Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 19. okt. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 19. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Brez panike! Samo brez panike, bo prihodnjo soboto kričal Kakadudu. Bližal se bo namreč čas, ko bo skupaj z otroki nastopil na čisto pravem koncertu. Pred čisto pravo publiko. In med publiko bo tudi njegova Kakamama. Kaj če ji pesmice ne bodo všeč? Kaj če ji pevci ne bodo všeč? Kakadudu bo hotel kar pobegniti … Ali bo koncert uspel? Ne zamudite ga, v oddaji Ribič Pepe.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Na prelep poletni dan sovice za zajčke pripravljajo piknik presenečenja. Vse je pripravljeno, ko se nenadoma ulije dež. Zavetje poiščejo v drevesnem duplu in zagledajo tukana, ki si je privoščil deževno prho. Tukan povabi sovice, da se mu pridružijo, in jim razloži, kako dež napolni z vodo reke, jezera in oceane ter vse o vodnem krogu. Bubi, Bibi, Boni in tukan se odločijo, da bodo piknik presenečenja prestavili v zajčji brlog. Očka zažvižga in čas je, da se sovice vrnejo domov. Staršema navdušeno pripovedujejo o vseh doživetjih, tukanu, vodnem krogu, pikniku presenečenja. Očka in mami sta ponosna na svoje prijazne otročke in vesela, da imajo veliko prijateljev.

Oskar in Viktor, nečaka gospe Tulipan, nehote sprožita lopatice starega mlina in mlinsko kolo ju dvigne v zrak! Njuna teta zahteva, da se nevarna dotrajana stavba poruši. Ernest in Celestina pa poskušata rešiti hišo mišje družine ...

Bor je odprl laboratorij za črke in besede. V njem bo nakuhal domišljijo in besedno ustvarjanje se lahko prične. Ko bo pritisnil kaj nekaj pik na koncu zadnjega stavka bo njegova nova knjiga dokončana. Zelo zanimiva in napeta bo! Kriškraški v studiu bodo izumljali zabavne besede za nov slovar ali kot bi rekli pošasti Bu in Ba, »sluzvar«.

Zofkarji bomo s peto sezono v središče postavili človeka. Natančneje človeško telo. V družbi zdravnika pediatra Denisa Baša bomo preverjali, kako debelo kožo imamo, kakšne oblike so naši možgani, kdaj imamo oči na pecljih, kdaj se moramo obrisati pod nosom, kam gre tudi cesar sam, zakaj se smejemo in jokamo, zakaj moramo paziti na svoje zdravje …

Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru!

V časih Avstroogrskega cesarstva živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, ki pobije vse veljake, pokliče Cesar Krpana na pomoč, saj je on njegovo zadnje upanje. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti Brdavsu. V strašnem boju Krpan s svojo zvitostjo in spretnostjo premaga Brdavsa in s tem odreši Dunaj. Kljub temu se zaplete pri plačilu, saj mu Cesarica še vedno ni odpustila. Vendar se Krpan vseeno dogovori s Cesarjem, da mu izda dovolilnico za tovorjenje angleške soli po cesarstvu.

Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 15. uri in 50 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Dakskobler.

Le kdo se ni že kdaj znašel v vrtincu nesrečne, usodne, neuslišane ljubezni? V tokratni Osvežilni fronti je Sevnica še vedno zaljubljene v Tamšeta, Rok se je podal v zgodovino strtih src, Gaja in Smrekarca sta razmišljali, kako najbolje prenesti konec ljubezni, Jan in Peter bosta ugotavljala, kaj so nas naučili filmi noir, pomerila pa se bosta tudi v Kviki kvizu.

Prve jedrske elektrarne na svetu so zgradili v petdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA, takratni Sovjetski zvezi in Veliki Britaniji. 1983., trideset let pozneje, je začela komercialno obratovati naša jedrska elektrarna Krško. NEK je ena od 415 delujočih jedrskih elektrarn po svetu. Videli boste, kako deluje in kako potekajo redna pregledi in menjava goriva. V elektrarni v Krškem uporabljajo do 5-odstotno obogateni izotop urana 235, pri vsakem remontu pa zamenjajo približno polovico goriva. Kako prepeljejo novo radioaktivno gorivo in kje hranijo izrabljeno staro? Jedrske elektrarne, ki jih gradimo danes, bolje izkoristijo gorivo. To pomeni, da bo pri njihovem obratovanju nastalo manj odpadkov.

V Duhovnem utripu predstavljamo vrednote, načela in življenje verskih skupnosti. Posvečamo se humanitarnosti, duhovnosti, izzivom osebne rasti in medosebnih odnosov. Odstiramo osebne zgodbe ljudi, ki so življenje posvetili odnosu do presežnega in odgovarjamo na vprašanja o možnostih etičnega sobivanja na planetu

NaGlas! je oddaja Informativnega programa TV Slovenija, ki se posveča etničnim skupnostim z območja nekdanje Jugoslavije, živečim v Sloveniji.
Gre za mozaično oddajo, ki prikazuje kulturne, znanstvene, športne in druge dosežke Albancev, Črnogorcev, Bošnjakov, Hrvatov, Makedoncev in Srbov pri nas. Predstavlja uspešne posameznike, dejavnosti društev in organizacij ter projekte s področja vključevanja priseljencev v slovensko družbo, vse z vidika večkulturnosti in strpnosti. Prispevki so v vseh jezikih narodov nekdanje Jugoslavije.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

Irenin oče je šel z društvom upokojencev na izlet, in kadar očeta ni pri hiši, je Jaka najbolj glasen. Vsem po vrsti pametuje, glavna tarča njegovih umotvorov pa je, kot običajno, Irena. Cene in Jože se sprašujeta, kako se bo to končalo, župnik pa se srečuje z drugačnimi težavami. Odkar je ostal brez kuharice, mora sam skrbeti za vse. Cene župniku za kosilo večkrat prinese kaj slastnega in župnik mu je neskončno hvaležen, a treba bo poiskati trajno rešitev. Še bolj kot težave s hrano pa župnika skrbi sumljivo dogajanje v hiši pokojne prepirljivke, saj postaja vse bolj očitno, da gre za skrajno nemoralno početje. Boji se, da bo zadeva prej ali slej prišla na dan in bo padla senca na vso župnijo.

Informativno-izobraževalna oddaja Prisluhnimo tišini, ki smo jo začeli predvajati leta 1979 in je druga najstarejša neprekinjeno predvajana oddaja, gledalcem prinaša ozaveščevalne vsebine s področja okvar sluha in izvirne avtorske vsebine iz življenja, dela, zakonodaje, kulturnega in športnega udejstvovanja gluhih, naglušnih in gluho-slepih. Upoštevajoč manjšinsko jezikovno kulturo gluhih, je oddaja opremljena s tolmačem in s podnapisi, da lahko njene vsebine nemoteno spremljajo osebe z okvaro sluha. Oddaja, ki nastaja v sodelovanju TV Slovenija in Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, uresničuje pravico do obveščenosti oseb z okvaro sluha in enakovredne vključenosti v polnočutno okolje, obenem pa širšo slišečo javnost informira in ozavešča o posebnostih ranljive skupine invalidov sluha.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Brina in Binka nestrpno pričakujeta večer. Pri njiju bo prespala sestrična Mufka, in veselita se že, da bosta lahko dlje pokonci. Večer se sprevrže v pravcato pustolovščino, saj se je Mufka izognila opoldanskemu spanju in zvečer preutrujena uganja norčijo za norčijo. Zabava, da ji ni para!

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

V oddaji Ah, ta leta! z zanimivimi gosti iz t. i. zrele generacije presegamo splošna prepričanja družbe, da so starejši ljudje, sploh po upokojitvi, nekako »zreli za odpis«. V zgodbah gostov v studiu in sogovornikov na terenu spoznavamo vsakodnevne izzive, s katerimi se srečujejo posamezniki, in hkrati načine, kako se nanje odzivajo. Nekateri nas s svojo ustvarjalnostjo in vitalnostjo v zrelih letih navdihujejo in ob omembi let, ki so si jih že nabrali, le zamahnejo z roko, češ, ah, ta leta!, spet drugim starost prinaša težje izzive, a se z njimi vsak po svoje pogumno spoprijemajo. In tudi te zgodbe so nam lahko v navdih.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:15
Koda

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Zabavna analiza aktualnega dogajanja v Sloveniji in svetu.
Vsako soboto zvečer v oddaji Kaj dogaja? ekipa ustvarjalcev skozi ostro prizmo politične satire brez milosti v provokativnih skečih, vrhunskih imitacijah slovenskih in tujih znanih osebnosti, legendarnih glasbenih priredbah, intervjujih z zanimivimi gosti in drugih rednih rubrikah v formatu novičarske oddaje komentira aktualne dogodke tekočega tedna.
Skozi oddajo vas vodi voditeljski par, ki ga sestavljata imitator in pevec Tilen Artač in igralka Alenka Marinič, skupaj z občasnima rednima sodelavcema, stand up komikom Admirjem (magistrom) Baltićem, ki bo v Besedi tedna še vedno širil obzorja in meje slovenskega jezika, ter kantavtorjem Robertom Petanom, ki bo novi rubriki (s)HIT Tedna vsak teden postregel z novimi presenečenji iz domačih glasbenih lestvic. Skeče, besede in besedila pripravljata tekstopisec Jernej Celec in TV-multipraktik Igor Bračič, ki bo še vedno skrbel tudi za ažurne preobleke največjih slovenskih glasbenih uspešnic v rubriki Mala terasa.
Nihče zares ne ve, kaj se dogaja, mi se vsaj sprašujemo.

21:40
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pretresljiva družinska drama v režiji Vinka Möderndorferja.

Srečanje dveh zakonskih parov z različnih polov družbene lestvice, ki na prvi pogled nimata ničesar skupnega. Nesreča in tragični dogodek ju v eni sami noči usodno združita in najbrž povežeta za vse življenje.

Originalni naslov: ZASTOJ
Leto produkcije: 2021
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Vinko Möderndorfer
Scenarij: Vinko Möderndorfer
Igrajo: Mirjam Korbar, Peter Musevski, Uroš Fürst, Barbara Cerar

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov