Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 12. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Pet, 12. jul.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kaj je ob včerajšnji potrditvi resolucije o Nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 povedala ministrica za kulturo Asta Vrečko? Spremljamo svetovni plesni kongres daCi, posebno pozornost posvečamo plesnemu filmu Enye Belak 25 let Aerowavesa. Spremljamo začetek festivala Film pod zvezdami, prebrali smo zbirko kolumn glasbenika in misleca Draga Misleja – Mefa Naših sanj vam pa ne damo, bili pa smo tudi v Marezigah, kjer se glasbena napetost pred jutrišnjim začetkom festivala Marezijazz stopnjuje že nekaj dni. V Murski Soboti smo potipali utrip na 30. Poletnem glasbenem taboru Glasbene mladine Slovenije, hkrati pa vabimo k ogledu letošnjega poletnega koncerta Dunajskih filharmonikov na edinstvenih vrtovih parka Schönbrunn. Letos je dirigentsko palico držal z grammyjem nagrajeni latvijski dirigent Andris Nelsons. Jutri, v petek, ob 20.05, na prvem programu TV SLO.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Tigrček Čota lovi metulja in pade v reko. Mavgli ga reši, Bagira in Balu pa se odpravita iskat njegovo mamo. Ko Šir kan izve, da se po džungli sprehaja še en tiger, ni zadovoljen ...

Vabljeni k ogledu!

Brina, Binka in Minka se sredi širnega morja igrajo gusarje v viseči mreži. A potrebujejo zvrhano mero poguma, da kljubujejo vsem nevarnostim, ki prežijo nanje: silovitemu viharju, ki se razbesni, in orjaškemu sinjemu kitu.

Pouka je konec, začenjajo se poletne počitnice. Lidija in Boki bosta šla kmalu na morje. Zoki še ne ve, kdaj bo šel s starši na počitnice, zato je slabe volje. Skrbi ga, da bo moral vse poletje preživeti v mestu. Potem pa se v njihov blok priseli deklica Nataša, ki je zelo družabna in rada igra igrice, nad čimer so še posebej navdušeni fantje. Zoki je vesel, da bo imel poleti dobro družbo.

Chloe predlaga, da bi fantje posneli glasbeni video. Nathaniel mora sestro Molly odpeljati na koncert GHF. Zaveda se, da mu bo škodilo, če ga tam prepoznajo. Odloči se, da se bo zamaskiral. Ko ga na koncertu ujame kamera, se znajde v veliki zadregi. Medtem Oakley skrivaj piše SMS-e Myji iz GHF.


Almost Never I. /2019/ Velika Britanija

avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose
scenarist: Paul Rose
režiser: Ben Kellett, Jack Casey
v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early

Eden od najbolj pogostih razlogov, da se težko osredotočimo na določeno stvar, so danes zagotovo naše mobilne naprave. A dejavnikov, ki vplivajo na našo pozornost, je še mnogo več. O razlogih za težave s koncentracijo, pa tudi o rešitvah, kako ostati čim bolj zbrani, so razmišljali ustvarjalci tokratne Osvežilne fronte.

Javni zdravstveni sistem, obvezna osnovna šola, hišne številke, vse to imamo prav po zaslugi Marije Terezije in njenih reform. In seveda, krompir, ki ga po statistiki vsak Slovenec letno poje okrog 70 kg. V zgodovino se je zapisala kot dobra vladarica, z močnimi svetovalci, ki jim je znala prisluhniti, tudi če se z njimi ni najbolj strinjala.
Kako danes gledajo nanjo potomci njenih podanikov? Kako jo vidijo njeni neposredni potomci ter zgodovinarji? Kako je vplivala na slovenske kraje, in prebivalce? Ali posledice njenih reform čutimo še danes?
Vse to odkrivamo z današnjim poglavarjem družine Habsburg - Karlom von Habsburgom, dr. Miho Preinfalkom, dr. Petrom Vodopivcem, dr. Andrejem Studenom in drugimi.

Sobo za goste, v kateri sta do sedaj spala Meta in Jože se je Polona odločila predelati v svojo pisarno. Medtem, ko se Meta in Jože vsa polomljena prebujata na kavču v dnevni sobi, Polona Blažu razkazuje katalog s pisarniškim pohištvom in mu hkrati pove, da bo v pisarni delal tudi njen novi sodelavec. Blaž nad to idejo ni prav nič navdušen, on niti pisarne ne bi delal, ampak bi sobo raje namenil enemu od otrok. Meta medtem v dnevni sobi najde DVD z žgečkljivo vsebino, ki v družini Valič – Gromovih povzroči nove zaplete. Na koncu se izkaže, da gre le za Gorazdovo šalo ...

Tisočletna slovenska prisotnost ob morju in enako stara je želja po lastnem pomorstvu se je uresničila šele po drugi svetovni vojni.

To se je zgodilo s priključitvijo delčka jadranske obale k matični domovini. Trgovska mornarica in pripadajoče panoge, kot sta pomorsko šolstvo in pristaniška dejavnost, so pomembni tvorci pomorske identitete naroda. Film, ki je nekakšna zgoščena kronologija nastanka in hitrega razvoja slovenskega ladjarskega podjetja, prepletena s spomini pomorcev, ki so s pravo mero pomorskega znanja in avanturizma pogumno zapluli na vsa morja in oceane sveta, odstira pogled na to premalo znano in prehitro pozabljeno obdobje naše polpretekle zgodovine. Žal ima konec zgodbe grenak priokus. Zdi se, da je že leta 1991 zapisana Resolucija o pomorski usmeritvi mlade države zgolj mrtva črka na papirju, saj smo v zadnjih dveh desetletjih priče stagniranja in celo usihanja pomorskih dejavnosti. Lahko nerazumno neodgovorne in nespretne poteze trenutnih oblasti zapravijo status Slovenije kot pomorske države? Bodo tisti, ki se danes odzivajo na klic morja poskrbeli, da se bogata pomorska dediščina iz druge polovice prejšnjega stoletja ohrani?

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Film osvetljuje življenjske odločitve osmih ljudi, ki so v okviru neuvrščenih zapustili svojo domovino in se preselili v Jugoslavijo.

V Sloveniji so si ustvarili družine in kariere ter zaživeli novo življenje. V osebnih izpovedih razkrivajo svoje izkušnje in spomine na čas od prihoda do danes. Razmišljajo o svojih srečevanjih z novim in drugačnim, poudarijo raznolika razumevanja sebe ter se sprašujejo o svoji pripadnosti prvotni in novi domovini. Njihova stališča so zaznamovana s pogledi iz različnih kultur, ki se prepletajo v bogatem doživljajskem svetu. Ob njihovi odločnosti, vztrajnosti in pogumu se nam zastavlja ključno vprašanje današnjega časa: ali lahko občutimo globino izkustva človeka, ki si zmore s svojimi prizadevanji v novem okolju ustvariti dom?

Posebna gostja oddaje NaGlas je Jelena Đoković - direktorica in soustanoviteljica Fundacije Novaka Đokovića, ki se zavzema za spremembe v družbi na bolje, predvsem pa želi pomagati staršem pri zgodnjem razvoju otrok. Ali bo Fundacija Novaka Đokovića delovala tudi v Sloveniji, kako ji soprog Novak pomaga pri delu in kaj se ji zdi pomembno pri vzgoji otrok, so samo nekatera izmed vprašanj, na katera je Jelena Đoković odgovorila v studiu.

Az adás tartalma:

- langalló készítése Radamosban;
- üvegházi zöldségtermesztést terveznek a Dobronaki községben;
- amerikai magyar fiatalok látogatása a Muravidéken;
- arany elismerés a LESzSz Társulatnak;
- 16. Nemzetközi Halászléfőző Verseny Lendván;
- játékos, táncos, zenés kreatív nyári tábor Dobronakon;
- Laposa Julcsi koncertje Lendván.

Vsebina oddaje:

- priprava postrgače v Radmožancih;
- pridelava zelenjave v steklenjakih v Občini Dobrovnik;
- obisk mladih iz Amerike v Prekmurju;
- zlato priznanje za Gledališko skupino LESzSz;
- 16. mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje juhe;
- tabor igre, plesa, glasbe in ustvarjalnosti v Dobrovniku;
- koncert Julcsi Laposa & the Band.

Izzivalec Thomas s severa Italije že ima svoje krave, za katere zelo lepo skrbi. Letos poleti si želi prvič z njimi v planine. V njegovem kraju je to dolgoletna tradicija, a navadno so pastirji le odrasli. Thomas še nikoli ni bil sam na planini in mora najprej prepričati starše. Na planini bo ostal dlje časa, tudi brez elektrike in mobilnega telefona. Mu bo uspelo?

Paul si med tekmo z Belo zvije gleženj, zato mu Lucy priskoči na pomoč. Paulu se zazdi, da Lucy nekaj čuti do njega. Tim mu nato svetuje, naj se s tem sprijazni ali pa pozabi na Lucy. Paul je v precepu. Naj prizna svoja čustva?
Franzi je zgrožena, ker je bilo njeno podjetje bilo financirano s podkupnino. Steffen poskuša pojasniti, a ga Franzi obtoži, da je izdal njeno zaupanje. Prepriča ga, naj razkrije nezakonite mahinacije nekdanjega delodajalca ...
Christoph prosi Lindo, naj vohuni za Ariane, da bi razumel, zakaj mu hoče škodovati. Toda Ariane ujame Lindo, ko brska po njenih stvareh, in jo izžene iz stanovanja Saalfeldovih.
Robert je prosil Pauline in Leonarda, naj mu med Wernerjevo odsotnostjo pomagata pri upravljanju. Ko zakonca prispeta na Knežji dvor, ju Robert z olajšanjem sprejme.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pomlad je čarobna. Vzcvetijo rožice in ptičji mladički se učijo leteti, Rija in Krokodil pa čofotata po blatu. Rija obtiči v gromozanski blatni luži. Krokodil sovraži blato, a jo vseeno reši. Zdaj obtiči Krokodil. Rija si ne upa iti ponj. Steče po pomoč. Išče ptičjega mladička, ki zbira pogum, da bi vzletel. Uspe mu! Tudi Rija zbere pogum! Z veliko palico reši Krokodila.

Med igro z žogo Cofek po nesreči polomi enega maminih panjev. Da družina ne bi ostala brez medu, se odloči, da bo naredil novega. Ko je panj nared, mora v novi dom zvabiti čebele ...

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Mladi, visoko izobraženi Evropejci se vse pogosteje lotevajo projektov v povezavi s kmetijstvom. Predstavljamo zgodbe iz Estonije, Švedske in Finske.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Poletni koncert v čudovitih grajskih vrtovih palače Schönbrunn na Dunaju je eden izmed najbolj priljubljenih glasbenih dogodkov na prostem na svetu. Park Schönbrunn je zaščiteno območje in je zvečer navadno zaprt; vrata vsako leto odpre za javnost le za eno noč – za poletni koncert Dunajskih filharmonikov, ki tam igrajo že vse od leta 2004. Tokrat je bila taktirka v rokah priznanega latvijskega dirigenta Andrisa Nelsonsa, z orkestrom pa je v solistični vlogi debitirala norveška sopranistka Lise Davidsen. Koncertni večer, ki so ga zaznamovala priljubljena dela iz 19. in 20. stoletja, je posebno pozornost namenil tudi dvestoti obletnici rojstva pomembnega češkega skladatelja Bedřicha Smetane.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti se v drugi sezoni oddaj predstavijo štiri zanimive osebe različnih poklicev, ki spregovorijo o svojih najljubših klasičnih delih. To so Iztok Mlakar, Stanislav Zore, Marjan Batagelj in dr. Peter Čeferin.
Odvetnik Peter Čeferin je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Idejna zasnova, scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc, mojster montaže Andrej Modic, direktor fotografije Uroš Hočevar.

Val Gardena, ki leži na severozahodu Dolomitov, je obdana z množico alpskih pašnikov in mogočnih gora. Glavno mesto Ortisei s 6000 prebivalci je bilo nekoč zaspana vasica, danes pa je privlačno turistično središče – poleti za pohodnike, pozimi za smučarje. Tam živi tudi družina Bernardi, ki se preživlja z rezbarjenjem svetopisemskih kipcev, nekateri člani družine pa delajo tudi v turizmu. Sin Florian je tudi strasten kuhar, ki obožuje tradicionalne jedi in že od otroštva rad peče sladke dobrote, svoje znanje pa rad deli tudi z drugimi vaščani.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Smo sredi dogajanja tretjega dneva Jazz festivala Ljubljana, kjer smo zaplesali na različno glasbo in ujeli nekaj nastopajočih. Prebrali smo pesniško zbirko Petre Koršič, Mateja Grudna - Keka, Borje Bolčine in Alje Furlan Štirje kvarti, ki je zrcalno nasprotna kultni Pesmi štirih. Oglasili smo se v Goriški knjižnici Franceta Bevka, kjer so postavili razstavo o kamišibaju, posebni japonski obliki pripovedovanja zgodb ob slikah, predstavljamo hišo kulture MuziKafe na Ptuju, prav v najstarejšem mestu pa smo preverili utrip tudi na festivalu Arsana.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Izginotje Žive pretrese Niko. Počuti se krivo, saj je bila zadnja, ki je govorila z njo.
Borut se posveti sodnemu primeru, Nika pa v iskanje Žive vklopi očeta Tomaža, ki s poznavanjem psihologije skuša pojasnit, kaj se dogaja z Živo. Skupaj s Sebastjanom in Mirom se odpravijo do Živine mame Anice, ki pa nad njihovim prihodom ni prav nič navdušena. Prepričana je, da je Živa izginila prav zaradi Nike.
Medtem se Tomaževa pot psihoterapije prekriža s potjo skrivnostnega »čebelarja« Boža.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov