitja. Za prihodnost in spravo med Slovenci pa pravi, da je edina pot do tega resnica. Ko izvemo, kaj se je zgodilo, in si priznamo napake ter zločine med nami, potem lahko na tej osnovi zaživimo skupno prihodnost. Če tega ne bomo storili, se bomo neprestano vrteli okrog preteklosti in se vanjo vračali.

Voditelj: Jože Možina

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dokumentarni film ob 30. obletnici javnega zavoda Narodni dom in ob 30. Festivalu Lent

Film ponuja izrazito avtorski pogled na kulturno krajino mesta Maribor, ki jo zadnjih trideset let aktivno in ključno soustvarja Narodni dom Maribor. Avtor ga je opisal tako: »Dokumentarni film ni razpravljanje z uporabo večnih vprašanj o tem, kaj in kakšna je oziroma bi morala biti prisotnost Narodnega doma Maribor in Festivala Lent. Navajeni različnih stališč, ki pa praviloma ne dajejo odgovora, si avtorji filma tudi ne prizadevajo iskati končne 'analitične resnice' o poslanstvu nečesa, kar obstaja v mestu že trideset let in kar bi vsak naredil po svoje, čeprav mnogokrat še sam ne ve kako. Prav tako se film ne dotika številk, seznamov in preostale obilice podatkov, ki sicer veliko govorijo, povedo pa malo o občutkih, tako osebnih kot tudi skupnih. Pravzaprav govori o čudežu dolgotrajnega obstoja nečesa, kar je podvrženo nenehnemu preizpraševanju, kaj mesto potrebuje in česa ne. Ta večna bipolarnost med šansonom in popevko, opero in lunaparkom, odrom in igriščem, ki v mestu trči ob visoko in profano ter s tem spregleda karakter bistva, njegovo razpršenost po različnih delih mesta in med njegovimi identitetami. Kot pove eden izmed protagonistov filma Milan Latin - Muso: 'Saj za vsakega nekaj ni nujno vedno slabo.' In kot mu pritrdita druga protagonista Jure Ivanušič in Vasko Atanasovski, ko ugotavljata, da se mariborska duša giblje od delavca do intelektualca in od kmeta do meščana.«

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom mladega in obetavnega dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča predstavil koncert klavirske glasbe. Poimenovali so ga »Noč klavirjev«, saj se je v enem večeru na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov in pet klavirskih koncertov. Pravi glasbeni maraton s prepoznavnimi klavirskimi deli velikih skladateljev: F. Liszta, C. Saint-Saënsa, S. Prokofjeva, A. Skrjabina in S. Rahmaninova. V tretji oddaji boste lahko slišali Prokofjeva Koncert za klavir in orkester v C-duru št. 3 v izvedbi pianista Ivana Ferčiča (1984).

Ivan Ferčič je glasbeno pot začel na GŠ v Mariboru, kjer se je učil igranja na harmoniko in klavir. Oba inštrumenta je zaključil na srednji stopnji glasbenega šolanja, nato pa se je posvetil specialističnemu študiju klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. V času študija se je udeleževal mednarodnih klavirskih seminarjev, ter javno nastopal tako po Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji, Makedoniji, na Češkem in v Veliki Britaniji. V Pragi je leta 2009 zastopal državo Slovenijo na prvem mednarodnem tekmovanju pianistov iz vseh članic Evropske Unije v organizaciji klavirskih pedagogov EPTA. Na tekmovanju je prejel častno diplomo za izjemno interpretacijo Slik z razstave, Modesta Musorgskega.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov