Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 13. okt. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 13. okt.

Luna, zvezde in planeti lebdijo v prostranstvu vesolja. Živi kdo tam? Bitje, ki je drugačno od nas? Morda zelenček? Ali krokodil! Morda pa so tam bitja prav taka, kot smo mi? Vesoljček Krokodil in vesoljka Rija? Rija in Krokodil poletita raziskovat vesolje.

Ko Živa in Žarko na tleh najdeta skrivnosten pisan predmet, morata ugotoviti, čemu služi. Je to klobuk? Papirnata ladjica? Zastava? S pomočjo prašičkov ugotovita, da je to pravzaprav zmaj, a ga ne znata spraviti v zrak.

Krilček je ljubosumen na Pikičin novi trampolin, zato se zlaže, da ima doma nov pošastno velik tobogan. Bo vendarle zbral pogum in sošolcem povedal resnico?

Sovja družina na morski obali uživa prvi poletni dan. Mami in očka sovicam zabičata, da morajo ostati v plitvini blizu obale. Boni trdi, da je njena najljubša morska žival tjulenj, zato se ga sovice odločijo poiskati. Srečajo dve vidri, ki bi jih rade naučile lebdeti na gladini – a to še zdaleč ni preprosto. Bibi in Boni gresta raje žonglirat s kamenčki, Bubi pa vztraja in se s pomočjo morske želve nauči lebdeti. Ko se vrnejo k mami in očku, jima pripovedujejo o svojih dogodivščinah. Mami jih pouči, da le z vztrajnostjo in potrpežljivostjo lahko veliko dosežemo.

Boti lovi ravnotežje vrh visokih ostrih čeri, a rušilni Zaletavček se neusmiljeno zaletava vanje in ruši drugo za drugo. Le kaj bo počela zverka s to ogromno kopico skal? Bo Botiju uspelo obdržati ravnotežje in zbrati podatke?

Medtem ko se mali Timotej igra s koalo, ugotovi, da sta si v resnici zelo podobna. Oba imata dvoje oči, dvoje rok in nog, nos ... Potem ugotovita, da so si vsa živa bitja na Zemlji podobna. To je zato, ker imajo vsa isto prednico. Vsa bitja na Zemlji so del velike družine in izhajajo iz ene same pracelice, ki je živela pred mnogimi leti. To celico imenujemo Luka (LUCA).

Lara se na plesnih uricah tako dobro odreže, da jo izberejo za glavno vlogo v baletni predstavi o Pepelki. Potrebuje pa še soplesalca, ki ga je zelo težko dobiti. Lara se domisli stave in vsi so presenečeni, ko kraljevič stopi na oder.

Glavna nagrada na gozdni loteriji je polet v košari s štorkljo Nežo. Cofek bi jo zelo rad dobil, zato se preobleče v velikansko štiriperesno deteljico. Mogoče mu bo pri žrebu prinesla srečo!

Sobota je in Tjaša mora v največji gneči z očkom po nakupih. Da bi hitro opravila, si trgovino predstavlja kot dirkališče, očka pa spremeni dirkalni voziček. Očka drvi po prehodih, Tjaša pa gleda nakupovalni seznam in s polic nabira, kar potrebujeta.

Ker je Cofek edini mladiček v družini, se kdaj pa kdaj dolgočasi. Še posebej, kadar sta mama in očka zaposlena z odraslimi stvarmi in se ne moreta igrati z njim. Ko bi le imel bratca ali sestrico ...

Ko se med vročinskim valom na obrežju znajde mladi lubenicoklid, morajo Rdečka in grahozavri napeti možgančke in ugotoviti, kako bodo velikanskega mladička spravili v vodo.

Nastopi deževno obdobje. Balu se odpravi po kosmulje, pa jih ne more najti. Z Mavglijem odkrijeta kup obranih kosmulj, ki jih je Rangu nabrala za žerjave, ki bodo prileteli mimo.

Zam naredi robota za taborjenje, Feliks, Zoja in Zmedi pa ga morajo preizkusiti. Zelo je koristen, a ko mu Zmedi naroči, naj mu splete par slastnih nogavic, stvari uidejo z vajeti.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Pip obišče Poko in je navdušen, ko vidi, da je postavila hiško zase in za Žabka. Všeč mu je in Poka mu predlaga, naj si jo postavi tudi on. Pip v lopi nagrabi nekaj škatel in se loti dela. Tudi Poka se trudi še bolje opremiti svojo. Tekmujeta, katera bo udobnejša. Zaplete se, ko naenkrat sežeta po isti škatli. Prerivanje se konča tako, da se obe hiški zrušita. Krivdo zvračata drug na drugega, a hitro spoznata, da sta kriva oba. Postavita novi hiški, škatla spora pa je most, ki ju povezuje. Zdaj je to megahiška, obkrožena z živalskim vrtom za dinozavre.

Inja in Rjavko se igrata mamice in očije. Prerekata se, kdo od njiju bo šel v službo in kdo bo pazil dojenčico Pijo. Zato se gre Rjavko raje igrat z Brino, Inja pa mrzlično išče varuško za Pijo. A kaj, ko Rjavko noče biti Brinin dojenček, Inja pa nikjer ne najde zanesljive varuške …

V gozdu vse puhti od vročine in Egon in Ajda sanjata o noninem osvežujočem metinem sirupu. Toda none ni doma. Le kam bi šla? O njej ni sledu, zato pa so po gozdu razpostavljene skrivnostne skledice z vodo.

Zdravnica Mica in njen pomočnik Tinko pokažeta, kaj je skolioza. Ukrivljenost hrbtenice vstran je zelo boleča, zato moramo ukrepati takoj, ko jo opazimo.

Ernest je počaščen, ko ga župan zaprosi, da bi ob odkritju spomenika zapel medvedjo himno. Nenadoma pa Ernest izgubi glas. Le kdo ga bo nadomestil?

Zdravnica Mica pojasni, kaj se zgodi, če v sečila zaidejo škodljive bakterije. Ves čas nas tišči lulat, kadar lulamo, pa to skeli.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Ovca Špelca se je zredila še bolj kot običajno. Jon ji hoče pomagati s strogim telovadnim shujševalnim programom.

Tele se zaljubi in postane tarča posmeha. Le zakaj je med poukom narisala srček okoli svoje simpatije? V lepi kaši je tudi Enka, ki iz radovednosti vklopi generator orkanov in povzroči razdejanje v učilnici. Oba za pomoč prosita Alfo, ki ima časovni stroj. Toda preteklosti ni mogoče spremeniti in celo superjunaki morajo sami pospraviti za sabo.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Petkova večerna oddaja z voditeljem Andrejem Hoferjem se osredotoča na slovensko narodno-zabavno, ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

Francoska komedija o vrhunski pridelovalki vrtnic in njenem boju proti industriji

Pridelovalka vrtnic Eve Vernet je bila nekdaj najboljša na svojem področju. Zdaj je na robu bankrota, njen mehki pristop, ki temelji na ljubezni do vrtnic, pa ogrožajo agresivne in pogosto dvomljive taktike korporacij, ki mislijo le na dobiček. Konkurenčno podjetje želi prevzeti njen posel, za katerega je garala vse življenje. Eve za pomoč zaposli tri delavce brez izkušenj in se z njimi spoprijatelji. Skupinica diletantov se s skupnimi močmi upre terorju velikih podjetij.

Izvirni naslov: LA FINE FLEUR / THE ROSE MAKER / Francoski film, 2020 / Režija: Pierre Pinaud / Scenarij: Fadette Drouard, Blandine Jet, Philippe Le Guay / Igrajo: Catherine Frot, Manel Foulgoc, Fatsah Bouyahmed

Pip bi rad slikal metulja, prikaže se Poka in se prikrade v posnetek. To Pipa spravi v smeh in prosi Poko, naj poskusi v objektiv ujeti njegov superskok. Poka je navdušena, da bo lahko s Pipovim fotoaparatom ujela trenutek, ko Pip skoči najvišje. Ostane jima še pet posnetkov, a vsakič, ko Poka šklocne, nekaj spodleti in na sliki je le delček Pipa. Ker je tudi zadnji posnetek zabrisan zaradi metulja, ki prileti mimo leče, se razočarani Pip umakne v igralnico. Poka sestavi vse sličice v lepljenko, da je videti kot superskok. Pip je navdušen, doda še Pokino sličico, pa je slika popolna.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nedeljsko popoldne je pogovorna oddaja z elementi humorja in glasbenimi točkami popularnih glasbenikov. Vodita jo prekaljeni voditeljski par: Bernarda Žarn in Jože Robežnik. Voditelja v oddaji gostita aktualne goste iz sveta zabave, glasbe, športa in kulture, studijsko dogajanje pa dopolnjujejo zanimivi prispevki s terena in glasbeni nastopi.

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Máxima Zorreguieta je nizozemskega prestolonaslednika Willema Alexandra spoznala v Sevilli, na zabavi skupnih prijateljev. Iskrica je takoj preskočila. Ko jo je princ Willem Alexander predstavil staršem, se je Máxima nadvse trudila narediti dober vtis, ni pa vedela, da je nizozemska kraljica Beatrika v Argentini skrivaj že preiskovala njeno družino.

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Začelo se je leta 1984 in traja še danes. 35 let slovenskega LGBT gibanja skozi prizmo aktivizma in kulture.

Festival Magnus - homoseksualnost in kultura, leta 1984 v ŠKUC-u v Ljubljani, je prelomni dogodek slovenskega LGBT gibanja in obenem začetek LGBT filmskega festivala, ki velja za najstarejši filmski festival v Evropi. Prva leta zaznamuje močno klubsko dogajanje (edino na prostorih nekdanje države) in organizacija različnih prireditev in festivalov. Slovensko LGBT gibanje se tako zapiše v zgodovino kot eno najbolj progresivnih gibanj tistega časa, v različnih oblikah in formah deluje tudi danes.

Posnetek koncerta festivala Imago Sloveniae iz Kongresnega trga v Ljubljani, ki je bil posvečen 15-letnici Foruma slovanskih kultur. Koncertni spored je predstavil zvočno panoramo slovanskih tradicij, vpletenih v umetno glasbo. Zazvenel je v izvedbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića, Zborov Hrvaške radiotelevizije in Radiotelevizije Srbije pod vodstvom Bojana Suđića ter solistov, violinista Nikole Pajanovića in tenorista Aljaža Farasina.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov