Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 12. jul. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 12. jul.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink, a mai Barangolások című adásunk a burgenlandi magyarokról szól.

Drage gledalke in gledalci, današnja oddaja Potepanja govori o gradiščanskih Madžarih.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban az Újvidéki Televíziónak a muravidéki magyar közösségről szóló egykori tudósításait láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom si lahko ogledate izbor nekdanjih prispevkov novosadske televizije o tukajšnji madžarski skupnosti.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban a csentei Vičić Máriáról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Márie Vičić iz Čentibe.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Borut Pahor szlovén és Áder János magyar államfő budapesti találkozója;
- együttműködési megállapodás a szlovén kormány és a két őshonos nemzeti közösség között;
- a parlament Nemzetiségi Bizottságának ülése a magyar nyelvű tévéműsorok áthelyezéséről;
- ülésezett az LKMNÖK Tanácsa;
- a lendvai méhészek előadása;
- a Lindva Mura-vidéki Régiséggyűjtők Egyesülete nemzetközi találkozója;
- Pókafeszt Pincén.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- v Budimpešti sta se srečala predsednik RS Borut Pahor in predsednik Madžarske János Áder;
- podpis sporazuma o sodelovanju med dvema avtohtonima narodnima skupnostima in vlado;
- seja Komisije za narodni skupnosti DZ o premestitvi televizijskih oddaj v madžarskem jeziku;
- zasedal je Svet MSNS Občine Lendava;
- predavanje lendavskih čebelarjev;
- mednarodno srečanje Društva zbirateljev Pomurja Lindva;
- Pókafeszt oz. Puranji praznik v Pincah.

Dvojezično zvezno trgovsko akademijo v Celovcu zapušča 26. generacija absolventk in absolventov. Maturo je uspešno opravilo 39 dijakinj in dijakov, bele zastave ni bilo. V Tischlerjevi dvorani Mohorjeve hiše je bila slavnostna podelitev zaključnih spričeval.
Na Višji šoli za gospodarske poklice v Šentpetru pri Šentjakobu lahko dijaki napravijo tudi izpit za mladega sommeliera oz. mlado sommelierko. Letos je to kvalifikacijo opravilo deset učenk.
V Gornji Radgoni vabijo na večdnevni kulturni festival CestArt, pri katerem je kot razstavni prostor vključena tudi Pavlova hiša v Potrni.
Kmečki koledar 2020: Čebelarstva družine Bricman v Strpni vasi si brez najbolj medonosne čebele kranjske sivke ni mogoče predstavljati. »Dobrote izpod Pece« imajo s trajnostnim kakovostnim jamstvom svoje mesto v regiji užitka. Na cvetlični in gozdni paši so čebele od začetka junija do sredine julija. Za Kmečki koledar smo se ustavili v Šmarjeti pri Pliberku, Šmihelu in Strpni vasi.
http://slovenci.orf.at

Dnevni red seje:

1. Poročilo o izvajanju Periodičnega načrta za izvajanje Resolucije o nacionalnem programu za enake možnosti žensk in moških 2015–2020 za leti 2018 in 2019

2. Razno

Dr. Mateja Ratej je Mariborčanka, zgodovinarka in sociologinja. Je namestnica urednice Novega slovenskega biografskega leksikona, urednica Biografskih študij, ki jih izdaja Inštitut za kulturno zgodovino Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti. V Mariboru vodi tudi Znanstveno-raziskovalno postajo SAZU. Je začetnica državljanske pobude »50 minut med Mariborom in Ljubljano«, ki je daleč od le logistične domislice, kako premagati neko razdaljo.
Vabimo vas, da si pogovor z dr. Matejo Ratej ogledate v oddaji Dober večer, v ponedeljek 6. julija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Nepotrebne smrti ter diskriminatorna in nezakonita obravnava starostnikov v domovih starejših občanov

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Določitev časa obravnave točk dnevnega reda 19. seje Državnega zbora, ki se bo pričela v četrtek, 9. julija 2020

2. Predlog za obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku

3. Dogovor o sklicu izredne seje zbora (pogojno)

3.A. Dogovor o sklicu izredne seje Državnega zbora

4. Razno

Dnevni red seje:

- Strategija Evropske unije na področju javnega zdravja po pandemiji covida-19

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Poročilo o nezakonitih prehodih hrvaško-slovenske meje

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

14.00

- Nadaljevanje zasedanja in razpored dela

- Predstavitev programa dejavnosti nemškega predsedstva

- Skupna razprava - zasedanji Evropskega sveta 19. junija in 17. – 18. julija 2020

19.00

- Celovita politika Unije na področju preprečevanja pranja denarja in boja proti financiranju terorizma - akcijski načrt Komisije in drugi nedavni dogodki

- Strategija EU na področju javnega zdravja po pandemiji covida-19

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov