Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 18. jul. 2024

TV Slovenija 2 • Čet, 18. jul.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V današnjem izboru bomo med drugim govorili o Celjskih grofih in bontonu obnašanja oseb na očeh javnosti. Spoznali bomo pot od murve do svilene niti in obiskali najvišje drevo v Sloveniji. Goran Obradovič se bo preizkusil kot vzgojitelj v vrtcu, čas pa bo tudi za glasbo v živo. Preživite jutra v naši družbi. Z vami bomo Veronika K. Žajdela, Katja Treer, Andrej Geržina in Goran Obradović.

Odpravili smo se v naselje Gazice v občini Brežice, kjer imajo prebivalci sicer urejen dostop do vode, so pa še vedno brez elektrike. Pogovarjali smo se z vaščani, ki so se s svojimi predlogi že večkrat obrnili na občino. Kako občina ravna z denarjem za Rome in kdaj lahko Romi v naselju pričakujejo elektriko, smo vprašali tudi pristojne. Kako uspešni so otroci v šoli in kako na uspeh vpliva predšolska vzgoja, smo izvedeli na OŠ Cerklje ob Krki. V Brežicah živi tudi Rudi Mlinar, ki je izdal roman o ljubezni med romskim fantom in neromskim dekletom.

Lukáš Pulko. Rom, ki se mu je nasmihala kariera poklicnega nogometaša. Preprečila jo je poškodba. Kljub temu Lukáš ni obupal nad nogometom. Z njim otroke rešuje pred mamili in pastmi ulice. Mu bo uspelo zgraditi nogometno igrišče v mestu Ústí nad Labem, kjer bi treniral otroke?

Obiskali smo Park prostoživečih živali v Destrniku in tokrat pobliže spoznavali humboltove pingvine, redeče kenguruje in največje predstavnike orlov. Predstavljamo pasmo beli višavski terier skozi oči vzrediteljice Mihaele Margan Kocbek. Z Majo Pehant Cotar smo se pogovarjali o njeni »službi«, skrbi za živali in cvetlice, ko se skrbniki odpravijo na dopust in svojih ljubljenčkov ne morejo vzeti s seboj. Odkrivamo malo znana dejstva o sicer pogosti akvarijski ribici klinolisa razbora. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

ARAŠIDI
Na vrtu Goriške že 3. generacija Siličevih vzgaja arašide! Za naše podnebne razmere je območje z veliko primorskega sonca in toplote ravno na meji, kjer ta eksotična rastlina zori do sredine oktobra.

POLETNI ZELENJAVNI VRT
Na Metrobovem učnem in eksperimentalnem vrtu tokrat izvemo več o poletni oskrbi kumaric. Zaradi plesni, ki je napadla že krompir, je Vanes Husić cime potrgal, krompir pa bo izkopal če največ 14 dni.

NAGELJČKI GOSPE IRENE
Nekaj kot slap z okenskih polic prevešajočih se gorenjskih nageljnov je že zacvetelo. Posamezni rdeči cvetovi tudi zelo dišijo. Da so lep okras, Irena Hozjan skrbi zadnje v vseh letnih časih.

navrtu@rtvslo.si

*****

V 12. delu Slovenskega olimpijskega stoletja boste lahko
prisluhnili zgodbam slovenskih olimpijcev, ki so nastopali v Londonu leta 2012. Nastopili bodo seveda vsi, ki so osvojili medalje: Urška Žolnir, Primož Kozmus, Rajmond Debevec, Iztok Čop in Luka Špik ter še mnogi drugi. Ne zamudite!

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Posnetek gala koncerta Poletna noč - 50 let Slovenske popevke. Pod taktirko dirigenta Patrika Grebla ter Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so zazvenele največje uspešnice Slovenske popevke od leta 1962 dalje. Slišali smo večne melodije Mandolina v izvedbi Staneta Mancinija, Zvezde padajo v noč, Orion, Poletna noč, Malokdaj se srečava, Med iskrenimi ljudmi, Maja z biseri, Za prijatelje in še mnoge druge. Peli so znani in priznani izvajalci Slovenske popevke…

Tokrat smo v Avtomobilnosti vozili novo generacijo škode superb, ki lahko večji del poti opravi z zgolj dvema motornima valjema. Po zaslugi malega elektromotor-čka, dodanega klasičnemu bencinskemu motorju. Preizkusili smo tudi hibridno toyoto, ki lahko vse dnevne vožnje opravi kar v celoti, izključno na elektriko. Ampak, ko potrebujemo družinski avto za vse možne potrebe, je dizel še vedno najboljša izbira. To je dokazal najnovejši renault kangoo.

Film o krvavih dogodkih, ki so v šestdesetih letih pretresli podeželsko mesto v nekdanji Sovjetski zvezi, a so zaradi prikrivanja oblasti dolga desetletja ostali zamolčani.

Novočerkask, Sovjetska zveza, leta 1962. Ljudmila je članica lokalnega odbora komunistične partije. Vrednote partije zagovarja z vso vdanostjo in prezira vsakršno nasprotovanje. Nekega dne pa je priča dogodku, ki ji za vedno spremeni pogled na svet. Oblasti v bližnjo tovarno pošljejo vojsko, da bi zadušila stavko delavcev, vendar pa se vse skupaj sprevrže v masaker. Mesto preplavijo izgredi, veliko je poškodovanih in pogrešanih. Izgine tudi Ljudmilina hčerka, zato se zaskrbljena mati nemudoma odpravi na nevarno, a odločno iskanje. Film natančno prikaže potek dogodkov, ki epilog dobijo šele po razpadu Sovjetske zveze.


Originalni naslov: DOROGIE TOVARIŠČI
Leto produkcije: 2020
Država: Rusija
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Andrej Končalovski
Scenarij: Andrej Končalovski, Elena Kiseleva
Igrajo: Julija Visotskaja, Vladislav Komarov, Andrej Gusev, Julija Burova, Sergej Erliš

Ko pomisliš na njegove pesmi, pomisliš na morje, na valove, na barko in na ljubezen. Na hrepenenje po času, ki se je ustavil v spominih. Z njim smo zrasli, z njegovimi pesmimi so se zaljubljali naši starši, bile so nekje v ozadju, ko smo se zaljubljali mi. Tudi če ne poslušamo njegove glasbe, se vsakič, ko naključno slišimo katero od njegovih pesmi, zavemo, da zaznamuje vsaj eno našo intimno zgodbo. Še zadnjič - od blizu: Oliver Dragojević.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov