Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 19. avg. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 19. avg.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Marko Sluga – ekonomist in pravnik, športnik, zbiratelj. Delal je po vsem svetu, predvsem na področju računalništva. S športom se ukvarja že od mladosti. Treniral je rokomet, tenis, namizni tenis. Njegova velika ljubezen je atletika. Še posebej se ji posveča zdaj, ko je veteran. Je državni rekorder v skoku v višino v svoji kategoriji. Rad ima umetnost. Pohvali se lahko z izjemno zbirko bidermajerskega pohištva in umetniških slik.

Ob 100 letnici Triglavskega narodnega parka smo se v oddaji Ljudje in zemlja odločili za ponovitev dokumentarnega zapisa, ki je nastal pred desetimi leti v Julijskih Alpah. S snemalno ekipo smo od spomladi do pozne jeseni leta 2014 spremljali pašo v visokogorju agrarne skupnosti Bohinjska Češnjica, Jereka, Koprivnik, Podjelje. V studiu smo z gostjama Tatjano Grilc in Manco Stegnar, s KGZ Kranj pojasnili vlogo agrarnih skupnosti in težave, s katerimi se srečujejo kmetje v gorskih območjih.

Je jedrski spopad mogoč? Bi Rusija v Ukrajini res lahko uporabila jedrsko orožje? In Severna Koreja? So grožnje resnične?
Zgodovina nas uči, a ne izuči. Hirošima. Spomin in opomin na jedrsko katastrofo. Sadae Kasaoka je hibakuša. Tako v japonščini pravijo tistim, ki so na svoji koži izkusili jedrski napad in preživeli. Kasaoka-san je ena od redkih še živih prič tragedije, ki nam pripoveduje svojo zgodbo o ubijalski modrikasti svetlobi, črnem dežju, o reki, polni trupel. O izgubi in zaznamovanosti. Pripoveduje nam zgodbo Hirošime, ki se ne sme nikoli več ponoviti.
A svet se izgublja v spirali neustavljive jedrske tekme. Najmanj devet držav ima jedrsko orožje; največ Rusija, nato ZDA, daleč za njima je Kitajska. A azijska velesila se pospešeno oborožuje in povzroča nelagodje sosednjim državam. Še bolj nepredvidljiva je Severna Koreja, ki vse pogosteje razkazuje mišice. Znova se oglašajo alarmi, slišati je opozorila pred raketnimi napadi v južni sosedi in celo na japonskih otokih.
Bili smo na Okinavi, kjer je skoraj 50 tisoč ameriških vojakov. Spomin na najbolj krvavo tihomorsko bitko, s katero se je dejansko končala druga svetovna vojna, je tam še živ. Kot je tudi strah pred negotovostjo. Ali res spet živimo v času pred vojno?
Pospešeno se oborožuje tudi Japonska. Pacifizem je mrtev, na pohodu je militarizem. “Nikoli več” je le krilatica.
Skoraj štiri tisoč jedrskih konic je naloženih in pripravljenih za izstrel. Le vprašanje časa je, kdaj bo nekdo namenoma ali po pomoti pritisnil na gumb.

Avtorica oddaje: Karmen W. Švegl

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Tina odlično poje in bi rada postala pevka. Zato pusti študij in se vrne domov, v manjše slovensko mesto. Mama želi, da bi hči vztrajala pri študiju, v njeno pevsko kariero ne verjame in spor s starši je neizbežen. Po srečanju z Matjažem, dobrim prijateljem iz otroških let, se Tina preseli k njemu. Izkaže pa se, da jo ima Matjaž rad bolj kot mu je ona ljubezen sposobna vračati. Tina daje prednost pevski karieri. Cena za uspešno kariero pa je visoka, kajti različni »glasbeni managerji« od nje zahtevajo preveč. Ker noče sprejeti njihovih pravil, zaide v dolgove. Uspeh in problemi na negotovi poti slave jo odtujijo staršem in Matjažu. Ko Matjaž odide delat v tujino, se Tina znajde pred pomembno življenjsko odločitvijo...
Film režiserja Metoda Pevca, ki je pri scenariju sodeloval s pisateljem in scenaristom Ferijem Lainščkom, je univerzalna zgodba o ceni uspeha, obenem pa privlačen film, ki nas zaziba v nostalgične note znanih slovenskih popevk.

Leta 2004 so oblasti Severne Makedonije na meji prijele nemškega državljana Khaleda El Masrija in ga izročile predstavnikom ameriške Cie, ki so ga odpeljali v tajni zapor blizu Kabula. Tam so nedolžnega El Masrija celo mučili, a ko so ugotovili, da ni terorist, so ga čez pet mesecev izpustili v gozd v Albaniji. Njegov primer je bil zelo pomemben pri razkrivanju nezakonitega programa »izrednih izročitev«, ki ga je Cia izvajala po napadih 11. septembra 2001. ZDA se mu niso nikoli opravičile, na cedilu ga je pustila tudi Nemčija, le Severna Makedonija je ravnala drugače – El Masriju se je uradno opravičila in mu izplačala odškodnino.

THE EL MASRI CASE / Nemčija, Avstrija / 2021 / Režija: Stefan Eberlein

Tudi ljubljansko operno in baletno gledališče je med epidemijo koronavirusne bolezni 19 moralo zapreti svoja vrata. Baletni plesalci se zavedajo, da je občinstvo, ki v tem času ni moglo obiskovati baletnih predstav in drugih baletnih prireditev, njihov najboljši prijatelj. Vedo, da obiskovalci nanje niso pozabili, zato jim s koncertom sporočajo, da tudi oni niso pozabili nanje.
Ker bo po koncu epidemije verjetno preteklo še kar nekaj časa, preden bodo javne prireditve v zaprtih prostorih s številnejšim občinstvom dovoljene, so baletni plesalci SNG Opere in baleta Ljubljana in Društva baletnih umetnikov Slovenije nastopili v neposrednem televizijskem prenosu.

Nedelja je in mesto je mrtvo. Na praznem parkirišču poleg supermarketa Eurodil se v komunalnem jašku zbudi podiplomski študent Miha. Domneva, da je v luknjo padel med pospravljanjem vozičkov, kar je dejavnost, s katero sestavlja svoj proračun. Njegovi kriki prikličejo mimoidoče, ki so polni idej, nasvetov ali prezira, Miha vsem nekako pride prav za izražanje njihovih zamisli in mnenj. Toda Miha si želi predvsem ven iz jaška.
Režija: Urban Zorko

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov