Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 20. jan. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 20. jan.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na praizvedbi Koncerta za harfo in orkester norveškega skladatelja Gislea Kverndokka v SNG Maribor. Na Akademiji za glasbo te dni potekajo Dnevi sodobne glasbe, kjer so vse do februarja na sporedu koncerti, delavnice in pogovori. Več pa tudi o novem projektu Nezmožni umreti/Inabili alla morte, ki sodi med večje projekte uradnega programa GO! 2025, Evropske prestolnice kulture 2025 Nova Gorica - Gorica in nastaja v sodelovanju Mittelfesta iz Čedada, Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica in Evropske prestolnice kulture 2025 Nova Gorica - Gorica.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pepe je iskal Nezemljane, čarovnice, božal pajke, se družil s policisti, se boril s temnim gozdom in globoko vodo. Vse to, da je dokazal, da so nekateri strahovi pretirani in nepotrebni. Pri tem mu je pomagala navihana in pogumna Ronja. Kako mu je šlo, se bomo spomnili naslednjič. Se vidimo?

Ob prenovi mestnega trga župan slavnostno zaključi gradbena dela, a sredi trga pusti grbino. Ta je v napoto vsem mimoidočim in Jani mora poskrbeti, da se kdo ne poškoduje.

Moli vztrajno išče svojo izgubljeno punčko Lolo. Upa, da jo bo našla, potem pa odkrije, da je Lolo vzela Ela Nela. Ker se Ela Nela od Lole noče ločiti, se Moli boji, da je Lolo za vedno izgubila. A njena prijateljica Mili pozna pravo rešitev.

Spoznajmo mojstre izdelave masla, ki pripravljajo pravo jutranjo pojedino. Ne samo, da bodo maslo izdelali, tudi šlo jim bo vse kot po maslu. V studiu bo zgodba povsem drugačna, saj bosta pošasti Bu in Ba poskrbela za lepljivo zmedo.

Zofa Zofka bi rada postala napovedovalka. Malinka ji je priskrbela stekleno kroglo. Kaj pa bo napovedovala? Ji steklena krogla pri delu res lahko pomaga? Vso zmešnjavo je razrešila prava napovedovalka … Mi pa napovejmo samo še glavno črko oddaje … To je črka N!

V tej oddaji bomo iskali najnevarnejša orožja v živalskem svetu: najhitrejše čekane in žival, katere tišina je smrtno nevarna. Preizkušali bomo tudi najnevarnejše lovke, ki pripadajo orjaškemu lignju.
Čeprav imajo vsi glavonožci lovke s priseski, ima ta ligenj v njih skrito še posebno nevarno orožje.

V tokratni Krompir sta Gaja in Klemen povabila Nika Škrleca. Ne le zato, ker Krompir dobro pozna, ampak predvsem zato, ker se Nik vedno znova loteva novih izzivov in radovedno odkriva raznolika področja, med drugim je aktiven tudi pri Radiovednih Vala 202. V rubriki Kaj znaš pa ti? so bazen zamenjali s studiem mladi vaterpolisti Akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj. O radovednosti pa so razmišljali tudi mladi iz OŠ Ivana Tavčarja iz Gorenje vasi.

V 14. oddaji se v kvizu spopadejo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Iza, Vid in Voranc iz OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem (vijolični), v Hitrih lončkih pa Zoja, Ana in Anže iz OŠ Frana Roša ter Rok, Lea in Vid iz OŠ Stranje. V Hitrih celicah iščemo Slovence z živalskimi priimki, izdelke iz suhe robe in talne označbe. Med vprašanji poletimo na Mars, se sladkamo z marcipanom, preštevamo zobe in zagrizemo v platnice Rdeče rakete. V labirintu vzrejamo jetra in polnimo lonce. Kdo bo pljuča bolj napolnil s kisikom in komu bo glasnost prinesla dvojne točke, poglejte v Malih sivih celicah.



Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infodromu smo v tokratni oddaji razmišljali o tem, kaj nas zanima, da bo odločitev o nadaljnjem šolanju lažja. Danes in jutri je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sejem izobraževanja in poklicev Informativa, od koder se nam je v živo oglasila naša Mateja. V nedeljo je svetovni dan religij. Teh je zelo veliko in vsak človek si lahko izbere svojo miselnost in vero. V rubriki Podrobno pod lupo smo raziskali, kakšna je njihova vloga v družbi. Spoznali smo tudi Bruna, ki se uči voziti monocikel. Otroški poročevalec David pa je od igralca Jurija Zrneca izvedel, ali raje igra na odru ali pred kamero.

Eden od fantov v lunaparku, Gonzo, se začne razkrajati. Vsi predvidevajo, da se to dogaja, ker je umrl njegov zadnji sorodnik. Violetta se ne more sprijazniti s tem, da so Gonza vsi pozabili, in odkrije, da ima ta še sestro.

Na in v nas imamo številne mikroorganizme. Če stojimo pri miru, bo z nas v eni minuti odpadlo približno 100 tisoč delcev kože in mikrobov, ki živijo na njej; če hodimo s hitrostjo 8 km/h, pa kar 10 milijonov. Za seboj puščamo mikrobno sled oziroma odtis. Od kod dobimo te mikroorganizme? Otroci, rojeni vaginalno, dobijo najprej mamin vaginalni mikrobiom, pri dojenju še kožnega in tistega v mleku. Kaj pa otroci, rojeni s carskim rezom? Vroče točke mikrobnega delovanja so v ustih in prebavnem traktu, vse to pa se izrazi tudi na koži. Kako pa se mikrobi v telesu in na njem odzivajo na nevarne kemikalije? Slovenski raziskovalci ustvarjajo veliko bazo črevesnih in ustnih mikrobiomov, ki bi bila osnova za presejalne teste. Kako daleč do klinične uporabe smo?

S polnočnim prazničnim bogoslužjem so v nedeljo, 7. januarja v Makedonski pravoslavni cerkvi v Ljubljani pričakali božični dan. Za pravoslavne vernike je Jezusovo rojstvo praznik, ki v njihova življenja prinaša luč, upanje in ljubezen.
Z današnjim dnem se začenja Svetopisemski maraton, ki bo potekal po vsej Sloveniji do četrtka, 25. januarja. Geslo letošnjega maratona je: «Gospod preizkusil si me in me poznaš«. O tradiciji svetopisemskega maratona so za nas spregovorili Tanja Povšnar Vrečar, Eva Strajnar in Severin Maffi.

Slovenska igralka Mia Skrbinac je v studiu spregovorila o svojih bosansko-hrvaških koreninah in o tem, kako ji dvojezičnost pomaga pri ustvarjanju na filmu in v gledališču. Gledalci bodo videli prav posebne razglednice iz Sarajeva, ki sta jih med vojno ustvarjala oblikovalca in zakonca Dalila in Bojan Hadžihalilović. Veliko jih je končalo na naslovnicah svetovnega časopisja. Z režiserko filma Sevdah Marino Andree Škop smo se mudili na čustvenem popotovanju po Bosni in Hercegovini.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Družili smo se s Scottijem, predstavnikom pasme mačk Neva Masquerade. Obiskali smo kužka Lokija, ki s svojim skrbnikom živi v dvorcu Freistein. Predstavljamo pasmo ameriški stafford.Raziskujemo, katere živali lahko v zimskem času ujamemo na vrtno kamero. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V Nazarjah smo obiskali družinsko lesnopredelovalno podjetje Krančič, kjer prisegajo na predelavo lesa iz Savinjske doline. Predelava lesa spremlja družino že več generacij. Velik razvojni korak pa so naredili sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko so se preselili in v industrijski coni Glin v Nazarjah zgradili svojo halo. Z naložbami in razvojem so postali eno najuspešnejših zasebnih lesnopredelovalnih podjetij. Kar tri generacije urarskih mojstrov družine Lečnik pa še vedno potrpežljivo skrbijo, da so naše ure točne. Poklic je zelo lep in bi ga morali bolj promovirati, poudarjajo v urarski družini. Pečar in polagalec keramičnih oblog je iskan poklic, zanj sta zagotovljeni štipendija in zaposlitev. Obiskali smo Srednjo gradbeno šolo Maribor, kjer jim tudi s promocijami med osnovnošolci uspeva zagotavljati dovolj velik vpis. Praktične izkušnje pa nam je zaupal njihov nekdanji dijak, danes uspešen obrtnik Damir Ačko.

Julija Mikiju pove, da je doživela manjšo prometno nesrečo po lastni krivdi. Miki je zaskrbljen in ji takoj ponudi dodatne inštrukcije za vožnjo, kar Julija sprejme. Medtem gre Maša s svakinjo Tanjo na prvi ultrazvočni pregled in izve presenetljivo novico. Mirjana pa se odloča, kako naj otrokom pove za ločitev in ali naj raje to kar zamolči. Iva Igorju omeni, da ji delo v Klemenovi ordinaciji preseda in želi dati odpoved, ker si obeta dodaten denar od prodaje Igorjevega patenta. A ji Igor sporoči, da so se stvari okoli prodaje spremenile, kajti do podpisa pogodbe ni prišlo. Mirjana pa na cesti vidi nekaj, kar jo zelo preseneti ter novico takoj raznese prijateljicam.

Po novem osnutku Zakona o osebni asistenci bodo do nje upravičeni le družbeno aktivni uporabniki, ob tem pa bi največ pravic izgubili ljudje z motnjami v duševnem razvoju. Pogovarjali smo se z Alom, ki ima avtizem, z njegovo družino in izvajalci osebne asistenc, ki so zaradi novega osnutka zelo zaskrbljeni. Več boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu na prvem programu Televizije Slovenija ob predvidoma 15.20 uri. Vabljeni k ogledu.

Tokrat smo obiskali žensko vokalno skupino Barkovlje, ki je konec lanskega leta praznovala 10. obletnico.
Že 22. nagradni natečaj Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu nagovarja k sodelovanju širok spekter študentov.
Pogovarjali smo se z Barbaro Riman, raziskovalko slovenstva na Hrvaškem, ki poudarja, da slovenščina dandanes ni več samo jezik prednikov.
Ustvarjalko Matejo Bizjak Petit smo ujeli v Mariboru, kjer je z lutkovnim gledališčem snovala slovensko-francosko predstavo za najmlajše Toktoktok-Le naprej, poezija!

NAREDIMO HERBARIJ
Ali veste, kako rastline pravilno nabrati, posušiti in stisniti, da bi jih lahko vložili v herbarij? In kaj je herbarij? Nasvete za pripravo urejene zbirke posušenih rastlin ali njihovih delov smo poiskali na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

PORTRET BOTANIKA ALFONZA PAULINA
Lani je minilo 170 let od rojstva enega najpomembnejših slovenskih botanikov Alfonza Paulina. Postavil je temelje slovenske botanike, napisal prvi izvirni učbenik rastlinstva v slovenskem jeziku ter izdal 2000 herbarijskih pol z opisi širšega kranjskega rastlinstva. V dokumentarnem portretu poleg njegovega dela izvemo še zanimive zgodbe o nekaterih redkih rastlinah.

ČEBULNA MARMELADA
Ste že pokusili marmelado iz čebule? Ne? Recept zanjo smo pripravili za konec oddaje. V uredništvo smo jo pokusili in lahko povemo, da je pravo gurmansko presenečenje.

Bit in Anže, "Nord brothers", kot ju kličejo domačini, si tokrat ogledujeta eno izmed sedmih čudes sveta, njuna mehiška dogodivščina pa se nadaljuje preko Meride in Tuluma. Mimogrede še obiščeta kraj, ki nosi enako ime kot priljubljena specialiteta, ki pa s krajem nima nič skupnega. V naravnem rezervatu se spoznata z dinozavri, na koncu poti pa si oddahneta na dolgih peščenih plažah Holbosha.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Čas je denar - in zelo zaposlenemu poslovnežu vzame pot v službo preveč časa. Lahko Ekipa Tinpo pospeši njegov prevoz?

Avtobus je spet nekaj izgubil. Tokrat je to škatla, iz katere se sliši rjovenje. Pili in Oko sta prestrašena. Dimitri se trudi razumeti, kako lahko lev zleze v tako majhno škatlo. Najbrž je tako majhen?

Da je osamljenost med ljudmi, predvsem starejšimi, alarmantna, zelo razširjena obenem pa najbolj prezrta bolezen in do česa vsega lahko človeka pripelje, tako duševno, telesno in socialno, bosta v oddaji opozarjala zdravnica družinske medicine in predavateljica dr. Darinka Klančar ter gerontolog dr. Jože Ramovš. Izkušnje o tem, kako se prikrade, katere življenjske situacije nas vanjo potisnejo, kako boli, kako se izviti iz njenega primeža, kako obsežna in prikrita je med nami, bosta z nami delili gospe Fani in Frančiška ter gospod Štefan.

Optimizem je duševna drža, ki se odlikuje po pozitivnem pogledu na življenje in po pričakovanju dobrih rezultatov. Vendar je treba vedeti, da optimizem ne lebdi samostojno nekje v zraku. Se ljudje v resnici ločujemo na optimiste in pesimiste? Kaj je bistveno, kar nas ločuje? Se optimizma lahko naučimo? Koliko nanj vplivajo zunanje okoliščine?
O iskanju, predvsem pa o pomenu optimizma se bomo v studiu pogovarjali s psihiatrom dr. Borutom Škodlarjem.
S svojo optimistično držo in življenjsko energijo pa nas bosta navdihnila Vesna Škreblin, ki pri svojih 72 letih skorajda nima urice prostega časa. A kot sama pravi, so ji največ optimizma vlile prav težje življenjske preizkušnje. Z optimističnim pogledom na svet in s samosvojim gibanjem na rolerjih nas je navdušil Rajko Dolinšek, ki je v mladosti veliko deskal na vodi, danes pa išče in najde ravnovesje na koleščkih.

Letos obeležujemo stoletnico smrti pisatelja, pravnika in politika Ivana Tavčarja, hkrati pa tudi 50 let od premiere filma Cvetje v jeseni, ki je bil posnet po istoimenski Tavčarjevi povesti. Naša ekipa se je ob tem filmskem Abrahamu podala na podeželje pod Starim vrhom in v Mlaki nad Lušo obiskala snemalno lokacijo filma– kmetijo pri Jejlarju, kjer sta se spoznala Presečnikova Meta in odvetnik Janez.
Za neizdelane mansarde starih meščanskih hiš bi lahko rekli, da so skriti dragulji. V eni najlepših ljubljanskih ulic, zeleni Križevniški ulici, so iz zanemarjenega podstrešja, kjer so nekoč vladale pajčevine in debele plasti prahu, nastala štiri svetla razgibana stanovanja.
Kupili ste stanovanje, zgradili hišo, tudi pohištvo je izbrano. Že ste si oddahnili, da je dom končan, ko okrog vas zazijajo še gole bele stene, ki se zdijo nekako brez življenja. Kako jih zapolniti s primerno vsebino, kako to storiti z nekim smotrnim denarnim in časovnim proračunom. Slike, fotografije, kakšen kipec ali drug estetski dodatek … pa saj tega so vendar polne take in drugačne trgovine. Seveda so, ampak naš sogovornik med drugim pravi, da se za unikatnejša estetska doživetja splača narediti kakšen korak več.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Za gibalno ovirane osebe so prevozi z vlaki nekoliko bolj zapleteni. Med drugim pri vstopanju in sestopanju z vlaka potrebujejo pomoč, ki bi jim jo morale zagotoviti Slovenske železnice. A se po izkušnjah naših sogovornikov zatika. Večkrat se je gibalno oviranim potnikom že zgodilo, da so jih na vlaku preprosto pozabili. Tudi Edu Lunarju iz Naklega, ki so ga, namesto da bi ga odložili v Ljubljani, odpeljali do Zidanega Mosta. V oddaji tudi o pogostih zamudah vlakov. Lani so ti na sto kilometrov poti v povprečju pridelali slabih šest minut zamude, zato bomo pristojne med drugim povprašali, kdaj bodo slovenski vlaki zares točni in zanesljivi.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Pridružite se nam na glasbenem popotovanju, na katerem nam bo voditelj Tilen Artač odprl vrata v glasbeni svet naše letošnje predstavnice na Tekmovanju za Pesem Evrovizije. Raiven bo skupaj z gosti pripravila glasbeno presenečenje, katerega češnja na torti bo videospot za skladbo Veronika, ki je naša letošnja tekmovalna skladba v švedskem mestu Malmö.

Frances in Nick sta prekinila, saj se je Nick spet zbližal z ženo. Bobbi se je odselila od Frances in prekinila odnose z njo. Frances je osamljena in se odloči poklicati Melisso. Od nje zahteva pojasnilo, zakaj je Bobbi povedala za zgodbo. V neprijetnem pogovoru jo Melissa opomni, da se mora zavedati posledic svojih dejanj. Frances okrepi vezi z očetom in mamo.

CONVERSATIONS WITH FRIENDS / Velika Britanija, ZDA / 2022
V glavnih vlogah: Alison Oliver, Sasha Lane, Jemima Kirke, Joe Alwyn
Scenarij: Sally Rooney, Alice Birch, Mark O'halloran, Meadhbh Mchugh, Susan Soon He Stanton
Režija: Lenny Abrahamson, Leanne Welham

21:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Izjemna zgodovinska drama avstrijskega cineasta Michaela Hanekeja je bila leta 2009 v Cannesu nagrajena z zlato palmo za najboljši film.

Prva svetovna vojna je pred vrati in vzdušje med ljudmi je turobno. Tako je tudi v majhnem kraju na severu Nemčije, kjer se življenje z leti ni prav nič spremenilo. Kot je za take kraje običajno, držijo vse niti v svojih rokah baron, ki ima v lasti večino obdelovalne zemlje, vaški pastor, krajevni zdravnik in najmočnejši kmet. Delitev oblasti in pravila odločanja o življenju v kraju so znani vsem in jih vsi, tudi otroci spoštujejo.

V na videz umirjeno življenje posežejo nasilni dogodki, ki se navadno niso dogajali. Nekdo je prek poti napeljal žico, ob kateri se je spotaknil konj in padel. Ob padcu si je zdravnik hudo poškodoval roko in za več tednov pristal v bolnišnici. V vasi tudi zagori, nekdo je podtaknil ogenj in skedenj je do tal pogorel. Baronova njiva z zeljem je razdejana, pri padcu skozi prhle deske se smrtno ponesreči kmetova žena, zaradi mraza ob odprtem oknu skoraj umre komaj rojeni otrok in baronov sin izgine. Tega najdejo zvezanega in pretepenega z bičem. Nesrečni kmet pa se v neizmerni žalosti obesi.

Kdo je krivec za vse te nesrečne dogodke? Je to kateri izmed vaščanov ali pa nekdo, ki skrivaj prihaja v vas? O tem lahko prebivalci le ugibajo. O tem lahko le ugiba tudi vaški učitelj, ki leta po dogodkih pripoveduje o dogajanju v vasi, do katerega je prišlo petnajst mesecev pred sarajevskim atentatom na nadvojvodo Franca Ferdinanda.

Originalni naslov: DAS WEIßE BAND - EINE DEUTSCHE KINDERGESCHICHTE
Leto produkcije: 2009
Država: koprodukcija
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Michael Haneke
Scenarij: Michael Haneke
Igrajo: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch, Ulrich Tukur, Ursina Lardi

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov