Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. jul. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 5. jul.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban a geotermikus energiával és hasznosításával foglalkozunk.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom se bomo ukvarjali z geotermalno energijo in njeno uporabo.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkkal Hadik Mihálynak állítunk emléket.

Drage gledalke in gledalci, današnjo oddajo Moj gost posvečamo spominu na Mihaela Hadika.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- rendezvény a szlovén államiság napja alkalmából;
- elkezdődött a muravidéki magyarság új központi épületének felújítása;
- ülésezett a Šalovci Községi MÖNK Tanácsa;
- valódi szlovén vaníliából készült fagylalt;
- Marjan Vidovič: Meč, nabrušen za ljubezen – könyvbemutató;
- a Nafta 1903 fociklub a muraszombati Murával szemben alulmaradt a szlovén kupadöntőben.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- slovesnost ob dnevu državnosti;
- začela so se obnovitvena dela na novem osrednjem poslopju prekmurskih Madžarov;
- zasedal je Svet MSNS Občine Šalovci;
- sladoled iz prave slovenske vanilije;
- Marjan Vidovič: Meč, nabrušen za ljubezen – predstavitev knjige;
- NK Nafta 1903 je v finalu Pokala Slovenije izgubil od NŠ Mura.

V Velikovcu je bilo odprtje osrednje razstave ob 100. obletnici koroškega plebiscita. Mobilna razstava nosi naslov CarinthiJa 2020 – potovanje skozi čas in perspektive. Razstava poleg prikaza zgodovinskih dogodkov napenja lok v sedanjost in prikazuje, da zgodovina ni statična in še danes vpliva na sobivanje ljudi obeh narodnih skupnosti.
Pod geslom Brücken bauen – Gradimo mostove je bil v Rožeku odprt prvi od dvanajstih umetniških mostov letošnjega največjega dvojezičnega umetniškega in kulturnega projekta na Koroškem, ki je del deželne razstave CarinthiJa 2020.
Dvojezična zvezna trgovska akademija TAK-HAK že od leta 1990 ponuja svojim učencem pouk v jezikih alpsko-jadranskega prostora. Poleg splošne, gospodarske izobrazbe še štiri izobraževalna težišča: od informacijske tehnologije in športno-kulturnega menedžmenta do okoljevarstvenega menedžmenta in okoljevarstvene tehnike. Intenzivni jezikovni tedni, gospodarski projekti s partnerskimi šolami in izmenjava učencev plemenitijo izobraževalno ponudbo te šole.
Pogled onkraj/Den Blick hinüber: na graškem grajskem hribu so v sodelovanju med Društvom avstrijsko-slovenskega prijateljstva Gradec in Društvom likovnih umetnikov Ljubljana odprli likovno razstavo umetnic iz Avstrije in Slovenije.
http://slovenci.orf.at

- Valeta na Gornjem Seniku. Od dvojezične osnovne šole so se poslovili osmošolci.
- Zveza Slovencev na Madžarskem. Krovna organizacija se postopoma vrača k vsestranski kulturni dejavnosti.
- Najmanjša porabska vas. Andovci imajo od lanskega leta novega župana.

Dnevni red seje:

1. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

1a. Predlog zakona o ratifikaciji Sprememb iz leta 2014 Konvencije o delu v pomorstvu, 2006, in Sprememb iz leta 2016 Konvencije o delu v pomorstvu, 2006 (MKDP-A)

1b. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Organizacijo združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo o ustanovitvi Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco na Inštitutu »Jožef Stefan« v Ljubljani pod pokroviteljstvom Unesca (MSZNCUI)

1c. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma med Republiko Slovenijo ter Organizacijo združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) o preoblikovanju – IZUM Regionalnega centra za knjižnične informacijske sisteme in informacijske sisteme o raziskovalni dejavnosti v Mariboru, Slovenija, v center 2. kategorije pod pokroviteljstvom Unesca in o njegovem delovanju (MSIZUM)

1d. Ugovor Republike Slovenije zoper pridržek Libanona k Mednarodni konvenciji o zatiranju financiranja terorizma

2. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

3. Razno

Gost oddaje Dober večer TV Maribor bo brigadi Ernest Anželj, ki že skoraj pol leta vodi Vojaški muzej Slovenske vojske. Ta ustanova deluje v mariborski kadetnici in opravlja pomembno poslanstvo. Prav o muzeju, ki je več kot samo to, ter o zanimivi vojaški karierni poti, ki se je začela pred skoraj tridesetimi leti v tedanjem 710. učnem centru Teritorialne obrambe v Pekrah bomo spregovorili v tokratni oddaji. Bodite z nami.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Letno poročilo o delu policije za leto 2019

2. Letno poročilo Informacijskega pooblaščenca za leto 2019

3. Obravnava predloga sklepa, ki je bil sprejet na 9. seji Pododbora za spremljanje romske tematike

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV) – nujni postopek

Dnevni red seje:

A1. Predlog za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku

1. Predlog za dopolnitev zahteve za odreditev parlamentarne preiskave skupine poslank in poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem

2. Dogovor o pripravi sklica 19. seje Državnega zbora, ki se bo pričela v četrtek, 9. julija 2020

2.A. Predlog za obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku

3. Predlog sklepa o imenovanju delegacij Državnega zbora v mednarodnih parlamentarnih institucijah ter mednarodnih organizacijah in mednarodnih telesih

3.A. Nedopustna odpoved seje Odbora za gospodarstvo

4. Razno

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Analiza obstoječega izobraževanja na daljavo

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Kratenje svobode izražanja in represija oblasti nad udeleženci miroljubnih protivladnih protestov

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov